Перейти до змісту

допоможіть в Екселі

nicolay

Рекомендовані повідомлення

зіткнувся з проблемою в екселі мені треба писати в одній комірці число.місяць.рік2011 а в іншій комірці треба щоб воно дублювалась тільки з 2012 роком. хто може зробити це і описати як ,бо в подальшому мені треба його дещо змінити. Жирний плюс обіцяю , тай :friday: тоже.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо я тебе правильно зрозумів, то достатньо відформатувати другу комірку, як дату і прописати формулу

= "перша комірка" + 365

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо я тебе правильно зрозумів, то достатньо відформатувати другу комірку, як дату і прописати формулу

= "перша комірка" + 365

варіант непоганий, але є одне "але"

у 2012 році в лютому 29 днів

в результаті нам треба додавати 365 за умови що дата буде до 1.03.2011 і 366 починаючи з 1.03.2011

а це вже не є добре

2 Arden, задумка правильна, але ж не розписувати кожна дату вручну на комірки...

Мій варіант вирішення завдання:

0602jpg_3298916_1650397.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мда... Генії Excel-я :rolleyes:

post-6285-0-29419800-1296988045_thumb.pn

Книга1.rar

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і що ти, генію екселя, робитимеш коли дати не за порядком йдуть?

а скажімо

11.01.2011

23.01.2011

07.02.2011

руцями набиватимеш то всьо?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну на клавіатурі є чарівна кнопка Delete

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

И в чем же гениальность твоего решения?

Самое адекватное и универсальное решение у FunTom .

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну на клавіатурі є чарівна кнопка Delete

уяви що там кілька тисяч дат...

і не попорядку, а намішані...

будеш все делетом робити чи все таки ліпше за хвилину формулу прописати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну воно звісно не геніальне, але найочевидніше і найпростіше. Я не розумію нафіга видумувати всякі формули, якщо можна просто розтягнути ці дати хоч до 3254 року і видалити непотрібні

vampirich, а вводити ці всі декілька тисяч не по порядку розташованих дат ти як будеш? Нарахунок намішаних дат не знаю... Отут якраз мабуть прийдеться якусь формулу чи ще щось придумувати

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну воно звісно не геніальне, але найочевидніше і найпростіше. Я не розумію нафіга видумувати всякі формули, якщо можна просто розтягнути ці дати хоч до 3254 року і видалити непотрібні

Ну вот подумай, кому нафиг нужно столбец в 365 дней? Человек же явно ведет какую-то таблицу, учет, бухгалтерию или минисклад.

И там точно данные будут не в столбец и не по порядку 365 дней подряд, а по удобному для владельца шаблону. И структура таблицы будет любая

и может меняться. Поэтому твоей метод никак не подойдет.

Он интересен лишь тому, кто хочет поупражняться в создании последовательностей :)

Да и вопрос был не в том, как получить подряд 365 ячеек с датами следующего года. ТС хотел от заданной даты получить дату ровно на год старше - без формул это можно сделать лишь вручную.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо вам не відомо, то Excel для того і існує, щоб проводити обрахунки з великою кількістю даних за допомогою формул

а ваше рішення є найгіршим із запропонованих, оскільки краще вже дати в другому стовпці ввести вручну, ніж видаляти, наприклад, з 1000 записів 500 в довільному порядку.... геній...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ладно... От є в мене документ з стовбчиком дат. Зробіть, мої любі, так, щоб в сусідньому стовбчику ці дати були на рік більші (тобто день і місяць той самий, а рік +1). Бо я щось не розумію як це формулою можна зробити. Просто жуть як цікаво (без сарказма - може колись пригодиться)

Книга1~.rar

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ладно... От є в мене документ з стовбчиком дат. Зробіть, мої любі, так, щоб в сусідньому стовбчику ці дати були на рік більші (тобто день і місяць той самий, а рік +1). Бо я щось не розумію як це формулою можна зробити. Просто жуть як цікаво (без сарказма - може колись пригодиться)

Если ты в чем-то не разбираешься, то не стОит думать, что остальные такие же, как и ты.

Качай ответ.

И почитай мануал на счет Ctrl+D

answer.zip

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я дав конкретний документ з конкретними датами і попросив "щоб в сусідньому стовбчику ці дати були на рік більші (тобто день і місяць той самий, а рік +1)". Уважно читай повідомлення. Відповіді так і не побачив.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я дав конкретний документ з конкретними датами і попросив "щоб в сусідньому стовбчику ці дати були на рік більші (тобто день і місяць той самий, а рік +1)". Уважно читай повідомлення. Відповіді так і не побачив.

в смысле??? :sq_ye:

Прикреплен же файл в ответе answer.zip - скачай и посмотри на ответ, как это делается за 1 минуту.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а мля. Я завтикав :blush: Усьо. Дякую. FunTom мужик! Akamuza тоже парєнь хоть куда! А я как усєгда нєправ... :( Пардон, але з такою формулою ще не стикався

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 рік потому...

Підкажіть, будь ласка, як "шапку" таблиці перенести на інші сторінки документу. Знаю, що це можливо - вийшло випадково, а от повторити не зможу. Заздалегідь дякую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В 2003-му:

Меню "Файл - Параметры страницы". Закладка "Лист". Там є "Печатать на каждой странице" - вибираєш діапазон.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...