Перейти до змісту

Буковинські рибалки заявили про відсутність претензій до екс-голови РДА, який жорстоко їх побив


Korting

Рекомендовані повідомлення

Сьогодні в Первомайському райсуді Чернівців відбулося чергове засідання з розгляду кримінальної справи за фактом побиття рибалок у Заставнівському районі колишнім головою райдержадміністрації Михайлом Бойчуком, його охороною та родичами.

Головуючий у засіданні суддя Ігор Іщенко повідомив, що до суду від потерпілих надійшли завірені у нотаріуса письмові заяви, в яких йдеться про те, що "підсудні відшкодували їм завдані збитки, і претензій до них рибалки не мають".

Також до суду звернулися з листом на підтримку колишнього голови Заставнівського РДА Бойчука та його родини 1355 жителів міста Заставна, які характеризують його як доброго господарника і благодійника, який допомагає малозахищеним землякам. Вони просять суд взяти це до уваги при винесенні вироку у справі.

Аналогічне звернення надійшло і з одного з сіл Заставнівського району, звідки родом колишній чиновник.

Обидва звернення суд долучив до матеріалів справи і дав тиждень захисникам підсудних і державному обвинувачу для підготовки до судових дебатів.

Як повідомлялося, 16 квітня в райцентрі Заставна четверо озброєних рушницями чоловіків у присутності Бойчука жорстоко побили чотирьох місцевих мешканців, які вирішили порибалити на одному з платних ставків Блакитна нива.

За словами потерпілих, "охоронці ставка" били їх битами, приковували наручниками до бетонних стовпів, погрожували вбити й опустити тіла на дно ставка, "для прикорму риб", а також стріляли з рушниць в повітря, коли заляканим людям дали три хвилини, щоб утекти. Одному з рибалок рушницею вибили зуби. Ще один рибалка до 18 квітня лежав у лікарні з проломленим черепом, проте його виписали з лікарні і "зробили документи, що він вдарився у себе вдома".

19 квітня прокуратура Чернівецької області порушила кримінальну справу стосовно Бойчука. Також було порушено кримінальну справу стосовно його брата, зятя і двох охоронців за ст. 27, ч. 3 ст. 365 і ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу України.

20 квітня Президент України Віктор Янукович підписав розпорядження про звільнення Бойчука з посади голови Заставнівському РДА.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...