Перейти до змісту

Старая китайская легенда.

romaxa11

Рекомендовані повідомлення

Для мене ця старовинна легенда, яку я в перше зустрів у вигляді старого радянського мультика, а потім в фільмі "Вбити дракона" стала визначальною для українських політичних процесів, тому вирішив створити окрему тему.

Жил дракон, жестокий и жадный,

он никого не любил,

Жил один, копил сокровища и

защищал их от посторонних.

Многие пытались убить дракона,

что бы освободить от него землю.

Но ни один богатырь не вернулся назад.

Однажды мудрец из чужих краев,

по незнанию забрел во

владения дракона,

и нашел там старую умирающую ящерицу

крупных размеров.

Ящер посмотрел на него одним глазом и сказал,

пустив дым из ноздрей,

- ты пришел за сокровищами, человек?

Нет,

- ответил мудрец,

я просто шел мимо! Сделай милость,

- взмолился дракон,

- убей меня,

я болен и так устал,

а за это ты станешь моим наследником!

Нет!

- сказал мудрец,

- мне не нужно твоё золото,

просто расскажи свою историю!

Дракон тяжко вздохнул и рассказал.

- Я был воином смелым и сильным,

я пришел сюда убить дракона

Который угрожал окрестным деревням,

жег их и убивал людей.

Я застал своего предшественника врасплох и убил его.

Я был рад. Потом я нашел его сокровища

и жадность обуяла меня.

Я Рылся в грудах золота,

примерял на себя короны,

я убил своего оруженосца что бы не делиться с ним!

Я стал зол . Я утратил любовь и собственную человечность,

я сам стал драконом.

Теперь я умираю, помоги мне,

и сокровища будут твои.

Мудрец, простил дракона, и тот умер сам.

Потом мудрец взял три монеты из сокровищ,

что бы заплатить за переправу на реке и пошел своей дорогой.

Сучасна влада - це таке собі логово дракона яке вже дві декади хочуть зруйнувати народні демократичні сміливці, але втрутившись у бій, швидко й самі укріплюють й без того міцні мури цього лігва. Як можна знищити лігво, якщо дракон у тобі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Більшисть її хочуть, але нікому вона в реальності не потрібна...

(На ту-ж тему :()

