Перейти до змісту

Чергове "пАкращення": новий "податок на вагітність"

Basil

Рекомендовані повідомлення

Жінок почали "виживати" з роботи через новий "податок на вагітність"

Добрі наміри закону перетворили життя вагітних жінок на жахіття. Вони вже вагаються, чи варто народжувати вдруге.

Новий закон погіршив вагітним життя Становище всіх вагітних в Україні погіршилося після введення "податку на вагітність", який додає чотири місяці до пенсійного стажу жінки, йдеться у сюжеті ТСН.19:30. Лише місяць минув з того часу, як зміни до закону набули чинності, а молодих жінок під час прийому на роботу вже змушують підписувати угоди не вагітніти або ж пропонують зарплату в конвертах.

Більше читайте тут

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В нормальній державі ці зміни не погіршили б права жінок, а лише б добавили витрат роботодавцям, але ми ж в Україні живемо))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

....... але ми ж в Україні живемо))))

Тільки хотів написати.

Такого роду закони просто так не виникають. Хтось комусь проплатив от і все, а страждає від цього народ

молодих жінок під час прийому на роботу вже змушують підписувати угоди не вагітніти

повелелило

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще з цього приводу виллю душу....

Коли дружина була вагітна первісоком з метою отримання допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами, але основне, з метою забезпечення страховим стажем (в який в окремих випадках зараховується відпустка по догляду за дитиною до 3х років), влаштував її за декілька місяців до пологів на роботу, до тата))) І тут влупила криза, приймають антикризові закони, обмежують базу нарахування допомоги не фактичною зарплатою, а мінімалкою, блін, не дали підняти бабла. А образливо ще тому, що ці закони з часом визнали НЕКОНСТИТУЦІЙНИМИ))))

І тут знову, тільки захотів влаштовувати дружину на роботу знову, якісь зміни, і буде вабще як обідно, коли знову їх потім скасують.......

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Во Во ! Я тоже подумал.....

Roman_1984........блін, не дали підняти бабла ,

Roman_1984....тут знову, тільки захотів влаштовувати дружину на роботу знову, якісь зміни, .....

Ну вот вам и ответ ..... одни хотят рожать и получить материальную поддержку, другие рубануть бабла, цыгане - аааааааа те то вообще....

Наверное я много думаю, но я вот не беру 10 пирожков чтобы засохли, пусть возьмут их 10 других человек, которым их может не хватает.

Roman_1984 ... я тебя понимаю .... но одно дело - работать , потом ребёнок и нужно в дикрет, а другое спецом устраиваться на работу - планируя ребёнка.

Подведу ИТОГ: Мы завели ребёнка для себя, и ростим его сами как можем....я даже за сраной компенсацией в 100гривень в 19xxгоду не пошёл, она была смешна для меня. Больше бумажной волокиты было. А сейчас почти все из этого выгоду ищут......ну может я старомоден :) но если мы решим родить второго...... ДА СРАТЬ я хотел на на всё...... родим , выростим, как в сороковые - пятидесятые годы. Устроюсь на 3 работы.... но рожать из-за бабок, или надеясь что государство тебя будет спонсировать...... :)

Как говорится "Сколько у государства не воруй, всё равно своего не вернёшь!" - это я к тому что есть закон физики, чтобы у ОДНОГО - много денег прибыло, надо чтобы у НАС убыло.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Во Во ! Я тоже подумал.....

Roman_1984........блін, не дали підняти бабла ,

Roman_1984....тут знову, тільки захотів влаштовувати дружину на роботу знову, якісь зміни, .....

Ну вот вам и ответ ..... одни хотят рожать и получить материальную поддержку, другие рубануть бабла, цыгане - аааааааа те то вообще....

Наверное я много думаю, но я вот не беру 10 пирожков чтобы засохли, пусть возьмут их 10 других человек, которым их может не хватает.

Roman_1984 ... я тебя понимаю .... но одно дело - работать , потом ребёнок и нужно в дикрет, а другое спецом устраиваться на работу - планируя ребёнка.

Типо государство может свободно на@бывать своих граждан , а гражданам запрещено ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Уточню)))) "Срубить бабла" не сильно вийде. Допомога при народженні та що 25, 50, 100 тис. сплачується незалежно чи особа працевлаштована))))) Головна мета працевлаштування - страховий стаж, а допомога по вагітності та пологах, аж 4-5 тис., після сплати мною всіх податків та зборів, я ж з власної кишені плачу.

