Перейти до змісту

Довгоочікувані новинки від Nokia

Рекомендовані повідомлення

А де таке є? Чи ти маєш на увазі сайт? Так там версія для ПДА тільки на 1 день прогноз показує.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 75
  • Створено
  • Остання відповідь

Gismeteo для Pocket PC 1.0

Возможности программы Gismeteo:

- Прогноз погоды для нескольких городов на 5 дней вперед отображается прямо на cтартовом экране (Today Screen).

- Автоматическое обновление прогнозов.

- Подробная метеоинформация: температура воздуха утром, днем, вечером и ночью, направление ветра и его скорость, уровень атмосферного давления и влажности воздуха и многое другое.

- Прогноз погоды для любого уголка России, курортных городов и столиц мира.

- 3 варианта представления данных: общий 5-дневный прогноз погоды, подробный прогноз для каждого времени суток или 5-дневный график температур.

- Минимальный траффик: всего 2 Кб на обновление прогноза погоды для одного города.

- Возможность загрузки прогноза погоды как через привычный GPRS, так и через Wi-Fi или настольный ПК.

хоча погода на телефоні? нащо? цілий день ж перед компом

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

- Прогноз погоды для любого уголка России, курортных городов и столиц мира.
Луцьк - куточок Росії? Курортне містечко? А, столиця світу. Ясно.
хоча погода на телефоні? нащо? цілий день ж перед компом

Ну, це як хто.

Особисто мені треба знати, що вдягати зранку. І чи варто в найближчі пару днів мити машину. А зранку простіше, пшепрашам, перечитуючи на горщику анекдоти і баш.орг погоду заодно взнати, ніж комп для цього включати :woohoo:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну поставлю, скажу. тоді буде ясно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене стояв на комунікаторі SPB Weather - софт класний, і по можливостям перевершує КліматКонтроль, але кряк до нього знати важкувато, в силу того, що виробник російський. І міста показує англійською...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У меня вообще из принципа весь интерфейс английский, плюс на все программы/утилиты тоже стараюсь ставить в опциях инглиш... И когда на WM6 прошьюсь, то исключительно на ENG. :) Стоит ли говорить, какой язык интерфейса у меня на компе/ноуте. :smile3:

И на SPB Weather действительно почти невозможно найти нормальный кряк, так что приходится 2 раза в месяц переустанавливать с чисткой реестра :) Хотя вру. ПРИХОДИЛОСЬ. Через 1,5 месяца забил на это дело, все равно почти всегда ноут под рукой. :) Жду кряка. )))

А вообще - каждому свое. Кому-то симба, а кому-то - винда. :) Я небезобоснованно считаю, что винду мобильную с виндой полноценной подружить значительно проще и удобнее в плане коммуникаций. Да и интерфейс привычный. Да и тачскрин, как я уже говорил, аццки развращает. :) И всевозможных КРЯКНУТЫХ программ таки намного больше, чем для симбы. Так что для себя я решил, что вряд ли когда-нибудь вернусь на Symbian... Не зарекаюсь, но...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я для погоды купил хенди везер за 40грв и не парюсь :)

Единственная прога за которую дал денег по чесному :smile3:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А де таке є? Чи ти маєш на увазі сайт? Так там версія для ПДА тільки на 1 день прогноз показує.

показує на три дні

сам час від часу дивлюсь

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І ще одне. Будь-який русифікатор під ВМ - зло, після якого вилазять такі проблеми, що можна посівіти. А сімбіан прекрасно і безглючно не лише русифікований, а й українізований. Про українську мову на ВМ навіть мріяти не можна...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Что есть, то есть... ;) Хотя насколько мне известно, существует ОФИЦИАЛЬНАЯ русская WM6, так что не все так плохо :) А вот украинского WM6 мы, похоже, точно не дождемся :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Юра, може створи тему "За що я люблю Windows Mobile" і пость такі статті туди? А тут ми, здається, збирались говорити про новинки від Nokia. Не подобається тобі Symbian OS -- не користуйся нею. Все ж просто, і завжди є вибір. А на кожен товар є свій покупець, в тому числі і на Symbian OS.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я за, надо бы Zevs_Isver'а попросить, может разрежет топик и создаст предложенный тобой, а то действительно не очень в тему получается...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Имхо зачем толочь воду в ступе, можно глянуть на долю продаж смартфонов на симбе и на ВМ. Вот нагуглил доку

mobtel_3kvart_2006.pdf

И всем сразу станет понятно что круче даже МТС-овских логотипов :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

