lion1106 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 10:26 #1 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 10:26 Доброго дня придбався вчора НР 650 на розетці, прийшов все добре вінда предустановлена запустилась без проблем. Постало питання як розбити диск С: 420гб на два. Пару днів назад бачив як друг розбивав вінт і вся операційка злетіла повезли в сервісний от і нехочеться дак само попасти. Розбивав типу Акроніксом. Читав що можна розбити через управління дисками в самому віндовсі але не пробував і не хочу ризкувати.Хто стикався з таким варіантом підкажіть як ліпше зробити щоб не знести все. Буду вдячний
Deemon Опубліковано 29 Травня, 2013 в 10:31 #2 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 10:31 Acronis Disk Director
Kernel Опубліковано 29 Травня, 2013 в 10:32 #3 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 10:32 Скачуй Acronis Disk Director - зиписуй на CD or DVD. При включені ноутбука, вибирай завантаження з CDROM, ну а далі вже програмкою, ділиш "вєнік" без втрати інформації.
SysR Опубліковано 29 Травня, 2013 в 10:33 #4 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 10:33 Вінда яка? Якщо 7а чи 8а то можна через управління дисками штатними засобами (безпечно).
schakal Опубліковано 29 Травня, 2013 в 10:43 #5 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 10:43 Акроніс при розбиванні диска досить часто працює неправильно й додає серйозних проблем. Вданій області (розбиванні/об'єднанні дисків) значно краще працює PowerQuest Partition Magic. Наприклад, Partition Magic 8.0 добре працює з windows XP. Проте, з "сімкою" та "вісімкою" він не сумісний.http://www.ex.ua/search?s=partition+magic
lion1106 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 10:54 Автор #6 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 10:54 Вінда 8 предустановлена и Рековери в окемому диску на вінті Акрон не поможе він бачить але зробити нічого не може там вже через УЕФІ і на вінті не МБР а GPT левими прогами Акрон і тому подібними точно вилитить а от через управління дисками штатними засобами не пробував повинно б получитись але нехочеться в халепу попасти.Скачуй Acronis Disk Director - зиписуй на CD or DVD. При включені ноутбука, вибирай завантаження з CDROM, ну а далі вже програмкою, ділиш "вєнік" без втрати інформації.Непоможе знаю точно\
SysR Опубліковано 29 Травня, 2013 в 10:54 #7 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 10:54 Вінда 8 предустановлена и Рековери в окемому диску на вінті Акрон не поможе він бачить але зробити нічого не може там вже через УЕФІ і на вінті не МБР а GPT левими прогами Акрон і тому подібними точно вилитить а от через управління дисками штатними засобами не пробував повинно б получитись але нехочеться в халепу попасти.З Акронісом ти швидше в халепу попадеш.Якщо використовувати штатні засоби вінди то вона не дасть тобі зробити халепи з собою.
lion1106 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 10:57 Автор #8 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 10:57 От і цікавить хтось пробував на таких ноутах диски різати штатними засобами і які наслідки????
Skalyan Опубліковано 29 Травня, 2013 в 11:06 #9 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 11:06 Топікстартер вказав, що апарат новий. Отже там точно не ХР-шка. Знач partition magic відпадає, а шкода. Вона операції такого типу коректно виконує. На рахунок акроніса не знаю, я ним не розмічав без втрати інфи. Я б порадив, якщо є можливість дістати хдд з ноута, підставити його в системний блок, зробити образ. Ну а потім експериментувати
Nick85 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 11:10 #10 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 11:10 підсатвити його в системний блок, зробити образнавіщо ставити в системний блок. і так можна зробити.я взагалі то не раз вже чув, що народ не може розбити диск на розділи. не знаю як у вас а мене акроніс завжди виручав. а ще є багато різних загрузочних дисків типу Hirens Boot CD, sergey strelec boot cd, і тд. там є різні програми для роботи з жд.
