Перейти до змісту

Етот дєнь пабєди… Або дідівська правда

romaxa11

Рекомендовані повідомлення

5 користувачів читають цю тему

4 користувачів, 0 гостей, 1 прихованих користувачів

[nd], Соромітник, vampirich, Smith

[nd], здавайся і йди спати :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 101
  • Створено
  • Остання відповідь

З тих джерел, що подав [nd], мені, особливо дуже сподобалися такі:

10. НАКОНЕЧНИЙ В. Відповідь злостивцю. Газ. „Радянська Волинь”, від 10.01.2002 р.

12. МАСЛОВСЬКИЙ В.І. З ким і проти кого воювали українські націоналісти в роки Другої світової війни, Москва, 1999 р., с. 79.

22. Нариси історії Волинської обласної партійної організації, Львів, “Каменяр”, 1981 р., с. 78.

48. НАКОНЕЧНИЙ В. “Яка тяжка вона та зрада”, Газ. “Справедливість”, від 03.06.1994 р.

64. НАКОНЕЧНИЙ В. А. Боротьба трудящих Волині проти банд українських буржуазних націоналістів. Український історичний журнал, 1976 р., № 3, с. 56.

65. ЛЕНІН В. І. Повне зібр. тв., т. 43, с. 9.

Особливо Ленін - дуже вагоме джерело про ОУН-УПА. :smile-zachot:

Всі інші джерела копіювати нема сенсу - дуже схожі між собою (газета Справедливість - це газета комуністів).

І що саме головне - з огляду на вищенаведене, дуже об'єктивні джерела. :angry2:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

просто тато напевно був якийсь партійний чиновник, то і ставлення відповідне. Уся історія від партії а не від народу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

добродію, які архіви вони рили ? КДБшні ? не будьте смішними. Там весь компромат і так був в Москві, аякщо нє, то вивезли в 1991, а якщо і тут нє, то просто вони б цього ніколи не оприлюднили - тра їм той лишній кіпіш. В СБУ хто працює ? помоєму колишні КГБшніки і їхні нащадки.

млін, і мій не був. А чому ми тоді такі різні ?

може дід був ? ну шото ж десь повинно бути не так :)

і доречі я вас не обзивав, хоча якщо вам так лекше то можна

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

дались тобі ті поїзди... який форум не відкриваєю російськомовний про упа, кругом той же аргумент "а почему нет сведений сколько эшелонов упа пустило под откос"

а ніскільки. тому що вели партизанську війну акуратно. Німці сказали "за кожного вбитого німця 10 людей з села розстрілюємо". а в радянських партизанів наказ від самого сталіна - БУДЬ ЯКОЮ ЦІНОЮ. І неважно що німці потім все село порозстрілюють і спалять. Зато геройськаи проти німців воювали. Але ж якою ціною? Та шо з тими людьми рахуватися... Людей багато є. Та й толку то з мирного населення у війні то. Розстріляли то й розстріляли. Головне німцям шкоди наробити.

і так кругом воювали

http://lit.lib.ru/w/witalij_r/text_0490.shtml

ну головне ж "победа любой ценой"

якщо ти вважаєш що це ліпший і правильніший спосіб боротьби - подальшу дискусію вважаю безглуздою

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Соромітник, ти мене випередив своїм постом № 43 - хотів практично те саме написати.

[nd], ти надав джерела, які починають свою історію ще з СРСР. Чесно скажи нам - хіба вони можуть бути об'єктивним? Я вважаю, що ні.

Про це:

на відміну від дуже багатьох сьогоднішніх свідомих патріотів
, [nd], я з тобою погоджуюсь на 100%.

Є один депутат Луцької міськради від фракції БЮТ. Його батько на Волині був у лавах НКВС. При чому, його батько був передягнутим у форму УПА і знищував місцеве населення. І ця людина (батько цього депутата) ще досі про це розказує у колі своєї сім'ї, не дивлячись, що його син у БЮТ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

уходимо від теми ще далі, но просто,Smith, ти так говориш про БЮТ, як то типу не партія якась а організація перевірених щирих патріотів котрі щось добре зробили для України :) Посміхнувся на нічку :)

я вже нікому з них не вірю

вірити перестав вже на першому році правління помаранча

зараз ще один віршик причеплю батька, тра поритися

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

точніше то переробка нашого гімну.