фсьо, самбисты, ф сад, адназначна :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Аргументы закончились :)?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

угу, аргументи "за" тут офтопік :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...

Вже кілька днів я користуюсь Nokia N95 8Gb. Вже третім апаратом.

В першому через три дні користування здохла вібра і я замінив його на інший. А третю мені дали на день, щоб прошити туди українську прошивку.

За кілька днів користування апаратом враження про нього не змінилось -- воно таке ж, як і в мить, коли вперше взяв його в руки.

Спочатку про дизайн і ергономіку. Телефон став виглядати і відчуватись набагато приємніше, ніж N95. Чорний колір корпуса і великий дисплей виглядають шикарно. Передня частина слайдера виготовлена з гладкого, але не глянцевого пластику, який практично не залишає на собі плям і відбитків пільців (зі схожого пластика виготовлені чорні 6290). Нижня частина виготовлена з дуже приємного на дотик бархатистого soft-touch пластика. Люфта половинок, на відміну від N95, практично немає. В торцях верхньої половини слайдера немає щілин, як в N95, через які пробивалось світло від підсвітки дисплея і клавіш. Вцілому телефон справляє враження більш надійного, "монолітного". Дисплей на цей раз має захисне пластикове покриття, яке йде практично в рівень з рамкою навколо дисплея -- в N95 була лише плівка, як в TFT-моніторах, і дисплей був втоплений, через що в кутках збирався бруд, який було важко вичистити. Через збільшення діагоналі дисплея при тій же роздільній здатності він став трішки більш зернистий, ніж раніше. Але не настільки, щоб це сильно кидалось в очі або заважало. Блок навігаційних клавіш зменшився в розмірах, але не став менш зручним. Хід клавіш м'який, з чітким кліком. Мультимедійні клавіші, які стають доступні якщо опустити слайдер вниз, стали більш опуклі, краще відчуваються тактильно і користуватись ними стало зручніше. Підсвітка всіх клавіш змінилась з синьої (в N95) на білу. Зарахунок темних клавіш з білою підсвіткою, вони стали краще сприйматись в сутінках. Раніше підсвічені позначки зливались з сірими клавішами, і розібрати в сутінках що там написано було важко, зручно було тільки при яскравому світлі або в темноті.

Шторка з камери зникла. Тепер скло об'єктива відкрите постійно. Чи це погано? Ні, не погано. Тому що під шторкою в N95 постійно збирався бруд в кишенях, а вичистити його звідти було не так просто. Тепер скло, яке прикриває об'єктив, заглиблене в корпус приблизно на 0,7 мм. Воно не царяпається, якщо класти телефон на стіл, але і протерти його досить просто. До того ж весь модуль камери раніше стирчав на 2 мм з корпуса, а тепер він на одному рівні з корпусом, так що апарат став трошки тоньшим в тому місці, до того ж якщо покласти його на стіл, то він не впирається в поверхню столу одним кутом, як це було раніше, так що той кут не буде так витиратись і вцілому телефон буде виглядати акуратніше. Шкода тільки, що спалах в апараті так і лишився світлодіодним, а не став ксеноновим, як в Nokia N82 і в апаратах серії CyberShot від SonyEricsson. Батарея стала більш ємка -- тепер це 1200 мАг. Мені її вистачає на півтори-дві доби.