Zevs_Isver Опубліковано 29 Травня, 2013 в 11:23 #11 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 11:23 Пару днів назад бачив як друг розбивав вінт і вся операційка злетіла повезли в сервісний это нужно в хуморе пришпилить
Skalyan Опубліковано 29 Травня, 2013 в 11:46 #12 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 11:46 навіщо ставити в системний блок. і так можна зробити.цікаво куди робити образ??hirens boot cd можна спробувати, оскільки там крім вже згаданих partition magic та acronis можуть бути ще утиліти для роботи з хдд
Karabasbarabas Опубліковано 29 Травня, 2013 в 12:18 #13 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 12:18 навіщо ставити в системний блок. і так можна зробити.цікаво куди робити образ??на вінт. звичайно повинно бути вільне місцена місці ТС нічого поки б не мутив, поки не закінчився 14-й термін. після - форматнути вінт і розбити на диски, а потім ставити ОС
amadey777 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 12:39 #14 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 12:39 З Акронісом ти швидше в халепу попадеш.от в яку ше халепуво декілька днів тому зробив розмітку жорсткого і все збс ТРЕБА: флешка, образ акроніса на завантажувальну флешкуробив за цим =>http://compserv.ucoz.ru/news/sozdanie_zagruzochnoj_fleshki_s_acronis/2012-04-21-38lion1106, в інтернеті повно статтів про завантажувальну флешку і в також додатковий пошук в гуглі про - акроніс на флешці. Видаляєте всі розділи шо були, створюєте диск С (опції основний, NTFS, розмір кластера 4096), на решті вільної розмітки розмітки - додаткові, NTFS, кластери 16Кб. (про кластери - неподобається розмір - гуглите, шукаєте які вам довподоби)В результаті отримуєте шось таке(тут два вінчестера):http://s1.ipicture.ru/uploads/20130529/iWa7yTwn.pngЯкшо на 420-гіговому диску є фото/фільми/відео -нафіг їх туда було закидати якщо ви знали шо рано чи пізно переділювати прийдеться.Йдете до друга, зливаєте йому тимчасово інфу, робите розмітку диска - заново заливаєте собі свої фали.на місці ТС нічого поки б не мутив, поки не закінчився 14-й термін. після - форматнути вінт і розбити на диски, а потім ставити ОСз одного боку правильно, маєте на увазі шо якшо там побачать по-нормальному розділений хард, а не по-рагульськи через жопу, то скажуть давайдосвіданья. Тоді просто якшо закинути картинку - то це вже втручання в файлову систему і тоді ці 14 днів в топку (це по-їхньому так получається)?
Karabasbarabas Опубліковано 29 Травня, 2013 в 13:17 #15 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 13:17 з одного боку правильно, маєте на увазі шо якшо там побачать по-нормальному розділений хард, а не по-рагульськи через жопу, то скажуть давайдосвіданья. Тоді просто якшо закинути картинку - то це вже втручання в файлову систему і тоді ці 14 днів в топку (це по-їхньому так получається)?я за те, щоб не вносити жодних апаратних та серйозних програмних змін (типу перевстановлення ОС) на протязі перших 14 днів. краще по максимуму поексплатувати ноун для виявлення можливих косяків і у випадку їх наявності, спробувати повернути гроші, мол ноут під обої не пляше. не факт, шо получиться, та все ж краще перестрахуватись.
lion1106 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 13:19 Автор #16 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 13:19 Шановні Я вже писав закидати поки нічого такого не закидав вчора приїхав ноут запустив за 3 хв. налаштувалась предустановлена він 8 і все так пару прог поставив але нічого важливого диск розбитий на 4 шт. 1 і 2 200 і 800мб приховані С 460гб і Д 16гб.(Рековері) предустановлена з ліцензійною наліпкою на ноуті. Ось і вся проблема в неті найшов дуже багато нюансів коли розбивали злітала вінда і рековері. Знайомий три дні тому лише відрізав від С 300гб бо в нього(750) перегрузив і на цьому Вінда закінчила свое життя і рековері теж вмерло наслідок сервісний центр прийняв на відновлення. А цей ноут любимій тещі в подарок куплений не хочу її залишити на ДН без подарка. Ну і треба до суботи рішити розбивати його чи ні і чим. Я все таки схиляюсь до "штатні засоби вінди то вона не дасть тобі зробити халепи з собою" як писав SysR. Або взагалі поки нічого розбивати небуду.
romzes Опубліковано 29 Травня, 2013 в 13:40 #17 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 13:40 Якщо ноут куплений з віндою, то має бути ключ. Якщо є ключ то цю вінду можна запросто знести, встановити свою, використавши при цьому твій ключ продукту і розбивши правильно вінт на потрібну кількість розділів.Можу це все зробити.
