Перейти до змісту

Довгоочікувані новинки від Nokia

Рекомендовані повідомлення

Сьогодні Nokia анонсувала ряд нових телефонів, самими цікавими з яких є N95 8Gb та N81.

Nokia_N958gb_1.jpg

Nokiafoto1.jpg

Nokiafoto2.jpg

Nokiafoto6.jpg

На відміну від N95, N95 8Gb отримала чорний корпус, оновлений дизайн блоку навігаційних клавіш, 8 Gb вбудованої флеш-пам'яті, а також новий 2.8" (!!!) дислей найвищої якості (в N95 був 2.6"). Камера (ті ж 5 мегапікселів з оптикою Carl Zeiss) позбавилась шторки - користувачі N95 жалілись, що між глибоко втопленим об'єктивом і шторкою збирався пил, який важко було вичистити. Також спалах перемістився на 90 градусів стосовно об'єктива. Тепер блок камери має дизайн, схожий на камеру N80. Поки немає інформації про батарею, яка використовується в новій моделі.

N81 -- смартфон-слайдер, розрахований на розваги, музику та ігри.

Nokia%20N815.jpg

Nokia%20N816.jpg

Nokia%20N814.jpg

Nokiafoto11.jpg

Буде випускатись в двох моделях -- N81 та N81 8Gb. Телефон має оптимізовану під розваги та музику клавіатуру, підсилену батарею і великий яксравий дисплей. Для смарта буде доступний оновлений сервіс N-Gage (відтепер це не модель смартфона, а сервіс, доступний для ряду нових апаратів).

Крім того, анонсовано ряд моделей суто музичного спрямування -- 5610 Express Music, 5310 Express Music та інші.

Також сьогодні офіційно представлений новий бренд компанії для інтернет-сервісів, OVI, який включає в себе ігровий сервіс N-Gage і музичний Music Store. Крім того, через OVI будуть розповсюджуватись карти Nokia Maps

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 75
  • Створено
  • Остання відповідь

Нажаль, сьогодні не була анонсована N82, яку чекало так багато людей (в т.ч. і я). Всім, хто чекав топову комплектацію в форм-факторі моноблок знову прийдеться вибирати між слайдерами -- N82 та N95 8Gb :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

скажу одне..... хочу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я тут надибав напів-офіційну інфу, що в N95 8Gb крім діагоналі дисплея збільшилась і його роздільна здатність -- тепер він VGA, 640x480 точок. А також оперативки там 128 метрів проти 64 в N95. Думаю що за кілька годин ця інфа або підтвердиться, або спростується :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Неслабыми там должны быть и основной процессор и видеопроцессор, если действительно VGA.

Да, и еще интересно, сколько потянет батарея с такими мощами...

Чувствую, будет смарт за полторы штуки бакинских, а то и больше, по которому можно будет поговорить часик и проживет после этого еще пару часов без подзарядки :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Неслабыми там должны быть и основной процессор и видеопроцессор, если действительно VGA...
CPU і GPU вже в N95 були непогані. CPU складається фактично з двох процесорів з частотою 330MHz. А функції GPU, зокрема, використовуються для оцифровки відео при зйомці 640x480 25 кадрів в секунду, для промальовки інтерфейсу і для рендеру 3D-графіки в іграх. Під SymbianOS 9.X (впринципі, і під WM також, так що тут паритет) є ігри з графікою, яка набагато краща за графіку в Need For Speed 2, і N95 перший смарт від Nokia, на якому ці ігри не тормозять. Непогано для "коробочки"?

Як бувший власник N95 можу сказати, що це смарт з самим швидким інтерфейсом, який в мене був. ASUS P525 на WM5 з процом 400MHz курить по швидкості реакції інтерфейсу. Справа в тому, що в SymbianOS 9.2 весь інтерфейс векторний, а тому прораховується і перемальовується дуже швидко. Для прикладу, Nokia E90 має такі ж технічні характеристики як N95, і при цьому має внутрішній дисплей 800x352 точок і працює все, якщо вірити обзорам, абсолютно без тормозів -- і меню, і весь софт, і ігри, і інтернет-браузер. І відео на повний екран можна без проблем дивитись з файла 1.4Гб не пережимаючи його під розміри екрану.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Nokia N95 8 Гб – обновление для Nokia N95, в нем отсутствует слот для карт памяти, экран чуть увеличили до диагонали в 2.8 дюйма, но разрешение осталось QVGA. При этом в компании существуют прототипы этого же аппарата с VGA-дисплеем, видимо это следующее обновление флагмана. Формально можно считать этот аппарат музыкальной версией Nokia N95, за счет встроенного объема памяти. Обновление программного обеспечения будет доступно и для предыдущей версии, тут нет никаких отличий.
А ось це мене вбило :(:D:D
Nokia N81, это основной анонс для Nokia, аппарат выпускается в двух версиях, Nokia N81 и Nokia N81 8Гб. Отличие только в объеме встроенной памяти и том, что в 8 Гб версии не предусмотрен слот для карт microSD, также впрочем, как и в Nokia N95 8Гб.