Об'єм оперативної пам'яті збільшився в два рази, і тепер після загрузки апарата її доступно 90 мегабайт, так само як у флагмані модельного ряду смартфонів Nokia -- E90. Це дуже зручно. По-перше, програми працюють чуть-чуть швидше, а по-друге тепер напис "Недостатньо пам'яті, закрийте деякі програми і спробуйте знову" не з'являється, навіть якщо відкрити кілька "важких" програм і дивитись якусь велику сторінку через веб-браузер.

З правої сторони вже немає слота під картки пам'яті. Тепер його замінює вбудована флешка (саме флешка, а не жорсткий диск, як дехто вважає) на 8 гігабайт. Рішення спірне, я б віддав перевагу слоту, хоча б тому що картку з потрібною інформацією можна з нього вийняти, навіть якщо апарат втопився, побився, сіла батарея або щось в ньому замкнуло. Тепер же для виймання потібної інформації з мертвого телефона потрібно буде звертатись в сервіс. центр, і то не відомо чи це щось дасть.

Далі стосовно програмної начинки. Коли апарат потрапив до мене, то в ньому була прибалтійська прошивка версії 10.0.021, в якій не було української мови. Використовуючи сервісну утиліту Nemesis Service Suite я поміням product code апарата на той, який відповідає "білим" українським поставкам, а саме 0550799 для цієї моделі. Після цього через Nokia Software Update поставилась українська прошивка версії 11.0.026 від 1.11.2007р. Забігаючи на перед скажу, що прошивка ще досить сира. Зміниться ще два-три релізи, перш ніж повиловлюють більшість глюків.

Програмно апарат не дуже сильно відрізняється від Nokia N95. Перше, що кидається в очі -- змінилось мультимедійне меню. До того ж тепер воно викликається тільки мультимедійною клавішею, а зсув слайдера вниз тепер тільки міняє орієнтацію дисплея з портретної на альбомну. Саме меню мені особисто поки не подобається. Можливо я в ньому ще не достатньо розібрався, можливо потрібно звикнути, можливо в наступних версіях прошивок воно буде більш функціональним -- не знаю, але попередня реалізація мені подобалась більше. Незначні зміни є в інтерфейсі камери -- наприклад, добавилась сітка в видошукачі. Ну і запускається камера майже вдвічі швидше, ніж раніше. До речі, раніше для запуску камери потрібно було відкрити шторку, а тепер потрібно нажати і потримати якусь мить кнопку камери. Нажаль, пропала утиліта для редагування відео. Прийдеться або чекати її в нових прошивках, або ставити окремо.

Швидкість роботи ОС досить висока, хоча як на мене -- 6120 Classic все ж трошки швидша при навігації по меню, при роботі з телефонною книжкою, повідомленнями і т.д. Проте в "важких" задачах, таких як 3D-ігри N95 8Gb показує себе у всій красі, і вбудований 2D/3D-акселератор грає в цьому не останню роль. З телефоном йдуть демки двох ігр для нової платформи Nokia N-Gage -- FIFA'07 і Asphalt 3. Першу я практично не дивився, не люблю таких ігр. А от друга -- досить цікава. Графіка і враження від гри приблизно такі ж, як в Need For Speed чотири-п'ятирічної давності. Після запуску N-Gage (обіцяють вже на грудень) обов'язково куплю собі повну версію цієї гри :(

Нажаль, в іграх не можна використовувати мультимедійні клавіші. А це було б зручно при грі, тримаючи телефон горизонтально двома руками, як це реалізовано в Nokia N81.

В апараті є вбудований акселерометр. З його допомогою і через спеціальний софт реалізуються функції, які ще донедавна могли б здаватись фантастичними, як для телефона. Наприклад, в залежності від положення телефона (горизонтально чи верикально) меню на дисплеї міняє свою орієнтацію (схоже, як це реалізовано в iPhone). До кінця грудня має вийти програма Nokmote, роботу якої можна подивитись на цьому відео: http://dailymotion.alice.it/video/x3f4o8_nokmote_tech. Мають з'явитись ігри, керування в яких відбувається за допомогою акселерометра.

