Перейти до змісту

Етот дєнь пабєди… Або дідівська правда

romaxa11

Рекомендовані повідомлення

' date='16 мая 2010 - 11:27' timestamp='1273998448' post='496698']

ну йомайо, вампірич, ну не росте у них там картопля, і лісу нема - тому не так хазяйнують. вирощують помідори і кавуни. але вони такі самісінькі українці, і міста у них такі самі, тільки от може набагато більш засмічені потужніми промисловими виробництвами - наші рудні басейни саме там, а не тут, вугілля там набагато більше.

правий берег дніпра у запоріжжі нічим не гірший луцька, тісні маленькі вулички бердянська чи феодосії нічим не гірші львівського центру і я би справді дуже посперечався де більше насмічено - хоча у сезон, напевно все таки там :) нами :)

лівий берег дніпра часто густо весь покритий димом, кривий ріг весь червоний від руди, луганськ весь у шахтах: квартал-шахта-шахта-квартал. а люди там теж хороші. у мене є просто знайомі і ділові партнери і навіть хороший товариш у харкові, родина у запоріжжі - маленьким я кожного року там проводив по місяцю - мені у житті ніколи би не прийшло сказати на когось "східняк", не те що "донецький бандит" чи "раб-шахтар" - це абсолютний нонсенс - шукати когось гіршого і радіти, що комусь гірше.

знову наклеп. дай відповідь. де саме "вони гірші"?

енді, вибачай, але вже не стримаюся ти тріпло. і тільки вкажеш де ти неправий і чого це наклеп ти починаєш знову іншу фігню городити. покажи мені конкретно де я стрибаю і танцюю від радості що вони живуть гірше???

конкретно покажи пост і слова! чи ти балабол?

так само ти не відповів де написано мною що десь хтось гірший. я не про умови життя а про людей що вони гірші. покажи.

вже 2 наклепи. соромився б отак нагло оббріхувати бо "ти так вважаєш що ми так вважаєм"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 101
  • Створено
  • Остання відповідь

ітіть-колотіть, ну вночі якось цікавіше було. [nd], ну ти вже за**** своїми витагуваннями трьох слів з посту в потрібному тобі порядку і перекручуванні всього змісту.

шото дажа вже читати впадло... твої ідійоцкі сраколизання якось набридають, міняй позу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і я його неодноразово цитував. і до тебе не доходить. вірніше доходить. але так як тобі цього хочеться. перекрутиш слова як тобі це вигідно. Енді, іди в політику. Там якраз такі і досягають успіху.

повторюючи тебе

і яких це мізків треба немати щоб дякувати ще гіршим катам які голодом, розстрілами, концтаборами, засланням на сибір, дурним ковандуванням на війні знищили ДЕСЯТКИ МІЛЬЙОНІВ (!!!!) людей?

звинувачував я тебе у наклепі, у перекручуванні слів. ти так і не відповів по пунктиках на мої питання.

звідси висновок який, якщо ти навіть свої наклепи пояснити і обгрунтувати не можеш, а втікаєш в інші теми і в пусту демагогію?

подальшу дискусію вважаю з тобою безглуздою. бо зараз ще виявиться що ми ще негрів б"ємо

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дідівська правда насправді у кожного своя, але є факти.

Нажаль, через радянську пропаганду в ЗМІ,чи родичів чи знайомих комуністів, багато форумчан, а особливо, як я бачу в даному пості [nd], піддаються пропаганді і зомбуванню. Ось тут яскравий приклад можливості маніпуляції нашою свідомістю. Отак десятиліттями в голови вбивали клинець, щр УПА - розбійники...

От у передачі показано яскравий приклад із фото незнайомої людини.