я розумію, що 8 гіг повинно вистачити всім, але що робити, якщо карти пам'яті використовуються для перенесення інформації між пристроями? Багато людей використовують окрему карту пам'яті для зберігання бекапів системи. До того ж заливати інфу на карту пам'яті через картридер набагато швидше, ніж в пам'ять телефону через USB-кабель. Принаймні в N95 було саме так.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хм... технічні характеристики з іншого ресурсу:

Технические характеристики Nokia N95 8GB:

* UMTS, GSM;

* Габариты — 99 x 53 x 21 мм;

* Вес — 120 гр;

* Время автономной работы — от 410 минут до 228 часов;

* 5-мегапиксельная камера;

* Конструкция двойного слайдера;

* Дополнительные клавиши;

* 2,8-дюймовый TFT экран (16777216 цветов, 240 x 320 пикселей);

* Слот для карт TransFlash, microSD;

* Поддержка всевозможных игр;

* Третье издание S60;

* Wi-Fi, Bluetooth;

* 8 Гб встроенной памяти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та ну їх нафіг, за такі гроші...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а я нарешті знов на win_mobile :) сімба тепер знов здається тупою до чортиків (якою вона і є). от би Н95 зразу на WM6 розвивався б - ціни б не було

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а я нарешті знов на win_mobile :) сімба тепер знов здається тупою до чортиків (якою вона і є). от би Н95 зразу на WM6 розвивався б - ціни б не було
чур тебе... ще наврочиш :)

ні.... наприклад я з симбіана на WM більше не перейду... принаймні на існуючі на сьогодні версії це точно.

та ну їх нафіг, за такі гроші...
ну ти ж чомусь на Імпрезі їздиш, а не на Таврії. Коли купував -- не казав "ну її нафіг за такі гроші"?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не в обиду plum'у, но мне тоже как-то WinMobile больше по душе... :) А если все гут будет, то с сентября на официальную WM6 прошьюсь, говорят, по сравнению с 5-й пошустрее все бегает...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не в обиду plum'у
та мені-то чого в обіду? :)

Кожен обирає те що йому зручніше. Тобі зручніша WM, мені -- SymbianOS.

Я згідний, що WM більш "резинова" -- її більше можна розтягнути під свої смаки. Але в плані зручності, особливо в телефонній частині і по ергономіці "однорукої" роботи, Symbian мінімум на три покоління попереду.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але в плані зручності, особливо в телефонній частині і по ергономіці "однорукої" роботи, Symbian мінімум на три покоління попереду.

ну ладно гнать, 3 покоління :) чого не шість? :)

що там зручного?

якщо вже на те для WM теж є подібні тулзи

screenshot6.gif

ось такі - і все на екрані і тицяєш тою ж рукою що тримає PDA, і зручніш мені чим Nсерія. і це тільки за перших 3 дні користування і вже не розумію як може бути щось зручніше :)

post-58-1188458147.gif

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кожен обирає те що йому зручніше. Тобі зручніша WM, мені -- SymbianOS.

Я згідний, що WM більш "резинова" -- її більше можна розтягнути під свої смаки. Але в плані зручності, особливо в телефонній частині і по ергономіці "однорукої" роботи, Symbian мінімум на три покоління попереду.

+100 :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але в плані зручності, особливо в телефонній частині і по ергономіці "однорукої" роботи, Symbian мінімум на три покоління попереду.

ну ладно гнать, 3 покоління :( чого не шість? :D

що там зручного?

screenshot6.gif

ось такі - і все на екрані і тицяєш тою ж рукою що тримає PDA, і зручніш мені чим Nсерія. і це тільки за перших 3 дні користування і вже не розумію як може бути щось зручніше :smile3:

Тулсознавцю... а переключи одною рукою спосіб введення тексту з екрану на клавіатуру ( в телефонах з цифровою клавіатурою), і введи смску УКРАЇНСЬКОЮ мовою.

