Перейти до змісту

Етот дєнь пабєди… Або дідівська правда

romaxa11

Рекомендовані повідомлення

Між іншим, сьогодні День пам'яті жертв політичних репресій в Україні. Так що, полишимо краще суперечки і похилимо голови перед невинно закатованими жертвами червоного терору.

http://tsn.ua/ukrayina/u-1937-1953-rokah-bulo-rozstrilyano-275-tisyach-ukrayinciv.html

ЖАХ!!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 101
  • Створено
  • Остання відповідь

млін. була хоч і вперта але адекватна бесіда, де опоненти приводили один другому якісь аргументи, дискутували, обговорювали нюанси.

а тепер все скотилося тупо на образи.

якщо в людини не вистачає голови щоб навести якісь аргументи в свою точку зору, вона починає ображати.

і "він перший почав" тут не канає. і що хорошо доб"єтеся таким способом?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну а тема Громадські організації, або третій сектор влади показує що ніц за вашими пустими балачками не стоїть... так словесний поносик. 2476+ постиків лайна так сказати....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

щось мені підказує що тут "інтелігент" це образа :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а дати відповідь слабо без образи ? :) хехе, слабо... і чого ж він тоді у мене пустий а не в тебе ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пацани, да ви заспокоїтесь кінець кінців, а то як пітухі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так і я кажу що це все тупо і низько

але воно має місце бути на теренах неньки України.

Ви - яскравий приклад. ну правда не шахтар ніби як.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Соромітник, vampirich , crowhunter
, якщо ви швиденько потрете останній флуд, то є великі шанси що [nd] один відправиться в РО за тролінг :g05: і на декілька днів його боротьба за малоросію призупинеться. :lol:
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чи може минуле очьки ріже, що про це говорити заборонили. Чи ми тільки знаємо те що нам вигідно знати.

Я ще раз повторюся проїдьтеся по області і порозмовляй з людьми, не дядьою з нету з людьми порозмовляй і можливо тоді в тебе в голові щось і перевернеться.

що мені має перевернутися ? я почну ненавидіти Україну і лизати сраку Росії ? Я народився в Росії бо батько був військовий. Але мене від неї верне бо вона - нащадок імперії а потім і СРСР - нащадок тих режимів що винищували мою націю протягом декілької століть. Я розмовляв і розмовляю з людьми, які те пережили і чую різне. Якщо винищували поляків бо ті винищували нас, якщо винищували комуністів бо ті винищували нас - то що тут має очі різати ? З якими ви людьми розмовляли ? з головами колгоспів ?

Ну знаєш що і кому лизати, це вже ти сам вирішуй, якщо в тебе такі нахили до цього є. Ну якщо ти такий усвідомлений в тих в подіях тих часів, чому ж ти і тобі подібні так бояться в цьому признатися. Невже це така проблема визнати те що було. Як беремо минуле моєї родини, то це для тебе не аргумент, якщо беремо минуле "romaxa11" то це б..я аргумент ще який аргумент і не треба ніяких доказів, все було так як написано. То якщо ти вже так харкаєш на минуле людей то і не забудь про свого друга. Якщо рівняєш то вже рівняй всіх під одну планку.

Не справа в тому що кожен має свою думку і своє минуле, в мене минуле одне в "romaxa11" родини інше. Але справа в тому що треба зробити один маленький крок і визнати що все це було і все це правда.

Але ні з твоїх же слів ,"Ой дуже я сумніваюсь, щось вже заговорюєтесь шановний. Своїх ніколи б не чіпали і за більше, шото вам не доросказали ".

То ти навчись нарешті правду говорити ...

Май таку сміливість відстоювати думку і тих замордованих людей якщо ти так знаєш про події тих часів

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

це я за Україну борюся. за справжню розвинуту європейську.
енді, ти не просто комуніст, ти професіонал, в гіршому розумінні цього слова. А умом комуніста не понять, йому або вірять, або ...(тут багато неінтелігентних варіантів).
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не справа в тому що кожен має свою думку і своє минуле, в мене минуле одне в "romaxa11" родини інше. Але справа в тому що треба зробити один маленький крок і визнати що все це було і все це правда.

В майже кожної країни є її найгероїчніша сторінка, яка вказує, що ця країна не виникла з бухти-барахти, і це національно-визвольний рух. Його заперечення і зведення його до рівня бандитизму - це заперечення самої країни, доречі нинішні наші і кремлівські - це прекрасно розуміють і цілеспрямовано ведуть боротьбу з ним. Навіть деколи використовуючи мазохістичні акції вибачаючись перед іншою державою за те чого не було і за що вона навіть не просить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я гуманіст, ліберал, демократ.
ну це як декоративний орнамент на красній рубашці
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дідівська правда насправді у кожного своя, але є факти.

Нажаль, через радянську пропаганду в ЗМІ,чи родичів чи знайомих комуністів, багато форумчан, а особливо, як я бачу в даному пості [nd], піддаються пропаганді і зомбуванню. Ось тут яскравий приклад можливості маніпуляції нашою свідомістю. Отак десятиліттями в голови вбивали клинець, щр УПА - розбійники...

