Перейти до змісту

Чудо свічка

Skalyan

Рекомендовані повідомлення

Привіт усім автомобілістам.

На днях був "приємно" здивований якістю запчастин до автівок. Ну значить на вулиці морозець, падає сніг, треба їхати .. Зробив зовнішній огляд під капотом (акум, масло, тормозуха...), оскільки авто не нове. Ніби все добре. Заводжу і чую під капотом ритмічне пухкання. Заглушив, знову заглядаю - бачу в циліндрі №2 відсутня свічка. Придивився - виявилось відсутня частина свічки. Центральний електрод разом з шестигранником, який призначений для свічного ключа висить собі на високовольтному проводі, а частина свічки з різьбою і загнутим електродом залишилась в головці. Детальніше на малюнку.

post-6422-0-79060500-1355475617_thumb.jp

Я так думаю, що в певний момент часу з'явилась тріщина в корпусі свічки і по ходу збільшувалась собі помаленьку. Я туди не заглядав, оскільки двигун працював нормально. І ось коли тріщина достатньо збільшилась, то в момент пуску двигуна тиск в циліндрі просто вирвав центральний електрод (1). Те, що лишилось в головці (2) виступало лише на 1-1,5мм, тому "захопити" плоскогубцями чи кусачками не було змоги. Оскільки ця пригода сталась не в теплому гаражі, а на морозі під падаючим снігом, потрібно було щось робити і швидко. Перебравши всі підручні засоби в мене нічого не вийшло. Далі почав дзвонити. Було дано наступні варті уваги поради:

1. Шукати "мєчик" для лівої різьби.

2. Вставити болт підходящого розміру, прихватити його півавтоматом до корпусу свічки, ключем викрутити.

3. Знімати головку.....

Останні дві поради вимагали транспортування авто. Їхати своїм ходом та буксирувати в таку погоду було ризиковано. Я вже серйозно став задумуватись над викликом евакуатора. На роботі шофери та механіки теж сказали, що перший раз таке бачать і нічого "на місці" не зробиш. Я вже вдягнувся сходити на автосервіс, що був не подалік. Але в останній момент, згадав, що бачив в хлопців трикутний "напильник".

Проблемку було вирішено власними силами на місці. Обливши по зовні те що лишилось від свічки (2) ВДшкою, в середину крпусу свічки (2) легенько забив "напильник", і ключиком на 10 захопивши його на іншому кінці гарненько все викрутив. Далі нова свічка і двигун знову працює.

Ось така трабла.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Виробника в студію.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Історія не з веселих (я про погодні умови, в яких прийшлось це пережити). А за вихід із ситуації - малацца!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Виробника в студію.

Раніше використовував NGK, а при останній заміні мені сказали, що ці свічки "уже нє тє", і порадили якісь APS, типу "русскій аригинал". Авто ВАЗ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можливо хтось порадить які свічки оптимальні (ціна/якість) та перевірені часом, а також де можна придбати. Треба буде замінити комплект, оскільки в інших циліндрах ще працюють такі ж. APSки мені порадив знайомий на формулі... Тепер напевно буду купляти в незнайомих :_02:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую. Можливо й повернусь до цієї моделі. Ще будуть якісь варіанти?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В мене було 13 авто, з них 8 - бензинові, брав тільки NGK ще з 98-го. Нормальна контора не може просто так стати "не такою". Тобі Mykola81 порадив їх, він працює на автосервісі, які тобі потрібні варіанти ще? Від чуваків, які на копійці два сезони проїздили і вважають, що автовазівські свічки - вершина?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Взагалі приємно, коли є з чого вибрати. Тому й запитав про інші варіанти, думаю на те він і форум. Знач будуть NGK.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

свічка в тебе якась NoName... Рекомендую BERU або як писали вище NGK. Комплект (4 шт) норамльних свічок повинен коштувати не менше 100 грн. На свічки за 8-15 грн/шт навіть дивитись не варто... :)