А тепер задайте логічне питання, чому на Волині і на Зах. Україні загалом по селах (де меньше понаїхало східняцьких комуняк), абсолюна більшість старших людей згадують про УПА добре, а комуністична меньшість зле... Насрати, вибачте, на радянську історію, я знаю історії багатьох дідів, які кардинально не сходяться з історієями писаної з Москви. НАМ ТУТ НА ВОЛИНІ ЗНАЧНО КРАЩЕ ВИДНІШЕ ІСТОРІЮ ВОЛИНІ І УПА ніж москальсько-комуністичним посіпакам аля Табачник і ко... Хочеш правди піди сходи у архів СБУ. Я ходив і прозрівав з дуже багатьох речей, які творили комуняки із моїми пращурами.

Тому шановний [nd], ти звичайно маєш право думати як тобі хочеться, але якщо більшість на Західній Україні знають добре що УПА були Героями із власного досвіду і досвіду старших поколінь, то твій комуністичний "документальний фарс" до лямпочки, бо це все у переважній більшості фальшивка.

А тих хто піддався комуняцькій пропаганді і вирос у совку, слава Богу, з кожним роком еволюційно меншає.

Слава Україні!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Слава Україні!

----------------------------------------------------------------

Сколько раз не скажи "халва", во рту слаще не станет. :rolleyes:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Одним з дописувачів на УП є Валерій Семиволос - це один з дуже небагатьох людей статті якого я стараюсь дуже уважно читати. Дуже б хотів щоб ви потратили трохи часу і прочитали його недавню серію статей про його колоритних дідів.

Етот дєнь пабєди… Або дідівська правда

Історія совка: Дід Данило і Ковпак

Як Ковпак Діду Данилу життя рятував

Дід Данило і Ковпак: остання зустріч

Перечитав уважно, матеріали цікавий, але... Загалом, почну по-порядку.

Прізвище Чухрай знайоме, точно пам'ятаю що зустрічав його в оповідях про партизанів, або ж навіть в щоденнику Руднєва. Уточнити детальніше про цю людину можна спробувати в музеї партизанської слави, що розташований в Спадщанському лісі неподалік м.Путивль Сумської області. Проте додзвонитись туди не зміг, ніхто не бере трубку. Хіба що хтось із знайомих матиме змогу заїхати, попрошу все розпитати.

Автор згадує, що дід приєднався до партизанів на початку 1942 року. Очевидно, що з самого початку він почав лісове життя в Сумському партизанському загоні, який невдовзі об'єднався з іншими подібними загонами області і перебрався до Спадщанського лісу. Невдовзі командиром розвідки об'єднаного загону був призначений Вершигора. Розвідка - це була його царина і ніхто туди не ліз. Тому тут вже виникає питання про тісне побратимство із самим Ковпаком.

Інший цікавий факт той, що Ковпак зловживав оковитою, і часто-густо перед строєм молов всяку фігню. А вже потім виходив Руднєв і конкретно ставив бойову задачу. Взагалі, від місцевих старожилів Путивля ви не почуєте жодного доброго слова в сторону Ковпака. Але це вже тема іншої дискусії... Про Руднєва ж і його сина навпаки, всі відзиваються позитивно. Особливо це перекручування фактів вилазить при згадування автором Карпатського рейду. Цей похід досить детально описано в щоденнику Руднєва до останнього дня його життя. Сам щоденник неодноразово публікувався в місцевій газеті, плюс до всього свідки тих подій підтверджували написане.

Згідно цього джерела, при першій зустрічі із загонами УПА, Ковпак був прихильником тільки силового вирішення питання. Коли партизани мали переправлятись на інший берег річки Ковпак наказав переправлятись будь за що, хоч і знав що протилежний берег міцно обороняється, і повстанці мали в арсеналі міномети. Тобто на тому рейд міг і закінчитись. Руднєв згадує, що майже потай від Ковпака організував переговори і все вирішилось мирно. Подібне повторювалось не раз, і завжди Руднєв рятував ситуацію.

Щодо самого рейду, то автор майже ідентично повторює згадки Руднєва. Боїв між рад. та укр. партизанами майже не було, і часто їм доводилось координувати свої дії. Також Руднєва здивували сама організація руху опору, про що можна теж говорити окремо.

Про долю поранених ковпаківців згадок майже немає, тільки раз проскакує що поранених залишили серед місцевого населення, і все.

