Перейти до змісту

Верховна Рада прийняла закон про амністію

yura2281

Рекомендовані повідомлення

Верховна Рада оголосила в 2011 році амністію найбільш соціально незахищених засуджених, зокрема, неповнолітніх, вагітних, літніх, інвалідів.

За прийняття в цілому законопроекту № 7400 "Про амністію в 2011 році" проголосували 294 депутати при мінімально необхідних 226.

У ході обговорення законопроекту депутати зазначали, що в разі набуття чинності прийнятого закону, амністованими можуть бути близько 10 тис. засуджених.

Рада встановила, що звільняються від покарання у вигляді позбавлення волі на певний термін та від інших покарань засуджені за умисні злочини, які не є тяжкими або особливо тяжкими, а також за злочини, здійснені з необережності і не є особливо тяжкими.

далі тут

:mdr:

А в квітні було

Рада не поддержала Януковича в вопросах амнистии

Верховная Рада не прислушалась к Президенту и отправила проект закона об амнистии на доработку вместо того, чтобы отменить его.

В своих замечаниях Президент Виктор Янукович отмечает, что принятый парламентом 17 февраля 2011 года закон запрещает применять амнистию к лицам, уголовные дела в отношении которых находятся в производстве органов дознания, досудебного следствия или суда, что, по мнению главы государства, противоречит статье 22 Конституции Украины.

От вам і буде підтримка виборців :angry:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Корешей на волю под шумок выпускает? :huh:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В цьому законі багато нюансів - не підлягають амністії особи, які скоїли злочини тяжкі та особливо тяжкі (одним словом, це ті статті, де санкція передбачає позбавлення більше 5 років). Крім того, не підлягають амністії, особи, які мають від 2 і більше судимостей. А також не підлягають амністії особи, які не відшкодували моральної та матеріальної шкоди потерпілим.

На мою думку, звільнять точно не 10 тис. осіб, а набагато менше. Я вважаю, що даний закон прийнятий "аби було". Він набагато гірше тих законів про амністію, які були раніше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І ще до того ж: Янукович разработал новый Уголовно-процессуальный кодекс. Звісно, кому ж, як не нашому гаранту його розробляти, він в таких справах "собаку з'їв". Напевно будуть внесені поправки, що особи, які вчинили крадіжку шапки, гоп-стоп і згвалтування не можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності через відсутність складу злочину. :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я можу помилятись, але такий закон приймають щороку ближче до дня незалежності.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я можу помилятись, але такий закон приймають щороку ближче до дня незалежності.

Трошки помиляєшся. Останній закон був введений в дію 12.12.08 р. Тобто, не тільки до Дня Незалежності.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...