Перейти до змісту

Складаю ігровий комп'ютер, потрібна порада

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 66
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

З відео видно що середня затримка хдд 6 секунд, вони варті того, щоб переплачувати. Ви ж не сервак робите шо кожна секунда важлива.

Опубліковано
йолки палки! виложи фото як зробиш, цікаво

окей, але там нічого грандіозного не планується

SSD буде згодом, в танкі не граю :0159:

всім дякую за поради, складу, потестую - викладу результати

Опубліковано

вінт також краще замінити щось типу такого хоча б (якщо все впирається в гроші) -Жесткий диск Western Digital Caviar Blue 1TB 7200rpm 64MB WD10EZEX 3.5 SATA III Тут вже сата 3, кеш 64 Мб, ну і памяті терабайт :)

ой, краще hitachi на 500 гб хай буде

Чим краще? Я свою думку пояснив, а ти? :0165:

взяти можна навіть таку Материнская плата ASRock Z77M (s1155, Intel Z77, PCI-Ex16)

краще вже хай буде Асус той що в списку зверху...

краще такий - Процессор Intel Core i5-3570K , гарного кулєра і розігнати до 4.5 Ггц .

в цьому немає ніякого сенсу, тільки переплата за букву "К", його потужності без розгону вистачить на довгі роки, а кулєра і правда краще поставити якогось не боксового. (щоб не шумів)....

Знову ж таки не бачу пояснення чим краще АСУС за запропоновану мною мамку..

А про проц навіть смішно.. сенсу немає на рік-два і то не факт.. переплата ~ 100 грн +/-.. а приріст від розгону відчутний.

нові процесори, розгон відкинув (не ті пріоритети).

Тобі видніше, хоча накинути 30% потужності за 100 грн на мою думку було б правильніше..

П.С. Ще як варіант замінити відео на Радеон 7870.. ІМХО буде трішки потужніше..

Опубліковано

у АМД аби побільше ядер понапихати, у Інтела там інші технології)

ну не скажи, АМД зараз добряче вперед пішли. Вдома стоїть 2 компа мій і батька. Мій на базі АМД 3 ядра і 4-те в біосі розблокував, в батька і7 (4 фізичних і 4 віртуальних ядра), тестували однакові задачі на фотошопі. Різниця в часі виконнання становить 2 с. Рендер однакового відео теж різниця не надто велика. Питання - навіщо платити більше?

Crisys 3 на максимумі літає, танки 80 кадрів.

частота кадрів напряму ні разу не залежить від накопичувача. Тут "рішає" відеокарта. Було перед очима 2 карти новенька Асус(точну модель не пам'ятаю) 1 Гіг, 128 біт і Джефорс(із старіших) 512 Мб і шина 256, здогадайтес що було краще. :_04: Тестував на крізісі 2-му і третьому масс еффект на налаштуваннях вище середнього, при фул HD моніку

ssd - пришвидшує завантаження рівня гри або карти. (завжди приємно завантажитись в танках першим)

відео - ясно що за красоту відповідає

а проц - в крізісі і в танках реально потрібно мінімум і5 (амд - не феншуй в цих іграх)

також іноді люди комп використовуютть дял роботи (рідко але буває)

отоді SSD реально рулить.

база данних 1с на ССД - це красава

Опубліковано

+1 за вінт об"ємом мінімум 1 Терабайт (сам недавно апгрейднувся з 420 Гб до 2 Тб - фуллХД відео, багатомегапіксельні фотки жеруть байти нещадно - ера жирного контенту вже наступила :))

-1 проти AMD - вони гарячіші за Intel (при однаковій продуктивності) відповідно більш шумні, більше споживають енергії... 3,4 ГГц на 4 ядра прослужить 5 років а то й більше, тихенько, без геморів з охолодженням розігнаного.

Опубліковано

-1 проти AMD - вони гарячіші за Intel (при однаковій продуктивності) відповідно більш шумні, більше споживають енергії... 3,4 ГГц на 4 ядра прослужить 5 років а то й більше, тихенько, без геморів з охолодженням розігнаного.