Єдиний позитив ВіндовсМобайл - моя ружина з ним не дружила, і історію дзвінків не могла знайти... Сімбіан рулить. Можемо зустрітися, і влаштувати "перегонки" - хто зручніше і швидше зможе виконати деякі задачі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну ладно гнать, 3 покоління :D чого не шість? :P

що там зручного?

screenshot6.gif

ось такі - і все на екрані і тицяєш тою ж рукою що тримає PDA, і зручніш мені чим Nсерія. і це тільки за перших 3 дні користування і вже не розумію як може бути щось зручніше :(

B0rg, что за программка (утилитка)? Подскажи, plz! :smile3:

2 Yarchik: Задачи тоже разные бывают, так что в одной области будет впереди WM, а в другой - Symbian. Хотя я согласен, что по телефонной части Symbian удобнее (хотя IMHO и не настолько, как выразился plum)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

порівняй кількість, якістьі зручність телефонних настройок в WM і Symbian. Налаштування рінгтонів і то не можуть нормально зробити... Повторю те, що казав вже не один раз -- смарти на симбі це в першу чергу телефон, непогано навернутий КПКшними функціями. А WM -- це в першу чергу КПК, до якого приліпили кастрований по всіх параметрах телефон.

Вже третє покоління WM з телефонним додатком вийшло, а нормального набору СМС з Т9 і зручним переключанням мов так і не зробили.

А переключись-но на WM швиденько з однієї запущеної задачі на іншу, або закрий одну з них однією рукою БЕЗ ДОДАТКОВОГО СОФТА... А симбіан -- самодостатня платформа, в якій з заводу є більшість необхідного для ЗРУЧНОЇ роботи.

Єдине, чого мені не вистачає в Symbian після WM -- нормальної підтримки мережі через WiFi. Наприклад, я не можу зайти на розшарений вінт і подивитись звідти кіно. Можна ставити на комп uPnP-сервер для цього, але це не зручно. І ніби вийшла якась програма, яка ставиться на смарт і відкриває доступ до розшарених ресурсів, але працює вона ще дуже не стабільно, і вона не безкоштовна.

Шкода, що S60 -- закрита платформа, під яку доморощеним розробникам писати софт досить непросто. Якби не цей фактор, то симбіан вже давно WM закопав і пам'ятник поставив би...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А переключись-но на WM швиденько з однієї запущеної задачі на іншу, або закрий одну з них однією рукою БЕЗ ДОДАТКОВОГО СОФТА...

легко в 3 секудни 1ою рукою :)

в мене по кнопочці виклакається диспечер задач з іконками задач, як по alt^tab, і пальцем ткну в потрібну іконку

А симбіан -- самодостатня платформа, в якій з заводу є більшість необхідного для ЗРУЧНОЇ роботи.

точно. самодостатня. сам телефон і все. ні аутлука, ні офіса нормального (опенофіс для сімби просто смокче у word_mobile&exel_mobile)

Єдиний позитив ВіндовсМобайл - моя ружина з ним не дружила, і історію дзвінків не могла знайти... Сімбіан рулить.

якщо ти не знайшов більше позитивів WM :) , так тобі просто не треба смарт. тобі треба звонилка :) гарна звонилка. не більше

Можемо зустрітися, і влаштувати "перегонки" - хто зручніше і швидше зможе виконати деякі задачі.

з дружинами? :) навіщо, що ти хочеш довести? що ти набираєш смски швидко? :) чи давай хто новий телефон з коробки швидше подружить з аутлуком, без сторонніх прог, тільки те що є на диску до телефону

Сімбіан рулить.

та хоть закладіться ви вашим симбіаном. це кому розказуєте, я цим г.. користувався майже рік, і в найближчому часі до нього повертатись не планую. тай точно що зручніше ми не скажемо, поки наприклад не буде два анологічних телефони з різними ос.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

B0rg, что за программка (утилитка)? Подскажи, plz!

launcher, пошукай на ПДАшних сайтах

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Chill, покури ще ось ЦЮ тему

так що тут варіантів багато, вони різні, це тобі не сімба :smile3:

img-46380-Screen005.jpg

img-40125-bm_port.jpg

img-40512-prt1.jpg

img-43920-Screen001.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

чи давай хто новий телефон з коробки швидше подружить з аутлуком, без сторонніх прог, тільки те що є на диску до телефону

Nokia PC Suite нормально дружит с аутглюком. А в чём проблема?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сімбіан стоїть 99% на Нокіях. ВінМобайл - на чому хош: HTC, HP FUJITSU-SIEMENS, ACER, I-MATE, SAMSUNG... Список можна продовжити. І незважаючи на те, що Нокія одна відстоює і продвигає Симбіан в маси - продажі смартфонів на Симбі невпинно ростуть. Отже, переважна більшість обирає телефони на симбіані.