Вже вмирає України і слава і воля.

Що ж, не скоро украЇнцям посміхнеться доля.

Піднялися вороженьки як бур”ян на сонці

І панують безроздільно у нашій сторонці.

Мали владу «патріоти» (небагато…жменя),

Розтягали Україну по своїх кишенях.

На Майдані «душу й тіло» не свої поклали

І на те що обіцяли дружно наплювали.

І до бою не ставали «від Сяну до Дону»,

Віддали бандиту владу Ющенки-ган…и.

А тепер радіють суки, - їх бо не чіпають,

Ще й надію повернутись на Банкову мають.

Будьте прОкляті гадюки, - підколодні змії.

Через вас наш люд втрачає останню надію.

Навіть соромно казати якого ви роду,

Що за дАчку в гарнім місці віддали свободу.

Що ж…Тепер відпочивайте…Ніжтеся на сонці…

Вже панує Янукович у вашій сторонці.

Щоб чорти його забрали в пекло разом з вами,

Як же я вас ненавИджу – не сказать словами.

(с) Kanaris

завтра модери всеодно потруть, авось комусь сподобається :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Трошки не в тему: Соромітник, я мав на увазі, цей депутат перебуває у партії, яка себе позиціонує як "патріотична". І я теж з них нікому не вірю. Я вірю тільки собі, і то - до обіду, і до пояса. :blush:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"джерела - це ДОКУМЕНТИ, неважливо у чиєї шафі вони лежать"

от до чого це ? Історія писалась як Біблія - кожен дописував до неї те що йому вигідно.

КГБ нищило українців і все це ретельно записувало, полюбе, шоби зараз хто-то найшов і їх визнали ворогами суспільства.

"за п'ять років ющенківської влади ціли історичні інстутути заповзято шукали... " вони багато чого робили ці 5 років... говорити нема про що. Найшли на що зсилатись.

поки що ми ще можемо зсилатись на розповіді родичів і людей яким віримо - і це важливіше за всі документи, які були кимось колись написані.

через 30 років будете писати тут ту чепуху про паперчики, бо інших джерел не буде. А покищо не варто.

[nd], хочете сказати що не ган..ни ? посперечаємось ? :)

вірш взагалі дуже стриманий, я б там набагато більше мату написав.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

http://www.imk.com.u...ews/info/122151

все. забийте. не герої упа. запроданці вони кароч. німцям служили. і колківська республіка ([nd] - хоч тут не сперечайся, що її не було) це взагалі фік його знає як то воно так вийшло

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

vampirich, потріть пост :) він вже втік.

Що ви так швидко здалися :) то ж такі теми ще ніколи не могли закінчитись перемогою якоїсь з сторін. Кожен завжди залишається при своїй думці.

нє, не втік

ааа, нас менше :) но ми не здамося.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Що ви так швидко здалися :) то ж такі теми ще ніколи не могли закінчитись перемогою якоїсь з сторін. Кожен завжди залишається при своїй думці.

Останнім часом таке враження склалося, що при обговоренні БУДЬ-ЯКОЇ у темі "Політика" дописувачі (форумчани) бігають по колу (і я в тому числі). Вже почало набридати.

Е-е-х. Добре. Піду поллю свій город... маслом... автомобільним. :mdr:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ок, по порядку, [nd] покажи мені ДОКУМЕНТ підтверджуючий що УПА були запроданцями. не ссилки, не список джерел, можливо висмоктаний з пальця, автори яких події повигадували, або скопіпастили з таких же самих джерел. а ДОКУМЕНТ!!!

і ще. цим ти хочеш сказати що не визнаєш такий факт як існування колківської республіки?

поправка - визнав. значить таки получається боролися УПА з німцями. хай з двадцятьма. але боролися...

фігня геть получається. запроданці, дупу лизали, а тут воюють непонятно чого.

а ленінград... а при чому тут ленінград? давай їх ще з перл-харбором порівняємо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

міняйте платівку, а то ви як заводний, я про документи відповідь дав вище.