От у передачі показано яскравий приклад із фото незнайомої людини.

А тепер задайте логічне питання, чому на Волині і на Зах. Україні загалом по селах (де меньше понаїхало східняцьких комуняк), абсолюна більшість старших людей згадують про УПА добре, а комуністична меньшість зле... Насрати, вибачте, на радянську історію, я знаю історії багатьох дідів, які кардинально не сходяться з історієями писаної з Москви. НАМ ТУТ НА ВОЛИНІ ЗНАЧНО КРАЩЕ ВИДНІШЕ ІСТОРІЮ ВОЛИНІ І УПА ніж москальсько-комуністичним посіпакам аля Табачник і ко... Хочеш правди піди сходи у архів СБУ. Я ходив і прозрівав з дуже багатьох речей, які творили комуняки із моїми пращурами.

Тому шановний [nd], ти звичайно маєш право думати як тобі хочеться, але якщо більшість на Західній Україні знають добре що УПА були Героями із власного досвіду і досвіду старших поколінь, то твій комуністичний "документальний фарс" до лямпочки, бо це все у переважній більшості фальшивка.

А тих хто піддався комуняцькій пропаганді і вирос у совку, слава Богу, з кожним роком еволюційно меншає.

Слава Україні!

Це пане ваша особиста думка чи це ви теж з телебачення берете. То міні цікаво а про яку ви тоді Волинь тут розказуєте байки. Це часом не про Володимир-Волинський , Горохівський, Локачинський, Іваничівський район ви тут байки пишете. Ну то може поїдьте тоді і поцікавтеся яка там різанина між своїми односельчанами була, які на прикінці 50- тих там самосуди селяни творили, над тими так званими, і зауважте не було тут комуняків з ваших слів.

ТО хто кого і за що тоді винищував.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

гуманіст, ліберал, демократ
ну може ще глобаліст-інтернаціоналіст. Ну для чого тобі та Україна, такі як ти розбудовують Всесвіт.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"romaxa11"

Тобі не здається що тема твого поста була трошки інша. Невже я десь тут дозволив собі образити твою родинну память. Невже мова йшла про відстоювання незалежності. В попередніх твоїх статтях ти міні вже розказував про свою родину про її минуле. І я його хоча б словом це заперечив. Ти попросив від мене правди, то я тобі розказав історію своєї родини. І я тебе попросив це прокоментувати. Твоя історія і моя історія. В мене є двоє знайомих в яких родичі були в лавах УПА і ми цю тему неодноразово з ними обговорювали, і кожен наводив свої факти і свої розповіді дідів і повір половина з того що вони міні розповідали дійсно просто страхіття і вони це спокійно визнають і не заперечують. Ну немає між нами ворожнечі, нема, а тільки тому що я не топчуся по їхній памяті а вони по моїй. Ну не має в тебе бажання визнати що це все було, менше з тим. Ну то може ти перестанеш нарешті паскудити память інших людей.

Ну може залиш ти хоча б каплю святого для інших ...

Все ж дуже просто май повагу до інших і вони поважатимуть тебе ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пишеш як до нормальних. А одне візьме і знов нагадить.

Кнопкодави. :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

romaxa11, поведайте нам свою "дідівську правду" может будет больше понятна Ваша точка зрения!

А вообще, особо горячих, попрошу перелистать "Тихий Дон" , в школе вроде все проходили - это я не умничаю, и не навязываю чужую писанину! Немного другое время, и не про Украину, но все там в точку! Времена были смутные, ценности совсем стирались, люди просто жили или пытались выжить. И какую то одну сторону правой я бы не делал!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Господа, которые совсем не в Париже, вы о чем спорите то? Воевало или нет УПА с нацистами?

Вполне себе допускаю что таки да, воевало. Только все это дело имело все лишь ЕДЕНИЧНЫЕ ЛОКАЛЬНЫЕ БОЕСТОЛКНОВЕНИЯ. Ни о какой глобальной войне говорить не приходится.

Обосную - УПА, было достаточно забюрократизирована (в плане делопроизводства), и после себя оставила массу документов. Причем огромнейшая часть архивов, вместе самыми главными любителями родины, эмигрировала в Канаду. Так вот нет ни одного документа по всем войскам Провода которые переводили бы УПА в режим войны.

Вот с советской властью война шла не шуточная. Только какая то странная. Боевки делали массу усилий что бы не воевать именно с войсками, а вот единичных людей, валило пачками. Опять же читаем документы. И мирные жертвы не соизмеримы с военными, а это уже не война а какие то карательные операции.

Все что выше - несомненно ИМХО

По теме.

Правда у каждого своя, и у рядовых солдат, и младшего комсостава и тем более у старшего. Каждый делал свою работу по своему и видел только то что творилось и вертелось вокруг вспоминающего и воспринимал соответственно. Одни ходили в атаки, другие в тылу работали либо ныкались от призыва, третьи же посылали людей на смерть. (Если кто то думает что третьим было несоизмеримо легче - то он клинический идиот.) От того и воспоминания очень разные.

