Перейти до змісту

Водити без прав


meic

Рекомендовані повідомлення

pdd.ua/ua/24/

Наскільки я розумію якщо я повнолітній і посаджу друга з правами збоку я можу керувати без прав.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Напевно ще треба справка про стан здоров"я допуск до водіння . знак "У" і більше 70км в год вроді неможна

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Справка про то що тебе можна допустити до водіння мо бля ти незрячий чи "дальтон"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так можете , якщо ваш друг євляється спеціалістом з підготовки водіїв, його автомобіль обладнаний додотковою педалю щеплення і акселератора і він має відповідні документи які необхідні для навчання )))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

24.5.

Навчальна їзда на дорогах дозволяється тільки в присутності спеціаліста з підготовки водіїв і за достатніх початкових навичок водіння у того, хто навчається.

я так розумію, це якщо друг має дозвіл на підготовку водіїв, а не просто "Дядя Вася з 30-лєтнім стажем вождєнія москвіча"

Ну і згідно 24.8 - автомобіль має бути обладнаним дублюючими педалями у інструктора.

Тьозка випередив :)

Коротше кажучи, по правилам дорожнього руху, дозволяється не мати посвідчення водія тільки тому, хто рухається на учбовому автомобілі з інструктором. В інших випадках ви порушник.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

meic, от скажи, будь ласка, ти дав лінк на розділ ПДР про навчання водіння і просиш тобі його процитувати? На:

24.1. Навчати водінню транспортного засобу дозволяється лише осіб, які не мають для цього медичних протипоказань.

24.2. Особам, котрі навчаються водінню автомобіля, повинно бути не менше 16 років, а мотоцикла чи мопеда - 14 років. Такі особи зобов'язані мати при собі документ, що засвідчує їхній вік.

24.5. Навчальна їзда на дорогах дозволяється тільки в присутності спеціаліста з підготовки водіїв і за достатніх початкових навичок водіння у того, хто навчається.

24.8. Транспортні засоби (за винятком мотоциклів, мопедів та квадроциклів), на яких проводиться навчання, повинні мати розпізнавальні знаки "Учбовий транспортний засіб" відповідно до вимог підпункту "к" пункту 30.3 цих Правил. Автомобілі, які систематично використовуються для навчання також повинні бути обладнані додатковими педалями зчеплення (у разі коли конструкція транспортного засобу передбачає педаль зчеплення), акселератора (у разі коли конструкція транспортного засобу допускає можливість обладнання такою педаллю) і гальмування, дзеркалом або дзеркалами заднього виду для спеціаліста з підготовки водіїв.

24.9. Забороняється навчання водінню транспортних засобів у житловій зоні, на дорогах для автомобілів та на автомагістралях. Перелік доріг, на яких дозволяється навчання водінню транспортних засобів, погоджується з Державтоінспекцією.

Що тобі звідси не зрозуміло?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...