І дітей я не заради бабла народжую, у мене достойна для Луцька з/п. Держава з мене висмоктує по максимуму, я теж свої права знаю і їх використвою....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще з цього приводу виллю душу....

Коли дружина була вагітна первісоком з метою отримання допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами, але основне, з метою забезпечення страховим стажем (в який в окремих випадках зараховується відпустка по догляду за дитиною до 3х років), влаштував її за декілька місяців до пологів на роботу, до тата))) І тут влупила криза, приймають антикризові закони, обмежують базу нарахування допомоги не фактичною зарплатою, а мінімалкою, блін, не дали підняти бабла. А образливо ще тому, що ці закони з часом визнали НЕКОНСТИТУЦІЙНИМИ))))

І тут знову, тільки захотів влаштовувати дружину на роботу знову, якісь зміни, і буде вабще як обідно, коли знову їх потім скасують.......

Вибачте, а ви, що дитину заради матеріальної вигодити народжуєте?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вже писав з цього приводу вище))))) Але все, що можна взяти з держави я беру і буду брати, податки з мене вираховують справно)))

Спецом працевлаштовувати, це просто так обставини склались (дружина була працевлаштована не офіційно). Питання стосується і працевлаштованих жінок, яких тепер будуть просити, після з'ясування, що вони вагітні писати заяву "За власним бажанням..." або "Угодою сторін".

А те що маса жінок працюють без належного оформлення трудових відносин, це сувора реальність, і вибір один, або сидіти вдома і жалітись, або працювати на тих умовах, що пропонують.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Уточню)))) "Срубить бабла" не сильно вийде. Допомога при народженні та що 25, 50, 100 тис. сплачується незалежно чи особа працевлаштована))))) Головна мета працевлаштування - страховий стаж, а допомога по вагітності та пологах, аж 4-5 тис., після сплати мною всіх податків та зборів, я ж з власної кишені плачу.

І дітей я не заради бабла народжую, у мене достойна для Луцька з/п. Держава з мене висмоктує по максимуму, я теж свої права знаю і їх використвою....

О, я вже прочитала, що не заради бабла......

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Эта система выплат дородовых, при рождении и по уходу до 3 лет, она такая же далекая от совершенства, как и все в нашей стране. Одно могу сказать, как мама, это хорошо, что хоть такая есть, кто бы что не говорил, но она не лишняя. С другой стороны, становится смешно, когда люди не нуждающиеся в помощи (реальный пример своих знакомых беру), проживающие в шикарном особняке у каждого члена семьи есть авто, но ни у кого нет официального места работы, за счет этого, оформляют повышенную помощь по уходу до трех лет и получают вместо 120 грн те 500грн., как малоимущие... Это парадокс. Они тоже знают свои права и это используют, но многие семьи, которые имеют официальную работу и им бы не были лишними эти выплаты, не могут их оформить, потому что у них "слишком высокий доход"....Но это все полемика, хочется верить, что большинство людей рожают деток из нормальных соображений, выплаты то закончатся, а детки то остаются, такое ощущение, что люди этого не понимают...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вже писав з цього приводу вище))))) Але все, що можна взяти з держави я беру і буду брати, податки з мене вираховують справно)))

Спецом працевлаштовувати, це просто так обставини склались (дружина була працевлаштована не офіційно). Питання стосується і працевлаштованих жінок, яких тепер будуть просити, після з'ясування, що вони вагітні писати заяву "За власним бажанням..." або "Угодою сторін"

На рахунок працевлаштованих і звільнень за власним бажанням я з вами згідна. А молодим жінкам взагалі проблемно буде роботу знайти. Вже в Луцьку був випадок, звільнила вагітну власниця перукарні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Они тоже знают свои права и это используют, но многие семьи, которые имеют официальную работу и им бы не были лишними эти выплаты, не могут их оформить, потому что у них "слишком высокий доход"....Но это все полемика, хочется верить, что большинство людей рожают деток из нормальных соображений, выплаты то закончатся, а детки то остаются, такое ощущение, что люди этого не понимают...

Допомога при народжені, у зв'язку з вагітністю та пологами виплачується всім, по догляду за дитиною до 3х років (здається так називається), малозабезпеченим сім'ям лише тоді коли дохід менший визначеного, а те, що доходи 95% українців в основному в тіні це вже окреме питання....

Сумніваюсь, що Ваші знайомі, які мають декілька машин, займаються продажем наркотиків, зброї чи якимось іншим злочинним бізнесом (такі не були б Вашими знайомими), і тому можу сказати лише одне: "Молодці...", хай заробляють і далі і ще більше... І я думаю, що люди які вміють заробляти цінують кожну копійку, і не гребують допомогою держави, і молодці...

