Перейти до змісту

Жорстко глючачий комп’ютер

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Є деякий населений пункт, там є школа, в ній компютерний клас і цілком логічно, що там розташовані комп’ютери - 10 учнівських і 1 вчительський. Учнівські, слава Богу, працюють нормально (а може просто не використовують глючні речі).

А сабжем є, власне, як Ви вже здогадались, вчительський комп. Знайомство з ним почалося з того, шо я виявив встановлений там Windows 7 x64. Я, звісно, не проти 7-ки, але, блін, хто ж ставить 64-бітну на комп з гігом оперативки та процесором на 2200 Мгц.

Так от при роботі він глючив жорстко, а на другий день взагалі відвалився жорсткий диск. І при запуску читався чорний напис типу "Disk read failure. Press Ctrl+Alt+Delete to restart".

- @#я! - подумав я, знайшов диск (наче з Віндою, Офісом і ще якимось фаршем) і спробував поставити вінду.

Наче поставилось (проте тупило, шо капєц). А потім після запуску знову випала та ж помилка.

Думка повторилась. На другий день приніс Hiren's і спробував розібратись що за фігня з компом. Так от програми жорсткого диску не бачили в принципі. Я подумки лаявся, пробував то одну, то другу програму, а потім послав все і пішов додому.

Наступного дня вінда запустилась. Я передчасно зрадів. Дарма... Вона глючила. І досі глючить. Щось робити на компі, звісно, можна, але трохи стрьомно, що все може відвалитись. Періодично відвалюється сідюк. Фаєрфокс запускається раз через два. Дірект-Ікс не ставиться. Як і флеш-плеєр.

Грішу на те, що може не вистачає блока живлення (а він, до речі, ватт десь 180). А може глюк і з вінтом, оскільки testdisk сьогодін показав наступне

post-16897-0-51348500-1379525361_thumb.j

Також прикладаю звіт Евересту (може, кому знадобиться для діагнозу).

Report.htm

Опубліковано

smart показує ок, але в системних повідомленнях помилки, може пересадити на інший/замінити шлейф, також конфлікт іп, думаю виправили. можна звісно ще память прогнати і гляньте на мамці чи кондьори в норм стані, яка темп проца.

Опубліковано

Схоже на проблеми саме з вінтом. Здається, що "сипеться". В біосі встановити режим роботи на IDE mode(Sata mode) і все гарно побачити з Hirens Boot Cd - скачати портабельну прогу http://www.hdsentinel.com/download.php і прочитати її вердикт. 500 гіг - не Сігейт 3500320AS випадково?...БЖ на 180Вт? де Ви такий взяли

Перечитав Еверест звіт. помилки CRC при обміні впринципі говорять про недоліки в живленні, шлейфі ітп. Але тестдіск в помилках розмітки диска теж не вражає

Опубліковано

1) обов'язково замінити БЖ.

Можу віддати за пляшку пива ват на 250+

2) Таки перевірити Мамку на наявність "здутих" конденсаторів.

3) Замінити шлейфи.

Опубліковано

Грішу на те, що може не вистачає блока живлення (а він, до речі, ватт десь 180).

виявляється, я трошки прибрехав. 180-ватний стоїть на столі. в компі на 350. але знов-таки проблема може бути там, оскільки бж на 350, а безперебійник на 315 (ну, плюс-мінус кілька ватт).

скачати портабельну прогу http://www.hdsentinel.com/download.php і прочитати її вердикт.

в прикріпленнях звіт з сентінела.

1) обов'язково замінити БЖ.

ну, потреба відпала...

2) Таки перевірити Мамку на наявність "здутих" конденсаторів.

3) Замінити шлейфи.

перевірив на "здуті" - наче не помічено.

шлейфи ще не міняв, оскільки під рукою нема (в спадок від попередників теж не дістались... от багато що є - IDE, наприклад - а САТА-кабелів нема

гадання на кофейній гущі.

ТС опиши всі параметри компютера ,головне яка материнська плата.

то ж в файлі report.htm наче є вся інформація... :_03:

Disk report 2013 09 19.txt

Опубліковано

Звичайно, що варіантів причини проблеми дуже багато.

Починати перевіряти, звичайно, потрібно з самого простого (чи легшого для виконання). Отже,

- дуже схоже на шлейф, з САТА таке нерідко трапляється... Перевірка - замінити шлейф.

- може бути й вінт; Перевірка - загрузитись з завантажувального диску (без вінта, вінт відключити взагалі) і поганяти комп. Тоді підключити вінта і знову загрузитись з диска.

- може бути й пам'ять, хоча мені здається менш ймовірним. Перевірка - мемтест з завантажувального диску чи заміна на іншу.

писи. Ага, в тебе дві планки - спочатку виймаєш одну, завантажуєшся з лав-сіді, ганяєш; потім вставляєш, а виймаєш іншу. (перезавантажуєшся, звичайно :))

- ну і можуть бути більш складні нечасті проблеми - материнка (наприклад, відвалюється міст від перегріву). Перевірка?... :) ну, заміна на інший комп ;)

... БЖ.

Можу віддати за пляшку пива ват на 250+

а мені? :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...