Songoku Опубліковано 21 Липня, 2011 в 08:29 #1 Опубліковано 21 Липня, 2011 в 08:29 Вчора виникла дрібна проблема. Відяха ноута, перегрілась і дала "просідання" фпс в WOT десь в 4-ри рази з 50-55, до 12-14. Зменшив зглажування і антіалайнг з х8 до х2 в обох, повернулось до 40. З вентиляційних вихлоп на ноги йде такий, що останні сиро-в'яляться. При цьому просідання пішло десь на 5-й годині сплошного фармінга. В жінки аналогічно гарячий вихлоп, але в неї 4-х ядернік і "Ферма" і їй подібні ігри. Звідси питання. Це у всіх така проблема зараз в ноутах? і це є тіпа нормально, тобто літо і нікуда не дінешся? Хочу визначити чи це я термопасту некоректно наніс на проц чи на відясі вигоріла та ж термопаста. Впадло лишній раз розбирати ноут. Прошу написати приблизно Ваш стан справ з вихлопом і як боретесь!
QWESTiON Опубліковано 21 Липня, 2011 в 08:46 #2 Опубліковано 21 Липня, 2011 в 08:46 В жінки аналогічно гарячий вихлоп, але в неї 4-х ядернік і "Ферма" і їй подібні ігри. ))))) чотирьохядерник для "Ферми" - це по-нашому. взагалі грати на ноутбуках в ігри, та ще й по декілька годин підряд може призвести до трупа або, як мінімум перепайки відеочіпа BGA. використовуй підставку з активним охолодженням. це єдине, що може допомогти в твоєму випадку. я собі придбав нового ноута з двома відеокартами. одна Intel HD 3000, вбудована в сам процесор, вистачає для 90% задач. так от при грі в ферму, перегляді відео, звичайній роботі тощо нагрів незначний. друга Radeon 6630, граючи на ній вихлоп гарячий. головне "не увлєкацца" та не допускати значного перегріву. робиш паузи, чути, як обороти кулера спадають - можна продовжити.
Songoku Опубліковано 21 Липня, 2011 в 09:00 Автор #3 Опубліковано 21 Липня, 2011 в 09:00 ))))) чотирьохядерник для "Ферми" - це по-нашому. Ну кандидатів було багато, частину конкурс не пройшли і були продані взагалі грати на ноутбуках в ігри, та ще й по декілька годин підряд може призвести до трупа або, як мінімум перепайки відеочіпа BGA.використовуй підставку з активним охолодженням. це єдине, що може допомогти в твоєму випадку. Ну я собі Precision взяв, а вони розраховані на інженерів, яким РС (не лептоп) потрібен прямо на буд. майданчик. Тому я впевнений що він протягне набагато більше, ніж шушера до 1500у.е. Ні варіант щоб дивитися за ноутом і тремтіти над обертами, не для мене. Я б міг просто розширення збавити з 1920 до 1440. Ну а Ваш ноут який вихлоп дає? Коли став пічкою? Мені ж головне визначити причину раптового підвищення температури і прийняти міри.
Andruha_gpz28 Опубліковано 21 Липня, 2011 в 09:43 #4 Опубліковано 21 Липня, 2011 в 09:43 Найчастше причина "раптового підвищенння температури" пов"язана з тим, що на вулиці +35. А ще в диванних ноутах частенько кулер, радіатор і вентиляційні отвори забиті пилом, і погано продуваються. Вчора з одного НР витряс того добра, майже як з пилососа. ))) Нічим хорошим тривале перегрівання ноута не закінчується, тому приймайте якісь міри. Або кондиціонер в кімнату, або підставку з вентиляторами, або виключайте нафіг ту ферму і їдьте десь на озеро, а в ферму зимою побавитесь. )
Songoku Опубліковано 21 Липня, 2011 в 11:42 Автор #5 Опубліковано 21 Липня, 2011 в 11:42 Ніхто не хоче казати чи в них підскочила температура від погоди чи ні, а це єдине що мене цікавить.Так чистив десь місяць назад. Щоб орієнтувались, ноути цієї серії мають потужності не менше ніж стаціонарний РС, + я апгрейднув його по максимуму: проц X7900 відяха FX3600m, про інше мовчу бо воно мало тепла виділяє. Отже проц на 65нм екстрім + топова відаха на 2009р. дають колосальну кількість тепла. БЖ мого ноута на 130W, звичайного на 70-90. А взагалі дощик пройшой, посижу на балконі побачу сам в чому проблема.
Songoku Опубліковано 22 Липня, 2011 в 05:33 Автор #6 Опубліковано 22 Липня, 2011 в 05:33 Проблему встановлено. Зміна кімнатної температури на 2 градуси вниз, дає стабільність. Питання закрите. Всім дякую. Тему можна закривати.
SOAD Опубліковано 22 Липня, 2011 в 08:39 #7 Опубліковано 22 Липня, 2011 в 08:39 а в мене стабыльна проблема ноут НР робоча температура ноута 74 градуса((( як качаю з торента доходить до 95, розбирали термопасту міняли й хрен(( що робити?
QWESTiON Опубліковано 22 Липня, 2011 в 09:54 #8 Опубліковано 22 Липня, 2011 в 09:54 а в мене стабыльна проблема ноут НР робоча температура ноута 74 градуса((( як качаю з торента доходить до 95, розбирали термопасту міняли й хрен(( що робити?не варто було хрєн міняти.пропало фсьо!!!
Songoku Опубліковано 22 Липня, 2011 в 11:42 Автор #9 Опубліковано 22 Липня, 2011 в 11:42 а в мене стабыльна проблема ноут НР робоча температура ноута 74 градуса((( як качаю з торента доходить до 95, розбирали термопасту міняли й хрен(( що робити? ого. Ну мабуть дитяча болезнь НР бо 95 це якось неправильно. Мабуть погано організована вентиляція в ноуті, або кулер не справляється. В мене в Dell-і вроді нормальна, бо повітря досить відчутно засмоктує, а ззаду дує стабільним 50-60градусним повітрям. Прицьому видув від проца і від відяхи окремий. В останньої взагалі дві масивних мідних труби, які закінчуються в мідних радіаторах. І це все ганяє 2 кулєра. Тепер, купляючи ноут, звертаю увагу на відгуки по виходу з ладу, через перегрів, в 1-шу чергу. Я от думаю, з такою продуктивністю ноута, ззаду ставити тазік з холодною водою, щоб енергоощадність в Україні піднімати, скоро за це пільги будуть давати!
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.