А "мєтчик" з лівою різьбою для викручування зломаних болтів/гвинтів/свічок і т.п називається "екстрактор":

extractor.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я на запор пробовал ставить дорогие немецкие свечи (для двигателей с воздушным охлаждением) – ничего из этого не получилось тока деньги на ветер. В итоге вернулся к дешевым отечественным, тока менял чаще. На Вазе меняю 2 раза в год – поздней осенью и поздней весной и то виде профилактики. Ну конечно запасные вожу собой. К сожалению фирму не помню, гляну, напишу (если тема будет актуальна). Я чаще меняю крышки трамблера бегунок и датчики холла. За этот год менял 3 или 4 раза.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

стоять ось http://www.autoklad.ua/buy/BOSCH_0242135519 такі свічки.... 2 рік польот нормальний міняти ще не думаю...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я на запор пробовал ставить дорогие немецкие свечи (для двигателей с воздушным охлаждением) – ничего из этого не получилось тока деньги на ветер.

Я не спеціаліст по ЗАЗ , але відкрию секрет --- тупо вкрутити дорогі свічки вийде не завжди

Свічку треба підбирати , для чого є каталоги під кожен двигун .

Має значення відстань між електродами і кількість електродів , калильне число , що прямо впливає на здатність свічки самоочищатися і т.п.

Я роздав десь відро платинових та іридієвих свічок друзям і знайомим . Свічки пройшли 50-80 т.км і прекрасно працюють на старих Москвичах і Жигулях . В мене вдома комплект платинових свічок Денсо років 5 працює на 2106 і на Яві , причому свічки вже проїхали 80 т.км на Лексусі . Думаю , проїдуть стільки же на жигулях .

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

свічка в тебе якась NoName... Рекомендую BERU або як писали вище NGK. Комплект (4 шт) норамльних свічок повинен коштувати не менше 100 грн. На свічки за 8-15 грн/шт навіть дивитись не варто... :)

А "мєтчик" з лівою різьбою для викручування зломаних болтів/гвинтів/свічок і т.п називається "екстрактор":

extractor.jpg

Дякую за інформацію. Цікаво чи на ринку є такий інструмент? Завтра треба буде поцікавитись.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я не спеціаліст по ЗАЗ , але відкрию секрет --- тупо вкрутити дорогі свічки вийде не завжди

Має значення відстань між електродами і кількість електродів , калильне число , що прямо впливає на здатність свічки самоочищатися і т.п.

Я роздав десь відро платинових та іридієвих свічок друзям і знайомим . Свічки пройшли 50-80 т.км і прекрасно працюють на старих Москвичах і Жигулях . В мене вдома комплект платинових свічок Денсо років 5 працює на 2106 і на Яві , причому свічки вже проїхали 80 т.км на Лексусі . Думаю , проїдуть стільки же на жигулях .

Якщо я правильно зрозумів на рахунок платинових та іридієвих свічок, то вони 80тис пройшли не Лексусі і вже 5 років працюють на Жигулях??? Я б теж такі собі поставив. Коли у вас знову назбирається трохи можна буде придбати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На ринку є екстрактори , але поганої якості . Хоча , для себе вистачить .

Я такі свічки викручую , забиваючи в них таку головку , підбираючи за розміром . Такою головкою можна викрутити болт з внутрішнім шестигранником або торкс , якщо злизані грані . Треба просто підібрати потрібний дванадцятигранник і забити молотком в злизані грані .

e35832ae3b0d55bff7e689fc0262e60671b103e8.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

стоять ось http://www.autoklad....OSCH_0242135519 такі свічки.... 2 рік польот нормальний міняти ще не думаю...

Прийму до уваги. Дякую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо я правильно зрозумів на рахунок платинових та іридієвих свічок, то вони 80тис пройшли не Лексусі і вже 5 років працюють на Жигулях??? Я б теж такі собі поставив. Коли у вас знову назбирається трохи можна буде придбати?

