Перейти до змісту

Дійшла черга й до ГТС

Volyniaka

Рекомендовані повідомлення

Депутат Василь Кисельов пропонує парламенту дозволити приватизацію й реорганізацію газотранспортної системи України.

Про це сказано в законопроекті №6387, зареєстрованому в ВР, передають Українські новини.

===========================================================================================

Навіть не хочеться нічого додавати... ППЦ !!!!!!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а шо, дивує щось?

тільки щось тягнуть довго, нє щоб зразу рубануть "приватизацію України" кланом Путін і Ко з хорошим відкатом і гарантією безхмарного життя для клану Янукович і Ко

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В продовження теми:

Москва відмовиться від "Південного потоку"?

Росія відмовиться від будівництва "Південного потоку", якщо "Газпром" поглине НАК "Нафтогаз України".

Таку думку на прес-конференції у Москві висловив генеральний директор російського Фонду національної енергетичної безпеки Костянтин Сімонов, повідомляє агентство "УНІАН".

"Якщо ми починаємо будувати "Південний потік", то вважайте, що ми тему України як транзитної країни закрили - це відбудеться одразу, як ляже в море перша труба", - сказав Сімонов.

Він прогнозує, що восени Туреччина дасть дозвіл на будівництво морської частини "Південного потоку", і будівництво цього газопроводу може закінчитися через 5-7 років.

При цьому Сімонов відзначив, що у РФ розуміють, що транзит газу через Україну є найдешевшим, і вже існуючі потужності дозволяють транспортувати понад 140 млрд. кубометрів газу. Причому цей об`єм може за незначних інвестицій бути збільшено до 170 млрд. кубометрів.

Водночас Сімонов відзначив, що запуск в експлуатацію "Південного потоку" і "Північного потоку" дозволить транспортувати 118 млрд. кубометрів - тобто той обсяг, який у кращі роки проходив через Україну.

Експерт вважає, що поки Україна не сприйняла ідею про інтеграцію "Газпрому" і "Нафтогазу", а точніше поглинання "Нафтогазу" "Газпромом", залишатимуться у силі плани побудувати "Південний потік".

"Я абсолютно переконаний, що якщо відбудеться злиття "Газпрому і "Нафтогазу", то газопровід "Південний потік" не будуватиметься. Немає сенсу у цій трубі за такої конструкції", - сказав він.

"Перший варіант прибрати трубу з наших відносин - це побудувати "Південний потік", другий варіант - віддати "Нафтогаз" "Газпрому", і тоді він вже відповідатиме за цю транзитну ділянку", - додав він.

На переконання Сімонова, розв'язати питання шляхом створення спільного підприємства двох газових компаній не є виходом, тому конфліктні ризики залишаться.

Він відзначив, що російське керівництво розуміє, що за такої ситуації у України залишаться важелі тиску на РФ.

Сімонов відзначив, що будівництво "Південного потоку" досить дороге для Росії, але керівництво РФ піде на такі витрати, якщо не буде досягнуто відповідних домовленостей.

Джерело
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дивний той законопроект.

Мета його подання, принаймні мені, не зрозуміла. Схоже на блеф в грі де ставки нам невідомі.

Я не Ностадамус і не Ванг, але, думаю, що він не буде прийнятий навіть в першому читанні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шановний Zeuss. Насмілюсь з вами непогодитись, оскільки аналізуючи останні дії теперішньої влади, випливають висновки що для них немає нічого неможливого. Якщо прийдеться вони не тільки трубу а й рідн МАМУ Росії здадуть воренду або продадуть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шановний Zeuss. Насмілюсь з вами непогодитись, оскільки аналізуючи останні дії теперішньої влади, випливають висновки що для них немає нічого неможливого. Якщо прийдеться вони не тільки трубу а й рідн МАМУ Росії здадуть воренду або продадуть.

добре,що вулиці зараз викрадають бруківкою :mdr:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ігорь, булижнік- оружіє пролєтаріата. А Ви же срєдній клас:))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Phoinix, кожен має право на власну думку, але ти прочитай законопроект перед тим як не погоджуватись.

Ми зараз говоримо самк про законопроект? Чи знову пробуємо намалювати картину "Я я так оце все бачу глобально"?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...