Перейти до змісту

Перегрів процесора

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Привіт! Потребую допомоги порадою. Виникла проблема з процесором. Взяв у одного бордівчанина проца AMD Athlon 5400+ сходу грілося одне ядро, я експериментував з термопастою, на "сєрєбрянці" більш-менш працювало але температура ядра доходила до 75-76 градусів, і вентилятор штатний ковбасив на 2800~ RPM. Купив Zalman CNPS10X Optima на розетці, поставив згідно з інструкцією і о*уїв, результат був негативний, ядро при мінімальній нагрузці моментально накалялося з 50 до 75-85 градусів. Перегрів збільшився, нічого не помагало. Взяв поставив рідний проц 3200+ перемазав термопасту з того на свій - температура і шум (оберти) на мінімумі (40 градусів під нагрузкою і 800 обертів куллера).

Материнська плата в мене Foxconn WinFast K8M890M2MA

ОЗУ 2x1Gb Samsung 800MHz

Блок живлення Gembird 400Wt

відео MSI 4850 HD 512Mb/256bit

На материнці остання версія BIOS 641W1P44

Прошу Ваших порад, бо проц не хоче власник назад забирати, так як закінчився термін манібеку. Хоча я йому сходу писав про неадекватну поведінку проца, казав, що тестуватиму.

Опубліковано

Я теж про це думав, реальна порада в мому випадку, дякую. А якісь ефективніші поради може хтось дати? Пробував опускати живлення на проц - безрезультатно.

Опубліковано

Краще повернути, серед 5 серії цих процесорів досить часто буває проблема з перегрівом , люди багато розглядали варіантів навіть до можливості зняття верхньої кришки і далі гратись з охолодженням а ле я б все ж замінив би на інший )

http://forum.3dnews.ru/showthread.php?p=1951907

Опубліковано

Термодатчик б тоді показував лише неправильну температуру, а вони реально жаряться .

Опубліковано

Може й термодатчик, але не знаю, чо так, 0# ядро показує не більше 61-65 під нагрузкою, а на 1# ядрі температура скаче як скажена аж до 90 градусів, радіатор майже холодний,

Опубліковано

Постав Залмановський кулер і попробуй рукою на дотик теплові трубки кулера. Якщо вони гарячі, то реально йде перегрів проца. Якщо ледь теплі, то обманює термодатчик. Варіант як брак кулера можна відкинути, як дуже малоймовірний.

Опубліковано

Постав Залмановський кулер і попробуй рукою на дотик теплові трубки кулера. Якщо вони гарячі, то реально йде перегрів проца. Якщо ледь теплі, то обманює термодатчик. Варіант як брак кулера можна відкинути, як дуже малоймовірний.

Залман стоїть, трубки навіть теплими не назвав би, температура скаче дуже різко. Термопаста залманівська.

Опубліковано

Спробуй нагрузити проц стрес-тестом і поюзай систему, якщо працюватиме стабільно знач забий на температуру :)

Опубліковано

Може криво закріпив Optima X10 на AMD Athlon 5400+? від того п"ятно контакту погане і охолодження в піпу :_40:

В мене така ж ситуація з I5 - температура під 70 і гуділа оптіма на всю кімнату, переставив і змастив - результат 40

Опубліковано

Нагружав проц стрес-тестом, хвилин 10 тримається з температурою до 80-85 градусів з рідним охолодженням, яке гуде-шумить на максимальних оборотах як люфтваффе. На залмані температура скаче на цьому проці блискавично і йде в ребут.

Може криво закріпив Optima X10 на AMD Athlon 5400+? від того п"ятно контакту погане і охолодження в піпу :_40:

В мене така ж ситуація з I5 - температура під 70 і гуділа оптіма на всю кімнату, переставив і змастив - результат 40

Кілька раз перезакріплював, навіть і не знаю.. вже втретє навіть починати не хочеться.

Опубліковано

Значить глюк термодатчика, а в БІОСі відключи функцію авторегулювання обертів вентилятора і настрой швидкість вручну, щоб шум був прийнятний.

Опубліковано

Кілька раз перезакріплював, навіть і не знаю.. вже втретє навіть починати не хочеться.

По термопасті видно, чи намазюкались обидві поверхні

Опубліковано

Перекинув знову процесор на двоядений, тепер окуратно почергово затягнув гвинтики по часовій стрілці - невеликий ефект все ж є, але під нагрузкою все ж дотягується до 75 градусів друге ядро, перше не перевищило 56 градусів під нагрузкою.

Опубліковано

Може бути якась програмна проблема? Може через те, що в мене до цього стояв одноядерний проц, а після установки двоядерного не переставляв вінду?

Опубліковано

Може бути якась програмна проблема? Може через те, що в мене до цього стояв одноядерний проц, а після установки двоядерного не переставляв вінду?

Швидше за все, що ні. Для впевненості подивись температуру в BIOS. І до речі, якою утилітою моніториш температуру проца?

Опубліковано

НІ!

P.S. Так моя optima x10 охолоджує i5 3550 post-19351-0-06730000-1371674713_thumb.j при 1050 оборотах

Опубліковано

Швидше за все, що ні. Для впевненості подивись температуру в BIOS. І до речі, якою утилітою моніториш температуру проца?

Моніторю ОССТ, AIDA, SpeedFan. Всетаки ні*ріна не помогло, проц непонятно чого моментально нагрівається, так само і моментально спадає температура. Хотів би десь його в іншому місці потестити, щоб свою совість заспокоїти, бо ніяк не можу повірити, що мене кинули на гроші.

Опубліковано

Блін, занеси комусь, щоб все встановили по-новому і перевірили. Може, доречі, і мамка глючити. Спробувати на іншій мамці.

Опубліковано

То що, визначили в чому проблема ? битий процик чи глюки датчика ?

цікаво просто чим все закінчилось.

Опубліковано

Проблему вирішено. Допоміг мені Dr.Martenz, за що йому дуже вдячний. Проблема була в мікронах :). Коротше, якщо в когось щось схоже, звертайтеся до Dr.Martenz.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...