Перейти до змісту

Складаю ігровий комп'ютер, потрібна порада

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 66
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Материнка мені підходить, а так як мав справу з SSD, то зрозумів, що це правильніше, хоча і дорожче, і тихіше.

Olexxxander, :_07: знайшов з чим рівняти....

Ви про все чи про щось окремо?

Опубліковано
  • На рахунок розігнаної пам'яті не зовсім згідний 1600 і 2133 це різниця. І в його материнці тільки один SATA 3. І як мені здається економити на мат. платі не варто, тому, що весь потенціал процесора розкриється при хорошій мат платі. Процесор 1700 грн. материнка як мінімум від 1000 грн. Фото скинув рекомендуйте.

На око помітно різниця між розігнаною пам"яттю і нерозігнаною ?

Один САТА3 -- з однієї сторони недолік , але з іншой , в мене на материнці теж один САТА3 , і він поки вільний , бо два моїх НДД на САТА і САТА2 . І не виключено , що я поміняю материнку раніше , ніж куплю НДД\ССД . Правда , я НДД використав старі . В принципі , для звалища файлів САТА2 вистачить з головою .

Як це материнка може розкрити весь потенціал процесора ? Про який потенціал мова ? Йдеться про і5

І якщо доплюсувати до вашого компа нормальне відео , наприклад , як у ТС --- вийде ще дорожче .

І яке у вас охолодження , штатне ? Чи докуповували ?

Та й файлозвалище треба вашому компу , якщо він домашній , а це ще 800-1000 грн

Опубліковано

Материнка мені підходить, а так як мав справу з SSD, то зрозумів, що це правильніше, хоча і дорожче, і тихіше.

Olexxxander, :_07: знайшов з чим рівняти....

Ви про все чи про щось окремо?

Практично про все, особливо процесор з встроєним відеоядром, Трініті процесори не для ігор, це сегмент для настільних ПК, де треба дешево і сердито. Так, в цьому сегменті встроєним відеоядрам від інтела до них ще далеко, та і БЖ не кращий вибір, SSD 60 - вже зараз цього мало., + вінт потрібен полюбому.

Ви зберіть систему з відеокартою, вінтом, процесором, і БЖ як в ТС (Чіфтек-650), тобто фактично замінити материнку і проц на платформу АМД, тоді вийде дешевше на 500-600 грн. а не 2000.

Опубліковано

Саме смішне в цій розмові, що я завжди був прихильником Intel, процесор ждав хасвел, AMD взагалі не брався до уваги, а от тепер беру AMD бо Intel неоправдано дорого, буржуї))

Опубліковано

Як на мене то ТС невірно трішки поставив запитання. Потрібно було вказати яку суму грошей він готовий витратити і вже від цього відштовхуватись. І взагалі я вважаю, що ігровий комп - це тільки топові комплектуючі. В такій системі не може бути виключень ні в процесорі, ні в мамці, ні в інших деталях. Саме так складав свою систему. Все інше,це типу "поки вистачить, а потім апгрейдну"..

Ну і прайсик на мій комп добавлю, щоб було видно різницю:

дел.

Прайс видалив тому що декому зірвало дно дійсно від заздрості. Наш український менталітет - якщо сам немаю то немає чого комусь мати.. Ну і велика українська жаба дуже давить..

Опубліковано

П.С. Варто добавити ще рядочок:

Заздріть ніщєброди

П.С. Якщо ТС захоче спортивний автомобіль, то виключень також неповинно бути.

Як мінімум Бугатті Вейрон, Кьонігзегг Агера, Пагані Зонда.

Опубліковано

Заздріть ніщєброди

100%/ Це вже із розряду, "зараз я вам розмір своєї піськи покажу"!

2 косаря зелені на комп, який через 2 роки буде не актуальним - дєньгі на вєтєр.

Хоча, У них, у багатих, всё по другому!

Опубліковано

П.С. Варто добавити ще рядочок:

Заздріть ніщєброди

П.С. Якщо ТС захоче спортивний автомобіль, то виключень також неповинно бути.

Як мінімум Бугатті Вейрон, Кьонігзегг Агера, Пагані Зонда.

Питання не в " ніщєброди". Я свій комп повністю замінив через 5 років. Сидів на ящику і підзбирував помаленьку грошикі. Хочеш ігровий комп - збирай, заробляй, на самий поганий випадок кредит можна взяти. А викручувати собі руки і ліпити з Гі...цукерку не має смислу.