і шото я не доганяю, відкіля ви взяли що в Ющенкові так вже багато людей вбачали патріота чи панацею ? то просто всі голосували проти Януковича, так і став президентом.

Ющенко ж партійну школу з відзнакою закінчив.

Ну не може у нас в державі бути нормальних політиків старше там 19(роки незалежності)+17(до вищого навчального закладу)=36 ну з похибкою 40-42 роки.

По одній величезнійшій причині - весь компромат на старших був вивезений в Москву при розвалі СРСР.

тобіш москалики любого нашого політика можуть за сраку взяти. Того вони у нас всі і проросійські.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

' date='16 мая 2010 - 01:19' timestamp='1273965544' post='496579']

от росіяни ленінград не віддали - оце да! от спробуй порівняти ці речі ;)

хватить лизати сраку москалям. Америкосам он в Перл-Харборі яких навішали і нічо - тримаються, і люблять свою державу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

' date='16 мая 2010 - 02:19' timestamp='1273965544' post='496579']

от росіяни ленінград не віддали - оце да! от спробуй порівняти ці речі ;)

"радуйся малому, тогда и большое придет" Петро Перший

велика перемога якраз і зкладається з купки маленьких

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та і взагалі, Я - Українець, і мені повинно бути насрати кого мої предки вбивали заради процвітання моєї держави. В моєї держави є вороги - я їх ненавиджу бо вони ненавидять мене. В ворогів є купа засланців в масмедіа і інтернеті, та до сраки, всеодно їх ніхто з нормальних людей не слухає. Все що мені будуть нав"язувати вражини - осмислюється і відкидається. Від цього я стаю лише сильнішим.

Слава Україні !

і надобраніч.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а нє, ше не все. От скажіть мені, [nd], вам не здаєтсья що люди на Західній Україні набагато вихованіші і толерантніші, краще живуть і вміють вести господарство, міста набагато гарніші і менш засрані. Населення має свою думку і може боротися за неї.

якщо скажете що не здається то нарать, бо то аксіома.

Так от. Завдячувати треба якраз тому УПА, яке в свій час добряче порізало комуняк і не дало їм засрати нашу землю як вони зробили то в Донецьку чи Луганську.

Так що дякуйте їм за те що ви людина а не раб в шахті.

Героям Слава !

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

' date='16 мая 2010 - 02:19' timestamp='1273965544' post='496579']

що таке колківська республіка (ТМ) - це панування невеликої групки українців на невеликій території у лісах полісся, далеко від лінії фронту, далеко від будь-яких хоч трохи великих і кому небудь потрібних населених пунктів чи ліній сполучення, далеко від напряму будь-яких основних ударів чи районів військових дій.

а. ще. троха вище ти дивуєшся чого поїздів під відкос не пускали, і чого там мало зброї захоплювали... відповідь на твої слова на пару рядочків вище :)

(а... ще.. надіюся ти ж знайшов ДОКУМЕНТ підтверджуючий, що це були нікому непотрібні населені пункти і лінії сполучення)

і знову ж непослідовність. спочатку "упа то запроданці, вони були з фашистами"

а як виявилося що принаймні не завжди то "а що то вони воювали? ну пару німців застрелили, то хіба ж то рахується?"

з.і. просто по ходу думка вслух. особисто я вважаю блокаду ленінграда і те що росіяни його не віддали не перемогою, а програшем (я про мільйон загинувших там від обстрілів німців і від голоду), як і більшість великих битв. І день перемоги мав би бути трауром. порівняйте втрати німців і наших..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

отак завжди ти й ведеш дебати. тільки щось тобі доведеш ти починаєш з"їжджати на зовсім інші теми

тим більше про вбивства і поляків і жидів і українців неодноразово згадувалося в цій темі з різними аргументами.

хоча я дуже радий, що ти визнав що УПА хоч трохи воювало з німцями... ну чуть-чуть... ну геть мало..але ж воювало. чи таки нє?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

' date='16 мая 2010 - 03:10' timestamp='1273968654' post='496590']

пане соромітник, те що ти пишеш є самий справжній нацизм

тоді те що комуністи винищували бендерівців це такий самий справжнісінький нацизм. а те що комуністи з фашистами боролися теж виходить нацизм... тільки зі сторони комуністів

в даному контексті малося на увазі "комуняк" - тобто росіян, українців і т д, незалежно від національності але прислужників сталінського режиму.