А якщо заробляють незаконно, приховують доходи, несплачують податки - вчиняють адміністративне правопорушення, а то і злочин, і Ви про це знаєте та не повідомляєте правоохоронні органи, то ви покриваєте правопорушників або злочинців)))))) (Жарт)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Они тоже знают свои права и это используют, но многие семьи, которые имеют официальную работу и им бы не были лишними эти выплаты, не могут их оформить, потому что у них "слишком высокий доход"....Но это все полемика, хочется верить, что большинство людей рожают деток из нормальных соображений, выплаты то закончатся, а детки то остаются, такое ощущение, что люди этого не понимают...

Допомога при народжені, у зв'язку з вагітністю та пологами виплачується всім, по догляду за дитиною до 3х років (здається так називається), малозабезпеченим сім'ям лише тоді коли дохід менший визначеного, а те, що доходи 95% українців в основному в тіні це вже окреме питання....

Я понимаю, что всем, я говорила именно о тех, которые малообеспеченным, то есть, выше обычных выплат.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

З розряду хочете вірте, хочете - ні:

О сокращении населения земли до 500 миллионов человек, говорит еще один таинственный артефакт Нового мирового порядка: так называемый «Современный Стоунхендж» или монумент в Джорджии (Georgia Guidestones). Этот таинственный комплекс, возведенный масонами в конце 80-х годов 20 века (по слухам его заказчиком был мультимиллиардер Тед Тернер), содержит послание на английском, русском, китайском, греческом, арабском языках, смысл которого заключается в том, что надо поддерживать «поголовье» людей на планете до 500 миллионов человек. Этот монумент перекликается с артефактами аэропорта Денвера, согласно которых понятно, каким образом возможно добиться этой «благой цели», особенно учитывая тот факт, что сегодня население планеты приближается к 8 миллиардам.

Я десь навіть бачив список країн, з яких лишиться оцих "500 миллионов". України в тому списку не було... Все вказує на те, що це правда.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ЗУ "Про загальнообовязкове державне пенсійне страхування"

Стаття 11. Особи, які підлягають загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню

Загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню підлягають:

13) особи, які відповідно до законів отримують допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку;

Стаття 24. Періоди, з яких складається страховий стаж

1. Страховий стаж - період (строк), протягом якого особа підлягає загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

ЗАКОН УКРАЇНИ "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням"

Стаття 7. Обчислення страхового стажу

1. Страховий стаж - це період (строк), протягом якого особа підлягала загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, та за який щомісяця сплачено нею та роботодавцем або нею страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок, крім випадків, передбачених абзацом другим цієї частини.

Період отримання виплат за окремими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування, крім пенсій усіх видів (за винятком пенсії по інвалідності), включається до страхового стажу як період, за який сплачено страхові внески виходячи з розміру мінімального страхового внеску.

Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття

Стаття 21. Обчислення страхового стажу

1. Страховий стаж - період (строк), протягом якого особа підлягала страхуванню на випадок безробіття та за який щомісяця сплачено нею та роботодавцем страхові внески в сумі не менш як мінімальний страховий внесок, крім випадків, передбачених абзацом другим цієї частини.

Період відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, отримання виплат за окремими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування, крім пенсій (за винятком пенсії по інвалідності) та виплат за страхуванням на випадок безробіття, включається до страхового стажу як період, за який сплачено страхові внески виходячи з розміру мінімального страхового внеску.

Про державну допомогу сім'ям з дітьми

Стаття 14. Умови призначення допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку

Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку виплачується щомісяця з дня призначення допомоги по догляду за дитиною по день досягнення дитиною вказаного віку включно. Усиновлювачам та опікунам допомога призначається не раніше, ніж з дня прийняття рішення про усиновлення або встановлення опіки.

Особам, звільненим з роботи у зв'язку з ліквідацією підприємства, установи, організації, до їх працевлаштування допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку призначається на підставі довідки ліквідаційної комісії.

Особам, які працюють на умовах трудового договору (контракту) на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності та господарювання або у фізичних осіб, допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку призначається на підставі витягу з наказу (розпорядження) роботодавця про надання особі, яка фактично здійснює догляд за дитиною, відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

(статтю 14 доповнено новою частиною третьою

згідно із Законом України від 28.12.2007 р. N 107-VI,

у зв'язку з цим частини третю - сьому вважати

відповідно частинами четвертою - восьмою)

Особам, зареєстрованим у державній службі зайнятості як безробітні, допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку призначається на підставі довідки державної служби зайнятості.