Так , працюють там , де звичайне запалювання , без мікропроцесорів

Після Різдва повинні бути , віддаю за пиво . :_02:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так , працюють там , де звичайне запалювання , без мікропроцесорів

Після Різдва повинні бути , віддаю за пиво . :_02:

Супер. Чекатиму Різдва. А запалювання контактне, вже звичайнішого здається не буває :_04: . Вже не раз задумувався над заміною на безконтактну систему. Кажуть вона ефективніша та трохи підвищує ККД двигуна. Все ніяк руки не доходять.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

extractor.jpg

Дякую за інформацію. Цікаво чи на ринку є такий інструмент? Завтра треба буде поцікавитись.

продається всюди, і на базарі, і в магазинах. Тільки воно до дупи. Ще ні одного не вдалось відкрутити за допомогою цих "екстракторів". Вони конусні, і при відкручуванні тупо розпирають те, що ти хочеш відкрутити, тим самим ще більше затискуючи різьбу.

А про свічки - нема зараз надійної фірми (я про те, що продається в нас). І НЖК попадались "на місяць". І неважливо, на сервісі ти працюєш чи на "копійці" їздиш :) Тут просто як повезе. Купувати потрібно просто чітко обумовлюючи умови гарантії, щоб у випадку, коли за місяць виявиться барахлом, поміняти.

А яку саме фірму..... І НЖК непогані, і Бріски гарні були, і Чемпіони попадались, і ... Тут я ж кажу, як повезе.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Роскажу і я про свічки, які у мене стояли.

1) NGK - проїхали близько 30 тис. км, після чого одна відмовила;

2) NGK - попались підробки, проїхали пару сотень км і почали ви%обуватись (відрізнялись від оригіналів меншою глибиною штамповки написів + шрифт був не чіткий, зазори між електродами були не однакові;

3) ЭЗ А-17ДВР (ваз заводські) ціна їхня тоді була 28 грн. 4 штуки - проїхали 25 тис. км без жодних нарікань, перед минулою зимою вирішив їх замінити, хоча працювали вони справно. Потім подарував їх знайомому на таврію, вже рік на них їздить, каже все норм.

4) finwhale - стоять зараз, пробіг близько 20 тис. км., працюють відмінно.

Свічки міняю через 30тыс. км, вв провода через 60.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вже не раз задумувався над заміною на безконтактну систему. Кажуть вона ефективніша та трохи підвищує ККД двигуна. Все ніяк руки не доходять.

А ще з нею менше проблем в порівнянні з контактами. У мене БСЗ вже стоїть років 7-8 (ще Батько ставив), і не було поки жодної проблеми, нічого не ламалось, не мінялось.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не забуваймо, що свічки автовиробники рахують як росхідні матеріали. І рекомендують їх міняти кожні 10-30 тис км (в залежності від двигуна). Справна, не справна, все одно рекомендують міняти. А на практиці міняють коли вже починаються перебої в їх роботі...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не забуваймо, що свічки автовиробники рахують як росхідні матеріали. І рекомендують їх міняти кожні 10-30 тис км (в залежності від двигуна). Справна, не справна, все одно рекомендують міняти. ...

виробники так рахують? ;) ну звичайно! виробники рекомендують міняти регулярно! :) це ж їх заробіток! :)

Тільки от для чого, запитується, міняти запчастину, коли вона справно виконує свою функцію?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А про свічки - нема зараз надійної фірми (я про те, що продається в нас). І НЖК попадались "на місяць". І неважливо, на сервісі ти працюєш чи на "копійці" їздиш :) Тут просто як повезе. Купувати потрібно просто чітко обумовлюючи умови гарантії, щоб у випадку, коли за місяць виявиться барахлом, поміняти.

А яку саме фірму..... І НЖК непогані, і Бріски гарні були, і Чемпіони попадались, і ... Тут я ж кажу, як повезе.

Пам'ятаю ще до капіталки двигуна була проблема з 4 циліндром. Напевно кидало маслом та свічки дохли одна за одною (і НЖК теж). Нарив в гаражі одненьку Чемпіон в такій гарній упаковці, встановив в проблемний циліндр і забув про проблему. Свічка працювала аж поки не віддав двигун на капремонт. Ось такий він Чемпіон.

Цікаво буде спробувати ті платинові свічки, що Mykola81 пропонує.

.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...