Перейти до змісту

Янукович: КС не забороняв використовувати червоний прапор на День Перемоги


Korting

Рекомендовані повідомлення

Президент Віктор Янукович вважає, що Конституційний Суд не забороняв використовувати червоний прапор на День Перемоги.

Про це він заявив під час виступу перед євродепутатами на сесії ПАРЄ в Страсбурзі.

"Рішення Конституційного суду Україні було в межах діючої Конституції, і це рішення ніяк не забороняє кожній людині, будь-якої організації піднімати в День Перемоги той прапор, який було піднято над Рейхстагом під час Другої світової війни", - сказав він.

Зі слів Януковича, це рішення вкотре підкреслило незмінність дії верховенства права в Україні.

Як повідомляли Ukranews, 17 червня Конституційний Суд України визнав неконституційним закон про використання Червоного прапора Перемоги нарівні з державними символами України.

Після цього комуністи заявили, що вимагатимуть надати червоному прапору статус офіційного символу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Особисто ми щиро шануємо пам’ять загиблих і взагалі ставимося до усіх подій другої світової війни, як до величезної трагедії. Саме тому не бачимо жодного приводу вимахувати прапорами ані з приводу її початку, ані з приводу завершення.

Однак ті, хто любить святкувати у ці дні, повинні розуміти, що перемога, яка врятувала українців від німецького рабства, на довгі сорок п’ять років закріпила їх у рабстві совєцькому. Порівнювати їх неможливо, бо не буває гіршого чи кращого рабства. Рабство – воно рабство і є.

Тож замисліться про справжній сенс ваших урочистостей.

Звичайно, є раби, які готові радісно цілувати ногая, яким їх б’ють. Здається, у психіатрії цей феномен називається мазохізмом.

Тому якщо ви належите до таких, то залюбки тепер вже не за законом а цілком добровільно пов’язуйтеся стрічками, вішайте червоні прапори, але хоч би для себе, перед дзеркалом визнайте свій діагноз. Адже саме визнання хвороби, як твердять психіатри, може бути першим кроком до одужання.

А проте навіть якщо у вас не вистачить сил зізнатися у недузі самим собі, маєте розуміти – люди навкруги точно діагноз цей вам поставлять. За одною безпомилковою ознакою – червоним прапором.

Брати Капранови, для УП

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сегодня, в 70-ю годовщину начала Великой отечественной войны, на улицах Львова в усиленном режиме дежурит милиция. Многие бойцы приехали из других регионов. «Я, любимая, на войне, во Львове!», - сказал по

телефону один из милиционеров своей девушке, когда та поинтересовалась, где он.

http://www.segodnya.ua/news/14261474.html

І ще:

Сегодня в Харькове в 9.45 состоялась официальная церемония возложения цветов на Мемориале Славы в Лесопарке.

Хотя в колонне преобладали партийные флаги, в частности, Партии регионов и КПУ, военные-знаменосцы стояли возле памятника с государственными и красными стягами, причем последних было значительно больше.

Среди них были не только военные знамена, но и полотна с изображением Владимира Ленина и надписями «СССР». Красные замена были в руках и у некоторых участников возложения.

Губернатора Михаила Добкина и мэра Геннадия Кернеса, которые возглавили шествие, возле вечного огня встретила группа Радикально настроенных женщин, которые держали плакат с надписью «Встаньте, павшие, идут предатели!».

Никакого силового конфликта не произошло, однако в своих комментариях прессе Добкин резко негативно отозвался об авторах плаката. В то же время он заявил, что согласен с присутствием красных флагов на Мемориале, потому что это народная память, и ее нельзя запретить.

Как сообщалось ранее, на днях Конституционный суд Украины признал неконституционным использование красных флагов наряду с государственными.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У Донецьку шахтарі спалили прапори

У Донецьку 22 червня, в день річниці початку Великої вітчизняної війни, двоє шахтарів спалили прапори СРСР та нацистської Німеччини.

Свою акцію Олександр Луцик та Віктор Михащенко провели на верхівці одного з териконів шахти імені Челюскінців, повідомляє ТСН.

"Ми - двоє українців із Донецької області. Сьогодні, коли 70 років тому розпочалася бійня, що розв'язали дві сатанинські сили: одна - з Москви, інша - з Берліна, ми солідарні з рішенням ОБСЄ. У ньому обидва кровожерливі режими визнані винуватими в цій бійні", - заявили шахтарі.

Як відомо, у 2009-му році Парламентська асамблея ОБСЄ зрівняла сталінізм та нацизм, як режими однаково злочинні за своєю суттю.

"Якщо ми європейці, то з такими прапорами в гості ніхто нікуди в Європі не ходить. Думаємо, що сьогодні всі люди доброї волі підтримають те, що ми зробили, і чинитимуть так само", - зазначили Луцик та Михащенко.

22 червня у Львові з’явилась нова соціальна реклама - білборди "Комунізм = Нацизм".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...