Перейти до змісту

Bliksss

Power users
  • Постів

    9 797
  • Зареєстровано

  • Переможець днів

    151

Bliksss став переможцем дня 17 грудня 2023

Bliksss мав найпопулярніший контент!

Репутація

6 672 Гуру

Відвідувачі профілю

3 385 переглядів профілю
  • ZaZik

  • Cniperman

  • Yurez

  • Gendruk

  • xPON

  1. Не так сталося - як гадалося, кинули зразу в бойову частину, там зразу сказали що зважаючи на обставини, всі їдете на "ріо-де-оріхів". Там ще тиждень, зробили з мене бойового медика і в бій... Зараз не по роботі, але, немає осколочних, пару переломів, контузія і ще дрібниці, тобто, джек-пот, поваляюсь на м'якому ліжку...гарні медсестри ходять))) Ну і ще плюс, в таких випадках дають довідку про участь в безпосередніх бойових діях (яку дуже важко отримати, хто в курсі - зрозуміє) тобто, підтвердження того, що ти стільки-то часу був там і там.
  2. Дякую, все норм, лежу в Житомирі в шпиталі, нічого страшного, ще тиждень і назад працювати
  3. Та по-різному ставлять, про "на бліндаж не ставити" це був сарказм
  4. Погоджуюсь, але, краще цією функцією не користуватись - антену на бліндаж не ставити P.S.Мала швидкість бо дощ фігачить, а так, 80-95
  5. і такі в нас є, але ВЛК визнала придатними, люди - служити не відмовляються, також мають спеціальність, то в фізичному плані не сильно ганяють, можуть навіть плити з броні зняти і на полігони бусом возити, якщо не може стільки пройти. Немає сенсу тут людину заїздити, треба зробити фахівця, а далі в частину і там вже продовжать навчання, потім вже бойове злагодження (через кілька місяців) на місяць по більш жорсткій програмі підготовки і на блок-пости, чи воювати, або на охорону, складів, мостів, заводів і т.п. залежить в яку частину попадеш, бойова, оперативна, резерв, чи в тилову. Але і в тиловій - може все змінитись будь-якої миті, тобто злагодження і поїхав воювати.
  6. таки мало ти знаєш про роботу снайпера, приїзджай, все розкажуть і покажуть зрозумієш, як ти помилявся, думаючи що снайпер тільки лежить і жертву чекає. Тут - дають себе спробувати у різній ролі, в т.ч. полежати на одному місці годин 6-8 і бажано щоб тебе не знайшли
  7. ніфіга, думаєш в мене немає сколіозу? вже 20+ років як є, сам думав що не зможу, нормально, максимум через тиждень вже пофіг на ту броню, а в плитоносці взагалі "що голий" почуваєшся ))
  8. хз, поряд частина інша частина нгу - в них форма як в поліції, в патрулі в місто ходять, в нас форма "хижак" (камуфляж), або олива, хоча можна і мультикам носити. Сержантські звання відрізняються, в нас є майстер-сержант і т.п., в поліції такого немає.
  9. важливо, але залежить від командування, тут - дуже розпитували чим займались, яким навичками володієте і т.п., декому навіть програму спрощували (типу нафіг воно йому. якщо він буде робити зовсім інше). В учебці вже з перших днів знають куди ми далі підемо і яку посаду. не всім просто кажуть, щоб не було мови, я або далі, а можливо залишать тут зв'язоком, дронами, IT займатись...не дуже хочу саме тут, але й в Луцьку не хочу, хоча, там би ходив додому
  10. военкоми направляють згідно зпиту від військових частин, їм сказали - пришліть більш-менш нормальних туди-то, вни відправили, ті на місці взяли хто підходить, інших повернули назад воєнкомам. В моєму випадку, вже була домовленість куди я маю йти в учебку, на кого вчитись і т.п., відпустили на кілька днів додому з умовою що приїду через кілька днів, виписали повістку на потрібне число. І от я виходжу з військомату, зустрічаю обласного воєнкома в супроводі хлопців з НГУ, чкий розвертає мене назад і каже - не валить, ідеш служити в НГУ, без варіантів, і втой самий день я поїхав, не жалкую поки ))
  11. дуже треба, віджиматись та підтягуватись - ніхто не напрягає, а от з казарми на полігон 3-5 км як коли (тут різні локації) і назад з полігону стільки ж - ідеш в повній екіпіровці - броня (16 кг, повна 20 кг якщо з шиєю та пахом), шолом, наколінники, налокітники, протигаз, аптечка, калаш + магазина, 2 гранати, аптечка, фляга, окремо 2 турнікети, а часом ще мпл (саперна лопатка) та дощовик, якщо заняття з інженерії це до обіду, в обід йдемо назад в казарму, їмо, 1,5 години відпочинку (якщо швидко поїли), можна спати навіть, і рухаємось назад, або в інше місце, потім через 4 години назад і зауважу - рівних доріг тут немає, тільки круті підйоми та спуски, в лісах, або на відкритій місцевості, тільки на стрільбищах рівно. Це все з першого дня, я перші 3-4 дні вмирав, а тепер навіть не відчуваю що несу броню чи каску такщо, фізуху підганяйте.
  12. в результаті, в останній момент - військомат все переграв в свою користь і в "примусовуму порядку" відправив мене в іншу частину, і ось я вже 3 тижні в навчальному центрі нацгвардії на кмб, навантаження - просто пздц, ганяють зранку до ночі з першого дня, вже відсотків 30 з нашої роти на лікарняному, або через навантаження, або через травми, сам - поки тримаюсь. Годують - дуже добре, зброя нова, форма -супер, берці - також (3 пари, на різні сезони), броня важка (корсар) але можна вийняти плити і переставити в плитоноску, з амуніції є все, з одягу - також - фліски, бафи, шкарпетки (не гівняні), футболки, сорочки, бойові рубахи, зимній одяй, термобілизна - все є, і дуже гарної якості. Навчають різному, в основному тактика ведення бою, трохи медицини та інженерії, баждуже в яку погоду, чи дощ, чи спека, чи болото по шию, інструктори всі з бойовим досвідом та пройшли навчання за кордоном (деякі кілька разів)
×
×
  • Створити...