Перейти до змісту

Чи вважається порушенням ПДР?

SG008

Рекомендовані повідомлення

Панове автомобілісти, стикнувся з такою халепою, після екстремального футболу маю ліву руку в гіпсі, впринципі керую авто без особливих проблем але якщо зупинять гайці чи буде це порушенням? Якщо це йде під одну гребінку з керуванням під дією алкоголю, ліків або в хворобливому стані то приклеїти зможуть немало. Може хто стикався? Які думки будуть з цього приводу.

Варіант ходити пішки або пересісти на громадський транспорт мені відомий, але не підходить в силу певних обставин, в першу чергу робота.

Погуглив, однозначної відповіді не знайшов.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

у меня был перелом тоже левой, катался на ручке без проблем, просто аккуратненько

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Стаття 130.

Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження огляду на стан сп'яніння, -

штраф від 2550 до 3400 грн. або позбавлення права керування на строк від 1 до 2 років, або громадські роботи на строк від 40 до 50 годин, або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб.

вроді як не підпадає під цю статтю, можуть хіба що приклеїти а-ля мобільний.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

кщо скажеш, що їдеш до найближчої аптеки, бо дуже болить серце (від вигляду руки) то ніхто тебе сильно затримувати не буде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Побережи себе, інших учасників дорожнього руху і, врешті, свій гаманець! і так стрьомно дорогу переходити...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В ПДР ніби про це нічого не пише, але задай сам собі питання: а воно тобі треба їздити з 1 рукою? Чи все ж таки краще поберегти себе, авто і пішоходів на той час поки ти, як водій, обмежений в своїх можливостях керування транспортом. (Особливо коли відсутній підсилювач руля)

А краще підійти до інструктора АШ, вонм ПДР на память знають ;).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дада,керуй двома, а передачі переключай ногою, або ще чимось.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну це дивлячись який інспектор попадеться.

Мене раз зупинили за те, що ліва рука була висунута через вікно (ліктем лежала на дверці). Правда обійшлось тільки попередженням, посилались на те, що при русі тз обидві руки повинні бути на кермі (на 10 і на 14 годин). Я пам’ятаю, що про це ніби говорили в автошколі, адже двома руками в екстремальній ситуації легше справитись.

А на рахунок передач: перемкнув і назад на кермо руку, тут проблем немає.

Так що, тут на свій страх і ризик, але впаять штраф можуть, якщо захочуть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як це виглядає з точки зору морального кодексу - зрозуміло, а все таки хотілось би дізнатись, як це відображено в адімінітративному кодексі. Мав десь телефон гарного інструктора з автошколи, спробую в нього зясувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В ПДР ніби про це нічого не пише, але задай сам собі питання: а воно тобі треба їздити з 1 рукою? Чи все ж таки краще поберегти себе, авто і пішоходів на той час поки ти, як водій, обмежений в своїх можливостях керування транспортом. (Особливо коли відсутній підсилювач руля)

А краще підійти до інструктора АШ, вонм ПДР на память знають ;).

написано, але звісно не про гіпс:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це бред. Вибачте, тут неможна рівняти жигуля і мерса з електроприводом керма. Вибачте, якщо кмусь зручно мже і чл..м керувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

написано, але звісно не про гіпс
Цитату в студію пліз.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Імхо форумулювання "хворобливий стан" тут не підходить. Під цим терміном мається на увазі загальний стан людини, типу запаморочення і тп.

Зупинив за те, що ліва рука на дверці а не на рулі? Ніде не написано, яка кількість рук повинна брати участь в управлінні авто. Так що хай з такою причиною зразу йде на йух.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А может водитель высунул руку, ибо приготовился показывать рукой направление своего движения (маневра). По-тому как у тебя 2 минуты назад отказал поворотник (лампочка сгорела или барахлит) и ты едешь в сервис :) .... Что скажут на это менты? Предложи им расцеловать тебя в задницу и отпустить, я думаю они будут не против :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не знаю как на счет ДАИ,но очень помагает ВОТАКАЯ штука,при вождении одной рукой.

от ДАИ .. наверно знак 2bcda76b82c7.jpg поможет.(хотя не вникал,может и нет)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

В автошколі (біля київського майдану) вчать, що водій повинен керувати ТЗ обома руками і однією рукою тільки на момент переключання передачі. Тобто керування однією рукою фактично є порушенням.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В автошколі (біля київського майдану) вчать, що водій повинен керувати ТЗ обома руками і однією рукою тільки на момент переключання передачі. Тобто керування однією рукою фактично є порушенням.

хочете смійтесь, хочете ні, але, колись влітку спостерігав таку ситуацію: стою, значить, на зупинці і бачу, що авто ДАІ якось дивно їде - виляє зі сторони в сторону... не можу зрозуміти - чи то водій п'яний, чи що ...??? потім, коли авто проїхало боком, по відношенню до мене, я побачив, що водій в погонах правою рукою триндів по телефону, а ліву руку поклав на вікно... а а! керував машиною своїм худим пузом!!! впер свій кубік преса в кермо, і ним керував :mdr:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

хочете смійтесь, хочете ні, але, колись влітку спостерігав таку ситуацію: стою, значить, на зупинці і бачу, що авто ДАІ якось дивно їде - виляє зі сторони в сторону... не можу зрозуміти - чи то водій п'яний, чи що ...??? потім, коли авто проїхало боком, по відношенню до мене, я побачив, що водій в погонах правою рукою триндів по телефону, а ліву руку поклав на вікно... а а! керував машиною своїм худим пузом!!! впер свій кубік преса в кермо, і ним керував :mdr:

Це - по-нашому :ok:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

до речі, а чи можна вважати порушення ПДР працівниками ДАІ на авто з включеними синіми мигалками які стоять зразу за знаком "зупинка заборонена", наприклад, біля там-таму за (вогом), як сьогодні...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...

до речі, а чи можна вважати порушення ПДР працівниками ДАІ на авто з включеними синіми мигалками які стоять зразу за знаком "зупинка заборонена", наприклад, біля там-таму за (вогом), як сьогодні...

При включених синіх або синьо-червоних проблискових маячках таке правилами дозволяється для автомобілів при службовому виконанні. На мою думку, не варто розмінюватись на дрібниці, адже це ДАІ. В їхню роботу також входить стежити за складними ділянками руху. Головне, щоб місце посту було таким, щоб вони не заважали іншим водіям комфортно пересуватись.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тема звісно старенька і гіпс давно знятий, але

схожа ситуація: на таксі в Чумаків є білий "крокодил", яким кермує дядько з однією правою рукою (ліва кисть ампутована, стоїть тілесного кольору протез-муляж, доволі помітний).

Так дядько без проблем вже тривалий час керує. Жовтого значка в нього ніде не бачив...

Він мене час-від-часу підвозить - так його професіоналізм не викликає сумнівів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...