Це вже стало формою мови Знаєте, колись була така сумна комедія про добровольців у Камбоджі. Які у забитому селі вирішили збудувати моста через річку і подарувати місцевим селянам. Їх усі дуже поважали, розповідали, яка це справа корисна, як розквітне громада і яка довічна буде вдячність... Кого не спитай, всі - за, і багато хто навіть допомагає будівельникам за ідею. Відразу після урочистого відкриття споруду підривають одночасно чотири діверсійні групи - від кхмерів-партизан з одного боку, від місцевих накркоділків, від в"єтнамських комуністів-партизан з другого боку та від поліція+армія центрального режиму окрема подяка... Бо кхмери побоюються комуняк-в"єтнамців і навпаки. Наркоділки побоюються, що трафік піде по мосту, і його контролюватимуть не лодочники, а інші особи, а поліція+армія боїтся одразу і конфліктів з/між партизанами, і війни за перерозподіл наркотрафіку і взагалі в них все прихвачено а тут таке западло. Селяни ридаїть на руїнах. Добровольці посилають країну н*х... Мавпи кидаються з гілок лайном... ------ Є така Україна - демократична, де не тількі право, але й закон поважаються, економічно потужна, із сучасною соціальною організацією... Вона є у мріях ну... майже всіх... 80% - не помилюся... Да що там, спитайте будь кого на вулиці ... ------------------- Але чи хоче хтось ЗДІЙСНЕННЯ мрії... ??? Реально - не знайдете і 10% ... Чи потрібне пенсіонерам усвідомлення ВЛАСНОЇ відповідальності за свій теперішний стан. Ні - їх цілком влаштовують мантри про те, як вони все життя працювали на суспільство, а тепер ось. Так.. дехто працював. Але більшість будувало вавілонську вежу СРСРу, причому на такій роботі, що їх варто оштрафувати, а не пенсію платити, як казав в 60ті пан Райкін, "мені треба доплачувать, щоб я на роботу не ходив - меньше збитків буде"... Чи потрібне 20 мільонам цілком здорових батьків усвідомлення того, що маючи по одній дитині, вони створили ситуацію, коли їх діті (10 мільонів) мають годувати себе + 20 мільонів батьків, а цілком розумні спроби годувальників півищити пенсійний вік не повини викликати істеріку. Чи потрібне дітям усвідомлення того, що їхня освіта - їх власний клопіт, кінець кінцем батьки не можуть годувати себе, + вдвічі більше пенсіонерів, + власних дітей до 25 років. Навіть за радянщини - мій батько працював с 15 років, теща, наприклад, с 14, та і я після десяти класів постійно десь працював, а тепер ми хочемо сідіти на хребті до 12го класу + ще 5-7 років ВУЗу, для чого вузів наробили на все населення Ну, як батьки можуть допомогти - то здорово, а як ні? Чи хочуть реально держслужбовці від низового рівня до КМ жити чесно на заробітну платню... Реальний рівень міністра КМ - Ланос у кредит на 7 років, гостинка на Віноградарі у наймі та ще трошки на пожерти. Якщо виходити із зарплати. А міністру ж доведеться бути чесним. І він повинен бути не з бізнесу... Чи хочуть реально вчителі та лікарі припинити збирати гроші на ремонт класу-обладнання і чесно працювати за чесно зароблені гроші, повертаючи "подяки" із словами "та що Ви, Вам самім не вистачає. Чи хочуть реально вчені працювати із щоденною звітністью, реальною відповідальністю за витрачені гроші і таке інше? Кінець кінцем, утримувати свої професійні академії за рахунок власних членських внесків, якщо вони їм потрібні? Власне, ви можете продовжувати... довго-довго... Майдан показа головне - ми, Народ, можемо потужно Вимагати (пробачте, один раз спробували). Але поки неспроможні зрозуміти, що Ми вимагаємо з Себе. Але не відповідаємо на власні вимоги. Люди з Майдану розійшлися, певні, що справу зроблено. Який відсоток з тих, що щиро взяв участь - протягом 2005 року відмовився підписувати неправдивий звіт, повернув шефу неофіційно сплачені гроші, вирішив не брати в офісі 50 аркушів паперу з принтера додому, а зайшов до магазину і купив, чи може якийсь водій маршрутки почав видавати талон за кожні 2 гривні.... Ну і хто нас зрадив??? Чи відчували креатури Майдану (політичні) - постійний тиск знизу, ну ви розумієте... Так звана "злочинна влада" - вона робить абсолютно те саме що більшисть з нас. Так, злочинна. Но від злочину народного (народу перед собою) поступається тількі масштабом. Не можна ж настількі ображатися на дзеркало, панове. Колись ми питали політиків "скільки вам сплатити, щоб ви нас залишили"... Та ось відповідь на питання - за скількі кожен із нас продасть непотрібну мрію, якщо набивати ціну - виявилася ну дуже несподіваною. Просто не ми були такі горді - просто сусіди тимчасово не мали ресурсу. Часи змінилися - і ми продамося дешево. Аби не чипали "ладу та спокою". Дарма як воно назвається - Україна, РФ, ПАР, Мозазамбія, СШАзії - а пофіг - якщо це "відповідає моїм особистим інтересам" - пофіг. Більш того, хот так не вважає - ну просто таки ворог народу.. . Ну що ж - спостерігатимо, як мрія черговий раз розчиниться у всесвіті???? Та ні, навіть спостерігати ліньки... ---- Прошу вибачення в тих, хто щиро вважає, що його це не стосується, такі люди є але їх реально небагато. Будемо потрохи боротися, а програємо - починати спочатку.. .
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...