На смарт без проблем стали всі потрібні мені програми, деякі з них правда довелось підписати (нескладна процедура, знайома власникам смартфонів на базі Symbian OS 9.X, коротко про причини цього явища можна прочитати тут: http://www.onliner.ua/technologies/phones/symb_virus/). Так що побоювання нарахунок DRM 2.0 і онлайн-перевірки сертифікатів не справдились. Точніше в настройках безпеки є пункт, за допомогою якого можна дозволити або заборонити апарату перевіряти сертифікати всіх встановлених програм через інтернет.

В апараті відразу є записаний фільм Spiderman-3, дубльований десятком мов, серед яких і російська. Проте подивитись його я не зміг, посільки апарат в мене "сірий", і під час перепрошивки "злетів" ключ, який дозволяє дивитись "захищений" фільм. Почитавши форуми я прийшов до висновку, що подивитись його, нажаль, наврят чи я зможу -- ключ поки ніхто не зміг відновити. Проте ніхто не забороняє заливати в телефон свої фільми, і повірте -- на яскравому 2.8" дисплеї вони виглядають просто чудово! А потужності смартфона цілком вистачає, щоб дивитись фльми з непережатих файлів розміром 1,4 гігабайта. До того ж в апараті є відео- і стерео аудіо-вихід, так що його можна підключити до телевізора (наприклад в машині) і використовувати як портативний медіа-плеєр.

Звук в апараті голосний і досить якісний, приблизно на рівні апаратів Walkman від SonyEricsson. Стерео-динаміки дозволяють невибагливим слухачам слухати музику без навушників, але для нормальних людей все ж зробили вихід на навушники під 3.5 мм джек. В комплекті йде і пульт, за допомогою якого можна керувати плеєром не виймаючи телефон з кишені. Само собою реалізований і A2DP профіль для якісного прослуховування музики на bluetooth-навушниках.

Крім того, в смарті є WiFi з підтримкою uPnP мереж, що дозволяє відтворювати музику, фільми і фото з телефона на комп'ютері і навпаки. Це зручно, якщо вдома є медіа-сервер, підключений до телевізора і якісних колонок.

Камера 1:1 відповідає тій, що встановлена в Nokia N95, так що повторюватись і детально її описувати не буду. Скажу лише, що це одна з кращих камер, які на сьогоднішній день є в телефонах.

Швидкість передачі даних з комп'ютера на апарат через USB 2.0 приблизно 800-900 кб/с. Не дуже багато, але і не дуже мало.

Завдяки A-GPS з'єднання з супутниками стало набагато швидщим і складає всього одну-дві хвилини після холодного старту.

Навігаційні GPS карти хоч і стали виглядати трошки краще в порівнянні з N95, але деталізація, нажаль, поки лишилась така ж. На щастя, є чудові карти від Google, які працюють з інтегрованим в смартфон gps-приймачем і дозволяють побачити своє розташування на супутниковій фотографії. Повноцінну навігаційну систему ці карти замінити не можуть, але для пішоходів вони напевно ще кращі, ніж навігаційні векторні карти -- по них простіше орієнтуватись на місцевості.

Лишається чекати деталізації карт від Nokia або нового релізу софта Tom-Tom, який накінець буде працювати з інтегрованим gps-приймачем.

Тепер ложка дьогтю. Прошивка, як я вже казав, досить сира і не завжди стабільна. Кілька разів апарат в мене перезагружався. Один раз коли я підключив і відключив навушники, один раз коли я через GPRS тягнув гугловські карти і поступив вхідний дзвінок, і ще один чи два рази я навіть не пам'ятаю чого і як він перегрузився. Сподіваюсь, що найближчим часом вийдуть нові версії прошивки, які зроблять роботу апарату стабільнішою. Принаймні офіційно апарати з українською прошивкою ще не продаються, можливо почнуть продаватись після виходу стабільної прошивки?..