' date='16 мая 2010 - 03:21' timestamp='1273969295' post='496594']

більше за :)

знову спригуєш. ну я задав питання на яке відповідь можлива "так" або "ні"

цитуючи одного не нашого президента "усьо. я устал. мнє пара атдахнуть"

добраніч Енді. Нічого особистого. але маю свій погляд на цю ситуацію, і, поки що, тобі переконати мене що я неправий не вдалося

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

' date='16 мая 2010 - 03:44' timestamp='1273970667' post='496598']

vampirich, якщо ти справді вважаєш що друга половина твого народу уберменші, тільки через те, що ніби то вони там гірше ведуть господарство чи володіють меншою культурою, то, за цією логікою, ти повинен визнати що ми тут всі уберменші порівняно з поляками - вони ще краще господарства ведуть, у них ще більше культури скрізь - поїдь подивися :)

а куди ця логіка приведе? до визнання що у володимирі-волинському кращі господарства ніж в ратно?

де ти таку логіку в моїх словах побачив??? вкажи конкретно мій пост і які мої слова про це говорять

а то вже непонятно що верзете, шановний

це не нацизм? вважати когось іншого чомусь гіршим? не з цього починали ті самі фашисти?

чи у нас тут в нововолинську чи червонограді шахтарів нема?

оп"ять же я за шахтарів нічого не казав. і нічого не казав що хтось гірший

пошукай в інтернеті визначення нацизму, ти ж такий правильний кругом документальне підтвердження шукаєш. а тут ве вертиш поняттям слова як собі хочеться.

я нікого не вважаю гіршим. я вважаю що ідеї комунізму неправильні і вчинки комуністів тих часів засуджую.

а стосовно "комуняк" - даруйте, ви уже мене разом із моїм батьком "комуняками" назвали...

ромаха уже морду бити збирався... не здивуюся, якщо хтось прийде поночі, чесне слово, у вас традиції... з 39-го року...

знову те саме. я тобі погрожував чи що, що ти вже плачеш "вбивають"? таку вже ахінею починаєш нести, капець.

далі. комунякою я тебе не називав. поясню, щоб ти зрозумів. Комуняки в контесті бесіди - це різні прислужники тогочасного сталінського режиму.

ще які наклепи на мене понавидумуєш?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

починалися твої слова саме з "вампірич якщо ти..."

тому і сприйняв особисто

і в твоєму повідомленні знову ж наклеп прихований.

соромітник не казав що вони гірші. покажи конкретно де він таке казав.

те що історично склалося що вони гірше живуть в деяких аспектах життя - це не вина простих людей. це вина обставин в які вони вляпалися і влади яка ними так хвацько керувала.

і де ти в такому погляді бачиш нацизм, ду тут "вони гірші"?

аргументи скінчилися, пора оббріхувати?

"ви ділите"... бачу ділиш на ліпших і гірших якраз таки і ти...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

це не я писав. ти ведеш бізнес а я вкалую "на папу" за копійки - значить я теж гірший получається?

отут і наклеп. люди не гірші. люди такі самісіньки. у них просто гірші умови. у них гірша влада. тобто гірші обставини, в які вони попали. а не люди гірші.

дойшло чи ще 20 раз повторити?

ти хочеш вважати що ми ділимо, бо це підтверджує твою правоту. от ти і репетуєш "вони ділять" навіть не розібравшись яка наша думка з цього поводу

"і ти людина а не раб в шахті" - де ти бачиш тут що вони гірші?

ти бачиш тут "вони всі падонки запроданці москалям і нелюди"? видно ти дуже хочеш це бачити раз таке стверджуєш.

ще раз скажу - такі самі. просто на них гарно "відривалася і відривається" влада.

а нам хоч чуть повезло бо так склалося.

ти доказуєш що ми так думаєм, хоча це не так. не перекручуй слова як тобі вигідно. бо се гидко. ведеш себе як політик

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...