У разі працевлаштування або виходу на роботу матері дитини або особи, яка фактично здійснює догляд за дитиною, до закінчення строку догляду у режимі повного робочого часу зазначена допомога виплачується особі, яка продовжує догляд за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

(статтю 14 доповнено новою частиною п'ятою

згідно із Законом України від 21.02.2006 р. N 3446-IV,

у зв'язку з цим частини п'яту - сьому

вважати відповідно частинами шостою - восьмою,

частина п'ята статті 14 із змінами, внесеними

згідно із Законом України від 28.12.2007 р. N 107-VI)

Призначення допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку особі, яка фактично доглядає за дитиною, здійснюється за письмовою заявою цієї особи та на підставі довідки матері дитини про те, що виплату зазначеної допомоги їй припинено (із зазначенням дати).

(частина шоста статті 14 у редакції

Закону України від 21.02.2006 р. N 3446-IV)

Матерям, які мають дітей віком до трьох років і вийшли на роботу та працюють у режимі неповного робочого часу або вдома, що підтверджується довідкою з місця роботи, або одночасно продовжують навчання з відривом від виробництва, допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трьох років призначається (виплачується) в повному розмірі.

(частина сьома статті 14 із змінами, внесеними

згідно із Законом України від 28.12.2007 р. N 107-VI)

Частину восьму статті 14 виключено

Да......... по кожному страховому стажу свої приколи, не завжди потрібно бути працевлаштованим, але потрібно отримувати допомогу, або якість соц. виплати.

Але щоб отримати доп. по догляду за дитиною до 3х років потрібно наказ роботодавця або довідку "Центру зайнятості", якщо живеш не за місцем реєстрації, працевлаштуватись легше ніж стати на облік.....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Моя дружина коли влаштовувалась на роботу 3 роки назад, підписувала в договір, в якому був пункт, що вона зобов'язується не одружуватись і не народжувати 2 роки, після прийому на роботу.

О сокращении населения земли до 500 миллионов человек

Скорочення до 500 000 000 не населення землі, а тільки населення Європи.

Загалом на Землі має бути 1 000 000 000. Так званий золотий міл'ярд.

П.С. З нуликами, кількість, виглядає більш еффектніше ніж словами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Моя дружина коли влаштовувалась на роботу 3 роки назад, підписувала в договір, в якому був пункт, що вона зобов'язується не одружуватись і не народжувати 2 роки, після прийому на роботу.

Маю великий сумнів з приводу законності таких пунктів договору....

І уявіть ситуацію, що жінка завагітніла, що далі? А по КЗпП звільнити (скоротити) не мають права))))

Ще часто пишуть, що працівник несе "повну матеріальну відповідальність", хоча по закону таку відповідальність можуть нести лише певні категорії працівників....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Маю великий сумнів з приводу законності таких пунктів договору....

І уявіть ситуацію, що жінка завагітніла, що далі? А по КЗпП звільнити (скоротити) не мають права))))

Ще часто пишуть, що працівник несе "повну матеріальну відповідальність", хоча по закону таку відповідальність можуть нести лише певні категорії працівників....

Як показала практика, це була лише формальність. Але сам цей пункт в договорі є приниженням гідності людини. Нажаль на той час роботою перебирати не було можливості.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

О сокращении населения земли до 500 миллионов человек

Скорочення до 500 000 000 не населення землі, а тільки населення Європи.

Загалом на Землі має бути 1 000 000 000. Так званий золотий міл'ярд.

П.С. З нуликами, кількість, виглядає більш еффектніше ніж словами.

Ну я процитував, те що знайшов, так що до цифр не придирався. Здається, що спочатку населення має скоротитись до 1 000 000 000, а потім і до 500 000 000, не буду сперечатись, бо й сам не знаю точно. Я просто наголошую, що Україна в ці цифри не входить. Так що нас будуть "душити" поки не винищать. США майже відкрито руйнує економіку інших країн різними способами.