І на останок, маленька "родзинка" :D

Акселерометер в роботі
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Plum, на работу в mobile-review на добровольных началах устроиться не пробовал? :P

Отличнейший обзор! ^_^

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Plum, на работу в mobile-review на добровольных началах устроиться не пробовал? :smile3:
подивись хто тут автор статті: http://www.mobile-review.com/dect/panasonic-735.shtml ;)
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...
подивись хто тут автор статті: http://www.mobile-review.com/dect/panasonic-735.shtml :)
Опубликовано — 12 февраля 2003 г.

А чого такий старий? Пропало натхнення? :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Plum, на работу в mobile-review на добровольных началах устроиться не пробовал? ;)
подивись хто тут автор статті: http://www.mobile-review.com/dect/panasonic-735.shtml ;)

Вах! Я это чувствовал :) Вполне профессиональный обзор, кстати!! :ok2:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Просто є інша робота. За такі обзори стороннім авторам грошей ніхто не платить, а для власного задоволення я краще сюди на форум напишу :)

До речі, той телефон (Panasonic KX-TCD735) все ще працює, хоча вже пережив три переїзди і встиг непогано підноситись за 5 років.

P.S. Якщо все-таки спокушусь і найближчим часом куплю ASUS P750, то обов'язково напишу обзор для Mobile-Review. Цей апарат в них ще не описувався :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Просто є інша робота. За такі обзори стороннім авторам грошей ніхто не платить, а для власного задоволення я краще сюди на форум напишу :nun:

До речі, той телефон (Panasonic KX-TCD735) все ще працює, хоча вже пережив три переїзди і встиг непогано підноситись за 5 років.

P.S. Якщо все-таки спокушусь і найближчим часом куплю ASUS P750, то обов'язково напишу обзор для Mobile-Review. Цей апарат в них ще не описувався ;)

Но ведь он на ВИНДЕ!!! :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

спокушусь і найближчим часом куплю ASUS P750

Но ведь он на ВИНДЕ!!! :)

ага :nun:

люблю я гострі відчуття ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

Nokіa випустила новий мультимедійний комп'ютер

64_md.jpg

На всесвітньому мобільному конгресі в Барселоні 11 лютого 2008 року компанія Nokіa представила новий мультимедійний комп'ютер Nokіa N96, що адаптований під перегляд телепередач і відео.

Як повідомляється у прес-релізі компанії, Nokіa N96 має великий 2, 8-дюймовий дисплей, пам'ять на 16 Гбайт, яку можна буде розширити за рахунок додаткових карт пам'яті mіcroSD.

Новинка також підтримує різні відео- формати, у тому числі MPEG-4, Wіndows Medіa Vіdeo і Flash Vіdeo. Nokіa N96 зможе до того ж передати й знайти відео, завдяки наявності в ньому високошвидкісного підключення USB 2.0 і підтримці WLAN і HSDPA.

Nokіa N96 оснащений 5- мегапіксельною камерою з оптикою Carl Zeіss, спалахом і відеопідсвічуванням. Новинка дозволяє записувати відео в DVD- якості зі швидкістю 30 кадрів на хвилину. Крім того, завдяки вбудованій функції A-GPS, користувач тепер може супроводжувати свої знімки позначками з географічними даними про місце зйомки й розміщати їх у різних інтернет- співтовариствах.

Nokіa N96 підтримує всі інтернет- сервіси Nokіa сімейства Ovі: карти, музика, передача мультимедіа й багато чого іншого. Додаток Nokіa Maps пропонує ще більший вибір карт із високою деталізацією об'єктів і супутникових зображень, а також такі оновлені функції, як путівники по містах, режим покрокової пішохідної навігації й автомобільну навігацію з голосовими підказками.

Мультимедійний комп'ютер придасться й аматорам музики – у приладі передбачені окремі мультимедійні клавіші, 3, 5-мм рознімання для навушників і вбудовані стереодинаміки з об'ємним звучанням.

Планується, що Nokіa N96 надійде у продаж у третьому кварталі 2008 року.

На всесвітньому мобільному конгресі компанією також були представлені ще три новинки: Nokіa N78, Nokіa 6210 і Navіgator 6220 classіc.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...