А от КПКшки чи комунікатором останнім часом дуже мало анонсують. А Делл взагалі закрив КПК-підрозділ.

Вся інфа - з mobile-review.com

ЗІ. Вінмобайл - чудова система для КПК з великим 640х480 екраном, ергономікою, вай-фаєм і мощним акумулятором. Але не для телефону. Навіть голосовий набір толком зробити не можуть. А моя Нокія розбирає прізвища, сказані будь-яким голосом. А поки стандартними засобами ВінМобайловими занесеш в контакти телефон, з якого тобі щойно дзвонили - задовбешся. А одною рукою цього взагалі не зробиш...

ЗЗІ. Пристрій, на якому стоїть дітище Білла Гейтса - приречений на необхідність існування в апараті кнопки "Ресет". І нехай ніхто не розповідає мені про безглючність та надійність пристрою, на якому є кнопка "Ресет"... Як екс-власник комунікатора на ВінМобайл, я переконався, що як телефону йому до симби ще рости й рости: диктофона для запису розмов немає, автовідповідача немає, купи фішок для роботи з СМС та контактами в стандартних засобах немає. А почнеш ставити щось стороннє - хз, як воно встане...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сімбіан стоїть 99% на Нокіях.
Поправочка -- це 99% SymbianOS в варіанті S60 (раніше -- Series 60) стоїть на Нокіях, ну і трішки на Самсунгах, і колись давно на Siemens. А є ще такий різновид SymbianOS як UIQ, який відрізняється інтерфейсом з "заточкою" під тачскрін. Його активно юзає у всіх своїх смартах SonyEricsson (зараз це UIQ3, аналог S60 3rd Edition, тобто на SymbianOS 9.X), а також BenQ (моделі P30/P31). Була навіть одна Nokia для китайського ринку з інтерфейсом UIQ (Nokia 6708 -- фактично це був клон BenQ P31).
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

продажі смартфонів на Симбі невпинно ростуть. Отже, переважна більшість обирає телефони на симбіані.

Yarchik, щось в тебе негаразд з логікою :) якщо тойота продає найбільше машин в сша і з завтрашнього для почне у всі машини ставити радіо а не сд-плеєр, то теж можна тоді сказати що радіо значно краще сд-плеєра, адже їх буде продаватись більше з новими машинами :)

це НЕ доводить переваги сімби, просто нокіа зараз реально виробник №1 по об'єму продажів, а значить і сімби буде більше.

А от КПКшки чи комунікатором останнім часом дуже мало анонсують. А Делл взагалі закрив КПК-підрозділ. Вся інфа - з mobile-review.com

ну логіка просто хромає ;)

ролс та бентлі теж мало анонсують чим фольксваген. і продажі в сотні разів менше. бентлі ацтой? :)

ЗІ. Вінмобайл - чудова система для КПК з великим 640х480 екраном, ергономікою, вай-фаєм і мощним акумулятором. Але не для телефону. Навіть голосовий набір толком зробити не можуть. А моя Нокія розбирає прізвища, сказані будь-яким голосом. А поки стандартними засобами ВінМобайловими занесеш в контакти телефон, з якого тобі щойно дзвонили - задовбешся. А одною рукою цього взагалі не зробиш...

ну кручє нокії тільки яйца МТС, це ми вже вияснили, тим більше для деяких це чомусь догма :)

я вроді ж вже писав - тобі треба ТЕЛЕФОН, при чому тут доводи де краще голосовий набір і довідник контактів? ;) ти невірно порівнюєш

ЗЗІ. Пристрій, на якому стоїть дітище Білла Гейтса - приречений на необхідність існування в апараті кнопки "Ресет". І нехай ніхто не розповідає мені про безглючність та надійність пристрою, на якому є кнопка "Ресет"... Як екс-власник комунікатора на ВінМобайл, я переконався, що як телефону йому до симби ще рости й рости: диктофона для запису розмов немає, автовідповідача немає, купи фішок для роботи з СМС та контактами в стандартних засобах немає. А почнеш ставити щось стороннє - хз, як воно встане...

тіпа нокія не вісне? :) скільки разів я витягував з свого чуда акум бо на пимпочки вже нереагувало. але це таке

ти знаєш чому чудова нова модна до п..ца бмв 750і з супер-системою ай-драйв повністю провалила плани по продажам, а багато хто взагалі назвав це провалом для бмв? як подеякоють, бмв зробила машину "заскладною" для більшості водіїв. тобто вроді смішно, але багато відмовились від нової бмв 7ї серії в користь вічних конкурентів (мерс і ауді) через те що боялись що недокумекатають до такої машини :) може з такими телефонами так само? ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...