SysR Опубліковано 29 Травня, 2013 в 13:40 #18 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 13:40 Я в себе на робочому ПК совав розділи без перезавантаження самої вінди.Оскільки вінда дозволяє сама це робити в такий спосіб, гарантії це не порушує оскільки НІЯКОГО стороннього (НЕ)ліцензійного ПЗ для цього ви не використали. Процедура на стільки лаконічна що завалити все можна хіба вийнявши батарею і живлення одночасно під час процедури.
lion1106 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 13:51 Автор #19 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 13:51 Якщо ноут куплений з віндою, то має бути ключ. Якщо є ключ то цю вінду можна запросто знести, встановити свою, використавши при цьому твій ключ продукту і розбивши правильно вінт на потрібну кількість розділів.Можу це все зробити.Так в тому і запара що тепер ключик в биоси записаний і іншу копію Вінди 8 крім тої яка з ним ішла він неактивує. і витягнути його наскільки мені вже казали є проблематичною.
kellax Опубліковано 29 Травня, 2013 в 13:52 #20 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 13:52 навіщо ставити в системний блок. і так можна зробити. цікаво куди робити образ?? Підключаємо зовнішній ХДД, грузимся з якогось дистрибутиву лінукса в лайф режимі. (Я користуюся lubuntu) sudo fdisk -l дивимся де який диск, тут головне не помилитися sudo dd if=/dev/sda of=/dev/sdb bs=1M Чекаємо Образ готовий Але багато може виникнути нюансів з розмірами дисків, зробіть краще це акронісом загрузившись обов"язково з ЛАЙФСД
lion1106 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 14:07 Автор #21 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 14:07 Так в тому і запара що тепер ключик в биоси записаний і іншу копію Вінди 8 крім тої яка з ним ішла він неактивує. і витягнути його наскільки мені вже казали є проблематичною.Как узнать ключ Windows 8Пробував не видае "партизан"
vaz75 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 14:16 #22 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 14:16 І нструкція (Віндовз 7 8)1. відкрити провідник2. правою кнопкою по "Компьютер" - "управление"3. в лівому списку вибрати "управление дисками" в правому - правою кнопкою "Диск С" - "сжать том"4. вказати кінцевий розмір нового диска але лишіть місце для розширення віндовз не менше 50 гіг5.далі кнопка "сжать"6 отримаєте 2 диска С та порожній того розміру, який вказали.7.Отримаєш область "нераспределена" тогож розміру, що задав8.Правою кнопкою по ній "создать простой том" - далее - розмір тому=вказаний раніше розмір - далее (лишаєш "назначить букву диска") - далее (лишаєш: форматировать этот том следующим образом, NTFS, по умолчанию, метка тома = можеш назвати том, быстрое форматирование) - готово9.користуєшсяЗнатоки, не треба зносити Віндовз, потім дорожче собі буде її відновити. все робиться простіше і засобами Вінди, без шкоди для останньої
lion1106 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 14:16 Автор #23 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 14:16 Я прочитав що може бути максимум 4 основних диска. тепер ще один "цвяк в голову собі забив"
amadey777 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 14:20 #24 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 14:20 нашо 4 основних диски на одному вінті?достатньо одного під ОС і + декілька простих логічних, працює ж на ураvaz75, дуже круто, якщо розбивка вирішується поданим вище способом.
mix_forever Опубліковано 29 Травня, 2013 в 14:21 #25 Опубліковано 29 Травня, 2013 в 14:21 А "любимой" тещі не пофігу шо там стоїть? Він8 чи Він7? ЧИ як там диски розбиті?? Приїхав - віддай і забудь. Взагалі не розумію, на кой ляд брати ноути з предустановленою віндою додому. На організацію - да, може бути критично. Додому - NoOS і став шо душа забажає. Чи так приємно юзати всякі СтартерЕдішн і т.п. ?Чи пан - фанат садо-мазо?
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.