Перейти до змісту

Варто чи ні?

bonani

Рекомендовані повідомлення

Хочу собаку, але так як живу в однокімнатній квартирі не знаю чи варто купувати. Поділіться досвідом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У мене аналогічна ситуація. Хочу німецьку вівчарку!

Купити звичайно можна, проте не хочу мучити ні собаку (їй потрібен простір), ні себе, ні сусідів...

Чекатиму, поки мої житлові умови зміняться у кращу сторону ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Згідний з lilechka. В мене колись в однокімнатній квартирі жив собака породи боксер. Жив на балконі. Хоча з ним гуляли 3 рази в день але всеодно це дуже тяжко для тварини. Мало того що самим нема де розвернутись, а ще й собака... Мій висновок такий, якщо собака розміром з кота тоді в принціпи можна тримати в однокімнатній квартирі, а якщо більших розмірів - не варто мучити себе та тварину!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Моя думка така, що людині старшій, яка не очікує якихось значних змін в житті, собаку можна й завести. Звичайно, якщо собаки їй подобаються :) Невеликого собаку. І якщо інші мешканці квартири (якщо вони є) не проти.

А молодій людині, якій кар'єрний шлях може підкинути необхідність у переїзді, частих відрядженнях тощо, можливо й не варто заводити собак/котів. Щоб потім не думати, куди тварину подіти - вона ж прив'язується. А взяти її з собою не завжди можливо.

Можливо, свинку заведіть морську краще - цікаві і приємні тварини, але й розстатися з ними простіше. Або попросити когось, щоб доглянули на час відсутності.

Подумайте, чи є у вас достатньо часу на догляд і прогулянки. Якщо є, але на рахунок собаки сумніви, спробуйте заповнити час, який ви плануєте витрачати на собаку - знайдіть собі друзів із спільними корисними інтересами: спорт, подорожі, майстрування тощо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хочу собаку, але так як живу в однокімнатній квартирі не знаю чи варто купувати. Поділіться досвідом.

Заведіть рибок :ok:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

какую породу Вы хотите завести?....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вообще-то только вам решать стоит ли. Если у Вас достаточно времени сил и денег, тогда заводите. Многие породы вообще не могут жить на улице. Пространство - понятие растяжимое. Думаете много пространства у цепных собак или вольерных? Тут главное правильный выбор породы и Ваш уход (правильное питание, прогулки и т.д.)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У меня живет Аляскинский Маламут в однокомнатной квартире, и проблем никаких нет, так как дома собака само спокойствие. На улице игривая и очень любит бегать и гулять с другими собаками, поэтому чтоб она хорошо выгулялась, гуляем только компанией, в основном это Золотистые Ретриверы. Просто необходимо подобрать породу. Что Ретривер, что Лабрадор, что Маламут, они семейные собаки, которые, даже если жить в своем доме, должны иметь постоянный доступ к семье. Так, что все зависит от того готовы ли вы к собаке, был на борде когда-то чудесный топик : "

А вообще, О том что дружбу нельзя купить, говорит тот кто не покупал собаку.... Это счастье и друг.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Згідний з lilechka. В мене колись в однокімнатній квартирі жив собака породи боксер. Жив на балконі. Хоча з ним гуляли 3 рази в день але всеодно це дуже тяжко для тварини. Мало того що самим нема де розвернутись, а ще й собака... Мій висновок такий, якщо собака розміром з кота тоді в принціпи можна тримати в однокімнатній квартирі, а якщо більших розмірів - не варто мучити себе та тварину!!!

У меня просто вопрос, как такая собака может жить на болконе? Ему же общения хочется, заботы. Как ему там вообще развернутся? Конечно не стоит заводить собаку, если вы не готовы что она будет жить с ВАМИ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У меня просто вопрос, как такая собака может жить на болконе? Ему же общения хочется, заботы. Как ему там вообще развернутся? Конечно не стоит заводить собаку, если вы не готовы что она будет жить с ВАМИ.

Меня вот тоже это добило( Я прекрасно существую в квартире с 2-мя большими собаками, собаки не мучаются дискомфорта у них нет.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а я би свому сусіду голову би відірвав а може і відірву за то що завів собі сибірську лайку. Вроді і стіни грубі(будинок котеджного типу), і потолки, но коли та [цензура] виє, особливо пізною ніченькою, то її хочеться застрелити.

Я рахую, що нема чого заводити собаку в квартиру.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а я би свому сусіду голову би відірвав а може і відірву за то що завів собі сибірську лайку. Вроді і стіни грубі(будинок котеджного типу), і потолки, но коли та [цензура] виє, особливо пізною ніченькою, то її хочеться застрелити.

Разбирайтесь с соседом, то что его собака воет, не значит, что другие выть будут.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я согласна, у моих знокомых щенок маламута когда начал подвывать, то его сразу отвезли в клинику и подрезали связки, собачьему здоровью это не вредит, а нервы у всех здоровы. Все зависит, насколько адекватны хозяева у собаки, и занимаются они ей или нет. Если нет, то ни в квартиру, ни в дом я б не советовала заводить собаку, зачем мучать и себя и соседей. Мы зимой планируем щенков, так я 1000000000 раз подумаю кому продавать их, а кому нет.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А что решили-то? Автор темы куда-то подевался......

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Автор темы куда-то подевался......

Сонечко пригріло, напевно ніколи відписувати... :0074:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та вирішив шо можна купляти. Tanushka - переконала. Залишилося визначитися з породою і назбирати грошей. Ну і в спортзал сходити - шоб від сусідів відбиватися :) . Дякую всім за поради.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...