П.С. Якщо захоче спортивний автомобіль тоді так - Бугатті Вейрон, Кьонігзегг Агера, Пагані Зонда , а якщо просто автомобіль тоді вибір великий.

Опубліковано

Як на мене , ігровий комп -- комп , який має тягнути свіжу гру на максимальних або близьких настройках при 1080х1920 моніторі

Тягнути , як на мене -- забезпечувати комфортний ФПС , не менше 40 кадрів\сек , а краще 60 кадрів\сек без просідань

ТС чітко вказав гру в яку буде бігати , вибране ним відео і проц забезпечує це з великим запасом . Зауваження стосуються в основному інших деталей --- НДД\ССД , мамка і т.п.

Мати хороший комп -- це добре , але хороший комп це хороші гроші , в вашому випадку 2к президентів + монітор і відповідна акустика

Цікаво , для чого такий комп брали --- під конкретну ціль чи просто взяли жирніший , щоб років 3 не заглядати ?

Знову ж таки особисто я керуюся іншим підходом --- комп має буди без надлишків . При останньму апгрейді я визначив круг ігор в які граю і вибрав недорогий проц і5-3470 ( 190 у.о ) та відео ГТХ650Ті ( 170 у.о ) і на них зробив комп , який мене поки задовіляє на 100% . Перейду на інше через кілька років --- проапгрейджу , не проблема , але тільки до необхідного рівня . ІМХО

Опубліковано

Як на мене , ігровий комп -- комп , який має тягнути свіжу гру на максимальних або близьких настройках при 1080х1920 моніторі

Тягнути , як на мене -- забезпечувати комфортний ФПС , не менше 40 кадрів\сек , а краще 60 кадрів\сек без просідань

ТС чітко вказав гру в яку буде бігати , вибране ним відео і проц забезпечує це з великим запасом . Зауваження стосуються в основному інших деталей --- НДД\ССД , мамка і т.п.

Мати хороший комп -- це добре , але хороший комп це хороші гроші , в вашому випадку 2к президентів + монітор і відповідна акустика

Цікаво , для чого такий комп брали --- під конкретну ціль чи просто взяли жирніший , щоб років 3 не заглядати ?

Знову ж таки особисто я керуюся іншим підходом --- комп має буди без надлишків . При останньму апгрейді я визначив круг ігор в які граю і вибрав недорогий проц і5-3470 ( 190 у.о ) та відео ГТХ650Ті ( 170 у.о ) і на них зробив комп , який мене поки задовіляє на 100% . Перейду на інше через кілька років --- проапгрейджу , не проблема , але тільки до необхідного рівня . ІМХО

Ось це нормальна розмова з нормальними запитаннями та своїми аргументами.

Дійсно комп брав для того щоб туди не заглядати мінімум років 3, а то і всі 5 як було з попереднім, ну і для роботи звичайно. Іграшки майже не граюсь хіба в КС іноді бігаю :)

А на рахунок тянути "свіжу гру" так тут апгрейд потрібно раз в пів року робити, а це вже сильно круто.

На рахунок НДД\ССД - тут не може бути однозначної відповіді.. ССД під систему, НДД - файлопомийка. Що важливіше те і брати.

Опубліковано

Свіжа гра --- маєтьтся на увазі в момент купівлі компа

А, що робити коли через місяць вийде нова свіжа гра? :0026:

Для тих хто не бачить плюсів в розгоні процесора тутна прикладі Crysis 3 в графіках все показано: Core i5-3570К - номінал - мін фпс 39, розгон - мін фпс 52 і це при розширені 1680*1050 на відеокарті GeForce GTX 680.

Опубліковано

А, що робити коли через місяць вийде нова свіжа гра?

Поняття "ігровий комп" - досить відносне. Ігровим він вважається лише в момент покупки або певного короткого періоду (якщо звичайно за нього не вивалили 2 к $). Рано чи пізно комп перестане бути ігровим, це може статись через місяць, може через рік а може й через 3 роки, в залежності від запасу потужності і бюджету. Перестав бути ігровим - абгрейдь або терпи.

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Трохи на тему бюджетного компа для ігор.

Тестирование процессора Intel Core i5-3330. Большое игровое сравнение с AMD FX

http://www.overclockers.ua/cpu/intel-core-i5-3330-amd-fx-8150/

Добило порівняння по енергоефективності

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...