в мене стоыть стоковий кулер + доставив мыдний радіатор, який серед барахла завалявся, навіть не чую як працює проц, враховуючи, що проц розігнаний, і на пікових навантаженнях запас температури 10 градусів

Опубліковано

Граю в танки , досить активно . І стоїть в мене гра на старому НДД Макстор 250 Гб , САТА

Гружуся задовго до початку відліку

Опубліковано

АМД варто взяти гібрида , щоб зекономити на відео . Але то для бюджетного компа , чисто подивитися фільми , посидіти в інеті , пограти в старіші ігри , та й нові можна не малих\середніх настройках .

Для більш жирного компа АМД поки брати нема сенсу , я півроку назад вивчав це питання --- грубо , топовий АМД в играх рівний париблизно топовому і3 , причому Інтел значно холодніший . Бульдозери --- відстій . Про Трініті писав вище

Обіцяють , що слідуюче покоління проців АМД , Steamroller , буде значно краще , але анонс обіцяють в кінці року . Побачимо , може в них щось і вийде .

Опубліковано

Граю в танки , досить активно . І стоїть в мене гра на старому НДД Макстор 250 Гб , САТА

Гружуся задовго до початку відліку

ну так без твердотілого зараз "не модно" :_30:

це ж на цілих 5 с білше можна подивитись сетап команди, або вікна завантажити на 20 с. швидше продуктивність -це головне проти якоїсь там сотні мертвих президентів. :_15:

Опубліковано

це ж на цілих 5 с білше можна подивитись сетап команди, або вікна завантажити на 20 с. швидше продуктивність -це головне проти якоїсь там сотні мертвих президентів.

на ГК грав?)

Опубліковано

Знову засрали тему.... в АМД є один толковий проц за свої гроші - FX 6300 Вішера (про бюджетні не говоримо) максимальне споживання - 95 Вт. при 100% загрузці 6-и ядер, що можна приктично зробити тільки в тестах та програмах, які підтримують більше 4-х потоків.

І всім умнікам: SSD люди купляють не для того щоб в танки грати.

Опубліковано

це ж на цілих 5 с білше можна подивитись сетап команди, або вікна завантажити на 20 с. швидше продуктивність -це головне проти якоїсь там сотні мертвих президентів.

на ГК грав?)

Ні, в мене ж його немає, не візьмуть :_04:

Опубліковано

Та що ти запропонував, - Материнская плата ASRock Z77M (s1155, Intel Z77, PCI-Ex16)

1. форм-фактор - MicroATX, на таких збирати потужну систему навіть середнього рівня - збочення. ТС правильно вибрав - АТХ, на ньому комфортно розмістяться всі компоненти, відеокарта, охолодження процесора (не бокс), ОЗУ і т.д.

2. трохи "криворукий" Біос, особливо що стосується налаштувань обертів кулерів. + кривий софт під Windows, в Asus це все реалізовано краще + є російська мова ;)

3. ну і взагалі - Асрок - це дешевий Асус. (в самого Асрок, пожалів що взяв, пред цим був Асус...), але як то кажуть, поки не попробуєш, не зрозумієш :).

Асрок - це бюджетний варіант. (хоча є і дорогі класні моделі), + в тому, що чіпсет Z77)), автор вибрав В75, якого вище криші, він не збирається розгоном балуватись :)

ще добавлю, в цьому Асрок дурнувате розміщення пртів сата )), мікро все таки, місця нема.

всьо, щось мене понесло, я в такі спори ніколи не ліз )))), так що, більше нічого не пишу, поки автор не викладе фото самозмайстрованого корпусу.

Опубліковано

але якщо є гроші то чому б і ні?)

нафіга? заради пантів? нема куди грошей подіти? - вибачте за оффтоп

В мене буда ідея зібрати безшумний комп без НДД --- і5 з пасивним +ССД+ГТХ650Ті відео з пасивним+БЖ з пасивним . Не було в продажі 650Ті тоді , зібрав на звичайніх компонентах . В принципі , і так шум дуже незначний , не заважає , навіть коли лягаю спати , а комп ще качає торрент .

Слухав свій комп -- шумлять в основному НДД і трохи боксовий кулер від Інтела , не доходять руки поміняти

Опубліковано

Та що ти запропонував, - Материнская плата ASRock Z77M (s1155, Intel Z77, PCI-Ex16)

1. форм-фактор - MicroATX, на таких збирати потужну систему навіть середнього рівня - збочення. ТС правильно вибрав - АТХ, на ньому комфортно розмістяться всі компоненти, відеокарта, охолодження процесора (не бокс), ОЗУ і т.д.

