Перейти до змісту

Морська рибалка (не реклама)

Slavco

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня, рибацюги та співчуваючі! :).

Зараз настав період відпусток, то, можливо, комусь стане в пригоді мій досвід та враження від морської рибалки.

Нещодавно відпочивали з сім"єю в Затоці, що в Одеській області. Там майже на кожному стовпі оголошення про рибалку-екскурсію у відкрите море. Вирішив передзвонити, виявилось що це задоволення коштує 250 грн. Подумав кілька днів і вирішив таки поїхати. Подзвонив, записався, наступного дня в 5 ранку в умовленому місті мене забрала машина і повезла на катер. Зібралось нас таких 9 рибаків та рибачок, причому команда інтернаціональна: білорус, подружня пара з Молдови ну і українці. Катерок невеликий, розрахований на 12 місць, ще совкових часів, латаний-перелатаний, крашений-перекрашений. Але дизель заводиться з півтику, капітаном такий колоритний одеський дядька кіль на 120 ( в рубку до штурвала боком протискався) :). Посадили, розказали про техніку безпеки і повезли. Сказали, що по приїзді на місце ловлі видадуть снасті та наживку. Півтори години ми чмихали в морі, відійшли на 17 миль від берега, приїхали на якусь" банку" де глибина була 9-9.5 метрів. Видали нам короткі спінінги із донною снастю на два гачки, все на нитках, гаки теж здоровезні, по відру для риби та нарізану кубиками телятину, нирки та серце. Кажуть надівати на гаки і кидати на дно. Так і зробили. Тут то всьо і почалося: ловили бичків, клювало гарно з будь-якого борту, бички риб жадний і дурний - клює зле і агресивно, в основному діставали екземпляри по 150-300 грам. Були і більші, до півкіля. Копєтан казав, що на його катері рекорд - бичок масою 1,3 кг! Одним словом рибалили ми десь до 12-30. Потім купання і дорога назад. Бажаючим були роздані ножі для чистки риби прямо на борту. Коли йшли до берега - нас хвилин двадцять супроводжували 4 дельфіни, гралися, скакали - гарне видовище. Також на залишки риби від чищення за нами летіло кодло чайок (здоровенні такі, як наші лелеки) :). В другій годині ми були на березі. А, саме головне, улов: зловив я десь кілограм з 5 тих бичків, ми їх пожарили і три дні вечеряли, смачна риба :).

Отака була моя морська рибалка. Я залишився задоволеним, за грошима зовсім не жалкую. Протипоказання для такої розваги: схильність до морської хвороби і не бажано їхати з похмілля (один товаріщ весь час в кубрику провалявся після веселої ночі).

На рахунок дітей: за дітей-підлітків бере плату на 50 грн менше, але беруть з неохотою (відповідальність).

Ну от якось так :).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Как раз 14 июля отчаливаю в Затоку. Поеду на рыбу терь 100% :friday:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Как раз 14 июля отчаливаю в Затоку. Поеду на рыбу терь 100% :friday:

да, і напої візьми (там пити хоцца) - я брав пиво, білорус горілку (дуже здивувався що лише він один взяв), ми її в якості знайомства бригади ще до ловлі побороли. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Радує, що в Чорному морі ще є бички.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...