З.Ы. Дед в статье пил за Победу в другой день, потому что когда акт был подписан там где он служил еще продолжались боевые действия.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Рідко пишу у політику. Саме через такі беззмістовні суперечки. Хочете історичними фактами аргументувати? Обидві сторони? Вам,наприклад, сюди. Знаєте такого дядька? Знайшлись в мене його книги. "Україна в Другій Світовій війні у документах. Збірник німецьких архівних матеріалів (1944-1945): в 4 томах / Упоряд. В. М. Косика" та "Українці у Франції. – Львів: Львівський національний університет імені Івана Франка, 2008." (із вказаних у вікі списку його праць, там ще і pdf деякі доступні).

Прочитане ще раз зміцнило мене як націоналіста з червоної точки зору. :smile3: Якщо радянські архіви закриті, то, може, глянемо у німецькі? Там же про союзників точно писали. Історик В.Косик ті архіви роки вивчав, можна сказати, все життя провів там, і найшов лиш те, що так не подобалось СРСР і декому тут на форумі. Вчіть історію як науку, а не пропаганду (неважливо, з чийого боку) і не слухайте гебістів (прихильників, слабкодухих, третю колону, не просвічених - виберіть слово до смаку самі). Документи не горять.

P.S. На Нюрберзькому процесі УПА не було визнано колабораціоністами, після війни солдатів СС "Галичина" чомусь не судили,а навпаки визнали "переміщеними особами" (схоже на вязнів нацистських таборів - деталі до гугля) у Великобританії, США, Франції (країнах антигітлерівської коаліції!!!). Там вірили документам чи червоній пропаганді? Правда, із офіцерами "Галичини" дуже сумна історія вийшла.... :(

P.P.S. Замовкаю.... Не зміг стерпіти. Не повториться. :dont:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

P.S. На Нюрберзькому процесі УПА не було визнано колабораціоністами, після війни солдатів СС "Галичина" чомусь не судили,а навпаки визнали "переміщеними особами" (схоже на вязнів нацистських таборів - деталі до гугля) у Великобританії, США, Франції (країнах антигітлерівської коаліції!!!). Там вірили документам чи червоній пропаганді? Правда, із офіцерами "Галичини" дуже сумна історія вийшла....

Вообще то на процессе преступной признали всю деятельноть СС, кроме ее кавалерийский частей. "Галичина" уж ни разу не кавалерийская. А в том что их не выдали видна грязная лапа ватикана, который сначала поддакивал Гитлеру в том что он все делает правильно, потом поддакивал союзникам, что они тоже делают все правильно, и как "хороших добрых католиков и антикоммунистов" дивизионеров сдавшихся союзникам, оформили как "персонал".

Примечательно что СС "Галичина" клятвенно присягала на верность Алойзовичу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

' date='16 мая 2010 - 23:46' timestamp='1274042790' post='497319']

он недавно в америці знайшли престарілого есесівця якогось... та і ізраїльтяни непогано за ними полювали...

і як це сс галичина не визнали, якщо визнали сс разом із усіма її складовими? 

якась подвійна така правдочка виходить...  ;) 

так де ж написано що СС галичина злочинці. Конкретно! Крім Вашої совєтської пропагандистської історії. Чоловік в попередньому посту Вас конкретно посилає до першоджерел. У вас же ш засіло одне і Вас не реально переконати ні фактами очевидців, ні документами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вже качаю "Україна в Другій Світовій війні у документах. Збірник німецьких архівних матеріалів (1944-1945): в 4 томах / Упоряд. В. М. Косика"

треба почитати не заангажоване ставлення націоналістів до цього, не пропагандистські перекручені документи і киги радянських часів, а конкретно документи німців. Сам текст книги мене не дуже цікавить. він теж може бути заангажований. цікавлять конкретно німецькі документи і їх вміст. Тому що там буде 2 варіанти про упа. або союзника або вороги

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

[nd] - хто чіплявся за документальні підтвердження, не пам"ятаєш?0001.gif

от я і хочу побачити документи. не суто слова написані в книгах, які перекручені на вигоду комусь..

тим більше німецькі документи того часу навряд чи мають якісь пропагандистські викривлення подій

ще сам не знаю що я там побачу. можливо знайду підтвердження своєму баченню. а можливо спростування.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тільки істинний православний комуніст може висловити істинну незаангажовану точку бачення подій, на нього і уповаємо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

фраза на УП

Установити пам'ятник Сталіну - це приблизно те ж саме, як неонацисти захотіли би встановити в Німеччині або Австрії пам'ятник іншому страшному вбивці й тирану ХХ століття - Гітлеру.

Людина ніби не погано пише, але порівняння зовсім слабеньке. Те що відбулось в Україні, це якби пам'ятник Гітлеру зафігашити десь в околицях Тель-Авіва.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...