Далі найцікавіше. Під час Карпатського рейду всім стало очевидно, що фактично загоном командує Руднєв, і влада тікає з рук Ковпака. Цього ніяк не можна було допустити. Очевидно, це розуміли і на "великій землі". Адже Ковпак був партійним і все в тому роді. А Руднєв - колишній військовий офіцер, хоч і комісар. В одному з боїв легендарний комісар загону гине при загадкових обставинах. Спочатку були згадки, що нібито він загинув в бою з німцями. Потім з'явилась інша версія - від кулі повстанців. Саме остання версія офіційно тиражувалась протягом багатьох років. Але місцеве населення Путивльщини, хоч до мізку кісток проїзджено рад. пропагандою не вірить в цю нісенітницю. Плюс до всього, якщо комісар був такий поганий і його дійнос вбили повстанці, то чого б тоді його могилу та його сина старанно доглядали на рівні із могилами бійців УПА місцеві жителі протягом багатьох років і по нині.

Неофіційно старожили оповідали легенду, що Руднєва відправив на той світ сам Сидор Артемович. І що цікаво, колишня співробітниця редакції місцевої газети перед самою смертю проводила журналістське розслідування. Моя бабця лежала поряд із нею в лікарні, і та розповіла, що все таки є документальні згадки про вбивство Руднєва Ковпаком.

P.S. Відчуваючи "народну любов" путивлян Ковпак відразу після війни втік до Києва. Навідувався в рідні місця всього кілька разів, і то на великі свята. На той час він мав владу, але жодному із своїх друзів чи земляків, і місту взагалі не допоміг. Коли постало питання по будівництво пам'ятника Ковпаку на Нікольській горі в Путивлі, населення було проти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

[nd] поважаю твоє право думати як не я, це напевно якийсь псевдоприклад демократії.

Але мінуси я ліплю тобі, як "Гебельсу", якщо я знав би когось хто пропагував би фашизм, то так само ставив би мінуси, бо різниці між комуністичною і фашистською націонал-соціалістичною по суті не бачу великої.

А рубати когось, тільки через те що ти думаєш не так я я - це тупо. Але коли ти пишеше ахінею, вважаю своїм громадським обов'язком з тобою не погодитися.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ото часи пішли: комуняки вимагають документів, які самі писали і самі заховали, або знищили, а без документів, вибачте, не було голодоморів з мільйонами жертв, не було репресій (і пофіг людські кості з колючками замуровані на подвір'ях бувших їхніх відділів), не було мільйонів безглуздих втрат на війні і про бандерівців можна строчити любі депеші, а чо, з печаткою компартії - це вже документи, блін. Та ви, блін, машину минулого винайшли, патентуйте. Нема документів, нема подій. Все просто стає: динозаврів не було бо немає документів, людину створив не Бог, а документ в якому було записано, що це - людина.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

' date='16 мая 2010 - 11:48' timestamp='1274003306' post='496754']

а де комуняки?

як це де ? я була/є/буде третя сторона ? були українці і комуністи.

Раз ви проти України - то значить комуніст, навіть якщо посвідчення немає, просто вдуші. Бо всім іншим до нас діла немає в таких маштабах.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

' date='16 мая 2010 - 11:40' timestamp='1274002832' post='496747']

різниця між ідеологіями хоча би у тому що комунізм не планував знелюднення територій задля життєвого простору - і це дуже і дуже велика і суттєва різниця. 

Одні планували, а другі тупо робили. Чи може штучні голодомори, депортації, а потім заселення звільнених територій "північним збродом" не те саме?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо б дозволялось писати зворот з п'яти вибраних матюків, я б писав його, а так залишається писати тільки скорочені варіанти - комуняка чи гебня.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Між іншим, сьогодні День пам'яті жертв політичних репресій в Україні. Так що, полишимо краще суперечки і похилимо голови перед невинно закатованими жертвами червоного терору.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

' date='16 мая 2010 - 02:19' timestamp='1273965544' post='496579']

що таке колківська республіка (ТМ) - це панування невеликої групки українців на невеликій території у лісах полісся, далеко від лінії фронту, далеко від будь-яких хоч трохи великих і кому небудь потрібних населених пунктів чи ліній сполучення, далеко від напряму будь-яких основних ударів чи районів військових дій.

