Перейти до змісту

Проблема з материнкою

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Привіт всім.

Хотів би почути думки з приводу ситуації: є материнська плата сокет 939 ECS KV2 Extreme board.jpg

Плата не загрузжається з дисків, хоча їх бачить. Зупиняється з надписом Verifying DMI Pool Data.... і далі не грузиться. Інколи проскакує Update Success, але все одно не грузиться.

Що може бути?

post-1728-1273855461,33_thumb.jpg

Опубліковано

Як на мене, то потрібно "шаманити" з настройками в біосі. Судячи зі скріну задіяно багато преривань.І скоріше за все виникає конфлікт пристроїв. Адже на 11 прериванні висить IDE, мережева картка і юсб. Щось схожу проблему я вирішив відключенням преривання для USB (IRQ for USB). Також виникає питання, чому для IDE використовуються преривання 11 і 14, коли по стандарту це 14 і 15. Так що для початку відключи всі інтегровані пристрої (звук, мережеву, юсб) і попробуй так.

Опубліковано

Варіанти:

1: Обнулити BIOS перемичкою, в BIOSі вибрати Setup defaults.

2: Попробувати заповнити корректно поля DMI pool (утиліта dmicfg.exe).

3: Перешити BIOS (з обнуленням DMI и ESCD).

4: Вийняти всі плати, окрім відео і оперативки.

5: Впевнитись, що батарейка видає мінімум 2.7 вольта.

Опубліковано

Варіанти:

1: Обнулити BIOS перемичкою, в BIOSі вибрати Setup defaults.

2: Попробувати заповнити корректно поля DMI pool (утиліта dmicfg.exe).

3: Перешити BIOS (з обнуленням DMI и ESCD).

4: Вийняти всі плати, окрім відео і оперативки.

5: Впевнитись, що батарейка видає мінімум 2.7 вольта.

1. BIOS скидався неодноразово. Defaults - аналогічно.

2. Як її запустити якщо плата не грузиться?

3. Перешивати треба на програматорі (бо ж плата не грузиться), а мікросхема БІОС впаяна.

4. Ставиться тільки відео і оперативка - більше нічого немає.

5. Батарейка нова.

Як на мене, то потрібно "шаманити" з настройками в біосі. Судячи зі скріну задіяно багато преривань.І скоріше за все виникає конфлікт пристроїв. Адже на 11 прериванні висить IDE, мережева картка і юсб. Щось схожу проблему я вирішив відключенням преривання для USB (IRQ for USB). Також виникає питання, чому для IDE використовуються преривання 11 і 14, коли по стандарту це 14 і 15. Так що для початку відключи всі інтегровані пристрої (звук, мережеву, юсб) і попробуй так.

Все що є інтегроване - ставив в Disable. Картинка та ж сама. На рахунок преривань - я їх вручну не настроював - які материнка на Авто поставила - такі і є.

Опубліковано

3. Перешивати треба на програматорі (бо ж плата не грузиться), а мікросхема БІОС впаяна.

якщо сам знімеш "мікросхема БІОС" - паяльною станцією - прошию на програматорі!

Опубліковано

я ремонтом не займаюсь, а тому в мене не те що паяльної станції, навіть паяльника немає :-(

Опубліковано

я ремонтом не займаюсь, а тому в мене не те що паяльної станції, навіть паяльника немає :-(

якщо проблема, як ти говориш в ПЗУ, попробую зняти і прошити тільки не раніше вівторка.

Опубліковано

Або змусити BIOS перешитись (в деяких материнках є в меню BIOS'а) або відновлятися BootBlock'ом (бувають перемички на платах, або замкнути адресну ніжку flash, точніше дивитись треба в даташиті на флешку W39L040AP).

Опубліковано

А що там пробувати?

Зняв-прошив-посадив.

Але, ІМХО, там проблема, кажись, не в біосі.

Принось, домовимось.

Опубліковано

В мене подібна ситуація була. Не знав шо робити, в останній момент помітив на мамці вздутий електроліт. Після заміни все стало на свої місця.

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Якщо автору "не влом" - відпишіть, що з материнкою, як вона поживає і ціна ремонту.

не влом. Материнку з ремонту забрав. Цыну ремонту можу озвучити в ПМ.

Як мені сказали - замінена мыкросхема (на фото вона в нижньому лівому кутку).

Правда після ремонту в мене ще не було часу її перевірити - як перевірю - відпишу.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...