2. трохи "криворукий" Біос, особливо що стосується налаштувань обертів кулерів. + кривий софт під Windows, в Asus це все реалізовано краще + є російська мова ;)

3. ну і взагалі - Асрок - це дешевий Асус. (в самого Асрок, пожалів що взяв, пред цим був Асус...), але як то кажуть, поки не попробуєш, не зрозумієш :).

Асрок - це бюджетний варіант. (хоча є і дорогі класні моделі), + в тому, що чіпсет Z77)), автор вибрав В75, якого вище криші, він не збирається розгоном балуватись :)

ще добавлю, в цьому Асрок дурнувате розміщення пртів сата )), мікро все таки, місця нема.

всьо, щось мене понесло, я в такі спори ніколи не ліз )))), так що, більше нічого не пишу, поки автор не викладе фото самозмайстрованого корпусу.

Тоді і я відповім чому Асрок замість АСУСа..

1. Ти не вірно розумієш значення мікро АТХ та звичайного АТХ - різниця між ними тільки у фізичних розмірах, а в деяких випадках мікро по функціоналу краще за не мікро, як в данній мною материнці. В данному випадку перша карта коротша від другої на 6 см., а ширина залишилась та сама. При цьому з першої забрали пару лишніх РСі які майже ніхто не використовує, а функцонал залишився на рівні того ж самого АТХ.. Тому - що в першої, що в другої мамці всі компоненти розмістяться однаково і все залежить тільки від корпусу який буде приймати ці компоненти.

2. У мене стоїтьASRock Z77 Extreme6 і ніякої я криворукості в біосі не помітив. Російська мова в біосі -це спірний плюс.. от якби українська ;)

3. На мою думку Асрок це той самий АСУС тільки з кращим начинням, тим більше, що АСУС їх і породив :) . У мене була змога купити АСУС, але переплачувати за назву не захотів.

4. Звичайне порівняння цих двох материнок на тому ж сайті показує, що такі Асрок кращий.. в ній є рейд, два сата 3 проти одного, кращий аудіокодек, більше ЮСБ портів..

5. Розгіний потенціал, але автора це не цікавить..

І я закінчую непотрібну суперечку. На вкус и цвет фломастеры разные ;)

Опубліковано

5565 грн. - це ваша конфігурація з Intel, 3745 грн. - це моя з AMD. Як бачимо в мене ще є запас майже в дві тис. грн. І яким би не був затятим "геймер" він всеодно буде іноді, а може і часто вирішувати задачі де ССД вінт "вирішує". Справа не в тих двох секундах які ми бачимо на відео, справа в комфорті при роботі, за день набіжить не дві секунди. :_02: І мат. плату я би таку не брав під такий процесор, взяв би в районі 900-1250 грн., з чіпсетом b75 далеко не заїдете. При правильно підібраній і розігнаній пам'яті різницю в іграх ви не відчуєте, а є ж ще серія FX. Хоча якщо ви любите встановити відразу 20 ігор і грати по черзі, то звичайно без НDD не обійтись з нашими фінансами. Це виключно моя думка, тому критикувати її не потрібно)).

Опубліковано

А що не так з В75 ? Яких функцій там не вистачає ? Розганяти проц ніхто не буде

І що там за кофігурація ?

А вплив розгону пям"яті на продуктивність на око ви точно не помітите .

Опубліковано

Z77 дорогий топовий чіпсет, який потрібно брати або під розгон, або під зборку топового ігрового ПК з 2-ма і більше відеокартами.

в даному випадку переплачувати за нього немає ну ніякого сенсу. :privet:

3745 грн. - це моя з AMD

а можна детальніше? цікаво на чому ви там так наекономили....

Опубліковано

• На рахунок розігнаної пам'яті не зовсім згідний 1600 і 2133 це різниця. І в його материнці тільки один SATA 3. І як мені здається економити на мат. платі не варто, тому, що весь потенціал процесора розкриється при хорошій мат платі. Процесор 1700 грн. материнка як мінімум від 1000 грн. Фото скинув рекомендуйте.

post-7057-0-74361300-1371025125_thumb.jp

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...