от росіяни ленінград не віддали - оце да! от спробуй порівняти ці речі ;)

слухай, ти випадково не родич прафффесора Табачника, а то я дивлюсь тобі все українське в очі колить і смердить, знаєш де ЖД вокзал ? хто тримає ???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мене звати андрій анатолійович.

Ромаха Одинадцятий :0005:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

' date='Сьогодні, 13:38' post='496809']

і не тобі сowhunter

не сперечаюсь, буду в Києві - візьму Табачника мобільний, мож спайотєсь, разом ви сила

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А от якби над Колківською республікою лунали гасла партії, то і їй би присвоїли окреме звання республіка-герой. А так уви, більмо на оці.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

йому вирішувати чи ні, але хід думок в нього вірний. Не подобається тут ? кругом нацики бігають і вчительок вбивають ? валіть в даунбас.

а краще троха східніше, там вас чекають. Навіть роботу запропонують з компутером і інтернетом.

будете навіть гроші отримувати за свій високий професіоналізм.

правда от засада - ви ж тоді всеодно тут срати будете і з ще більшим запалом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

' date='16 мая 2010 - 13:46' timestamp='1274006771' post='496818']
' date='Сьогодні, 13:38' post='496809']

і не тобі сowhunter

не сперечаюсь, буду в Києві - візьму Табачника мобільний, мож спайотєсь, разом ви сила

давай давай, вокзал знаєш де?

та я на авто, дякую

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

от росіяни ленінград не віддали - оце да! от спробуй порівняти ці речі
не віддали бо воно німцям нафіг в той час не було потрібне (вони не тільки з країною рад воювали), його просто вирішили блоканути, от воно й залишилось таке собі неприступне. А де була красна армія коли німці до Києва наближались, як можна було так просто героїчно кинути на призволяще столицю найбратнішої республіки. Чого наприклад не кричали "Отступать некуда за нами Києв!" ? Чи за хохлів впадляк вмирати було, це хохли мусять собою всі кулі на пої бою ловити, а орденами побрязкають інші? от спробуй порівняти ці речі
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

' date='16 мая 2010 - 13:47' timestamp='1274006854' post='496820']

А от якби над Колківською республікою лунали гасла партії, то і їй би присвоїли окреме звання республіка-герой. А так уви, більмо на оці.

та ні, просто масштаби не ті.

не дай Боже війна, ти напевно перший бігав і кричав - вєлікая рассія!!!, мачітє свінапасов і гуцулов, чи в 41му - дер гроссе дойчлянд і повязку поліцая - тобі ж масштаби подавай

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

' date='16 мая 2010 - 13:57' timestamp='1274007469' post='496831']

а от мені чомусь вистачає мізків не писати щоби гіпотетично робив такий примітивний організм як ти :)

друг, ти б не писав всяку х..ню, а то ХЗ який там в тебе буде організм, чи може я тобі сват чи брат, шо ти тут вирішив мені ліпити клейма

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та угомонись ти, Андрій Андрійович

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

' date='16 мая 2010 - 12:51' timestamp='1274007074' post='496826']

йому вирішувати чи ні, але хід думок в нього вірний. Не подобається тут ? кругом нацики бігають і вчительок вбивають ? валіть в даунбас.

а краще троха східніше, там вас чекають. Навіть роботу запропонують з компутером і інтернетом.

будете навіть гроші отримувати за свій високий професіоналізм.

правда от засада - ви ж тоді всеодно тут срати будете і з ще більшим запалом.

а щось путнє крім такого тупенького гумору написати? ніяк? 

ну як можна такими примітивними бути... фе.

ну ви ж дали точно таку саму примітивну відповідь, так що запитайтеся в себе.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я по-людськи тебе прошу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...