Пишу оце і, здається, що це така маячня :sq_ye:, Але ж стільки всього грає на користь цієї версії... Масони, щоб їх...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо це не державна робота, де оплата праці службовця лягає на все суспільство, а приватна фірма де вся відповідальність лежить на одній людині, нічого дивного і принизливого в договорах, про які говорилось вище, немає. Перед тим як осуджувати підприємця, для початку самі спробуйте придумати бізнес, його зреалізувати таким чином, щоб він потребував ще й додаткових робочих рук. Заплатіть тим рукам хоча б 1500грн/міс. плюс ведіть бухгалтерію, об'єм якої при існуванні найнятої сили, зростає в рази і вже вимагає посади бухгалтера. В рідні була ситуація, було робоче місце, реальне робоче місце де потрібно працювати, провели конкурс і з п'яти кандидатур вибрали дівчинку. Почали навчати, розвивати і ніхто й подумати не міг, що дівчинка на співбесіді гарно зіграла роль і за пару місяців заявила про вагітність. По факту маємо зайняте оплачуване робоче місце, де потрібно працювати, а в людини токсикози, погане самопочуття, живіт починає рости, мінімальні нагрузки. Людина отримує гроші, робота виконується іншими працівниками, які працюють за себе і ту дівчинку, яку дуже оберігає законодавство. Держава взагалі ревно оберігає закони по яких платять ліві люди - це називається соцзахист і крізь пальці пропускає моменти де платити має вона. Продовжу, людина вже давно в декреті, а паперів для всяких фондів тільки збільшується, всюди потрібно метатись, знаходити час, ще й за подарочки на Миколая вистоювати чергу, платити втридорога Колєснікову, бо держава хоче дарувати за кошти підприємця подарки.

До тої радості зараз держава прийняла закончик, по якому, коли дівчинка завагітнює, ощасливлений підприємець має заплатити тисячу чи дві дівчинці за гарний початок. До речі, чув що ці гроші раніше виплачувала держава, взявши на себе ряд популістських обіцянок, а зараз вирішила, була-не-була, нехай ті гроші платить жирдяй-підприємець.

Звичайно, що це призведе до більш прискіпливого контролю за жіночим персоналом, думаю що недавно одружених брати в приватний бізнес взагалі не будуть і тут не погані підприємці, а реалії дибільного популістського законодавства, яке ревно охороняють десятки-сотні тисяч держслужбовців.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

До тої радості зараз держава прийняла закончик, по якому, коли дівчинка завагітнює, ощасливлений підприємець має заплатити тисячу чи дві дівчинці за гарний початок. До речі, чув що ці гроші раніше виплачувала держава, взявши на себе ряд популістських обіцянок, а зараз вирішила, була-не-була, нехай ті гроші платить жирдяй-підприємець.

Нема такого)))) На щастя для дівчинки, не будете її так ганити)))

Просто допомога у зв'язку з вагітністю та пологами включається в базу оподаткування Єдиним соціальним внеском, для вас це десь 30% і дівчинка з них ні копійки не отримує все платите державі, з неї самої знімають декілька відсотків, з тих коштів, які їй виплачує держава, а не жирдяй-підприємець. Здається так....

нічого дивного і принизливого в договорах, про які говорилось вище, немає

А те, що такі договори незаконні, Вас не бентежить, і конкретно обмежують права жінок. Хочете уникнути таких проблем беріть на роботу чоловіків, хай вони отримують достойну зарплату, щоб їх жінки могли безтурботно ростити діток.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

для вас це десь 30%
я не роботодавець, нема дурних :)
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікаво якось тема розвинулась. Почали з дискримінуючих змін у законодавстві, закінчили тим чи сприяє матеріальна допомога народжуваності, та захистом прав вагітних жінок, і жінок взагалі.... Болючі теми.

Але те що матеріальна допомога не вплинула (і не впливає) позитивно на динаміку народжуваності це факт. Хто хотів народжувати - народжує, хто ні - то ні.

А захист прав жінок у нас на рівні, який витікає з рівня захисту прав людини взагалі. І рівень цей низький, ну для простих смертних, однозначно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Одруження і бажана вагітність - це прекрасно. Більшість країн беруть вагітних під опіку і за рахунок держаних б'юджетів забезпечують їм гідну вагітність, пологи і виховання немовлят. В нашій квазісоціальній країні напридумувані такі закони по декретних моментах, які роблять велику проблему приватному бізнесу. Приватний бізнес не займається монопольним друком грошей, він немає репресивних органів, які можуть в будь-кого відняти ресурси і розприділити їх на власний розсуд. Маржа по відношенню до "золотих кредитних років" сильно впала, конкуренція скажена, купівельна спроможність населення мізерна. Всі в очікуванні кризи. Ці всі речі призводять до оптимізації бізнесу, звільнення зайвих посад. Держава фактично скидає з себе велику частину відповідальності і переносить її на приватний бізнес, а це не правильно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Останні відвідувачі   0 користувачів онлайн

• Жодного зареєстрованого користувача не переглядає цієї сторінки

• Створити...