Перейти до змісту

ostapus

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Вирішив створити пасіку. Стартую з 2-х українських вуликів. Хочу купити сімї, або готові вулики. Думаю що для початку для того щоб навчитися треба взяти готові з сімями, що вже там живуть. Так простіше буде на практиці вчитися. Також треба було б мати порадників-наставників і того хто б навчив цьому цікавому і потрібному ремеслу.

На фестивалі медоварів в січні познайомився з кількома пасічниками. Крім того навів контакти з іншими. Готові допомогти.

• 2 тижня потому...
  • 2 місяця потому...
Опубліковано

И так ..... начинается сезон. :)

Со старта вопрос! Есть у кого нибудь на прокат переноска (небольшой ящик на 10рамок) для пчёл. Надо пчёл перевезти :) а у меня ящик только на 5 рамок. Да! Ящик должен быть под рамки ДаДан (обязательное условие).

• 1 місяць потому...
Опубліковано

мрії збуваються. дві сімї працюють на повну котушку. може навіть буду мати пару літрів медку...вулики отримав від товариша їм 40 років, реставрував, віддраяв, пофарбував, покрив бляхою, купив рамки і вощину. Запустив роя.Зараз стоять 2-а українських, третій ще на реставрації... це перший:

21632137i.jpg

• 5 тижнів потому...
Опубліковано

мрії збуваються. дві сімї працюють на повну котушку. може навіть буду мати пару літрів медку...вулики отримав від товариша їм 40 років, реставрував, віддраяв, пофарбував, покрив бляхою, купив рамки і вощину. Запустив роя.Зараз стоять 2-а українських, третій ще на реставрації... це перший:

21632137i.jpg

Мурахи не залазять? Бо в мене теж на цеглі вулики то задовбали вже!

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Ура! В мене сьогодні свято! Я відкачав свій перший мед! з одного вулика відкачав - 5 літрів. другого не чіпав бо сімя слабка... Може то взяток і невеликий, але я отримав велике задоволення від самого процесу і тепер впевнений що наступного сезону буду робити ще 2-3 вулики. Це не так вже й складно, а задоволення - вагон!!!!! і ще й користь є...

Опубліковано

22311321i.jpg - рамка з медом

22311333i.jpg - відбір рамок на викачку

22311341i.jpg - викачка на медогонці

22311351i.jpg - пішов перший мій мед!!!

Опубліковано

Мурахи не залазять? Бо в мене теж на цеглі вулики то задовбали вже!

в мене вулики стоять на бетонних поребриках, мурахи залазять але не багато. Мурахи поїдають бджолині відходи. Може треба чистити вулик - "помагати" бджолам, щоб вони не викидали сміття перед льотниками. А ще кажуть що обмазують "ніжки" вулика солідолом, то мурахи не лізуть... не знаю.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...