Перейти до змісту

Windows, яких не стало ще до народження

sergmaestro

Рекомендовані повідомлення

b7b91c2302a1.jpg

Всі знають Windows 98, Vista, XP, але небагато пам’ятають про ті системи, які були, але так ніколи і не взнали, що таке остаточна версія, продажі, гнів і критика користувачів по всьому світу. Представляємо вашій увазі версії Windows, що не вийшли.

1. Windows Nashville — це версія home, тобто домашня операційна система. Планувалося її випустити під ім’ям Windows 96. Її родзинкою повинна була стати web- інтеграція. Всі web — технології початку 90-х планували, але так остаточно і не впровадили в готову систему і перенесли їх у Windows 98. Частково їх також впровадили в патч для Windows 95. Користувачам також пудрили мізки пірати, випускаючи диски і називаючи, то Windows 96, то й зовсім екзотичним — Windows 97. Не заплуталися ще в цифрах?

2. Windows Cairo — тут навіть сама Microsoft постійно плуталася в поняттях. Вона то називала Cairo набором технологій, то окремою операційною системою. Врешті-решт всі технології плавно розтеклися по різних системах і програмах. Деякі технології так і не були реалізовані, наприклад, особлива файлова система, інші, як не дивно, ще лише належить реалізувати в Windows 7. Cairo примітна тим, що над нею працювала найбільша кількість розробників в історії операційних систем.

3. Windows Odyssey — розроблялася в 1999 році, як наступна після Windows 2000 операційна система для бізнес-користувачів. Так само ще відома під ім’ям Windows NT 6.0. Згодом розробникам сказали заокруглюватися і кинули їх сили на інший проект. Так народилася Windows XP.

4. Windows Neptune — ця система повинна була стати домашньою версією Windows Odyssey або хоч би Windows 2000. 27 грудня 1999 року одну з складок навіть показали бета-тестерам. Так більше систему ніхто і не побачив. Ходять до цих пір спори, чи то Neptune нова версія NT, чи то попередниця Вісти, яку робили паралельно з XP. Цікаво, що вбудований брандмауер (Firewall) з’явився саме в Neptune.

5. Longhorn Reloaded — по суті це рання версія Windows Vista. Це як би Віста, але без Аеро. Попередня версія навіть побачила світло, але в 2005 році Microsoft офіційно заявила, що проект Longhorn віднині закритий і наступна версія Windows носитиме ім’я Vista.

За матеріалами: computerstory.ru

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Longhorn Reloaded. Я ще навіть бачив обложко до цієї системи. І здається мені, що десь була ссилка на образ диску.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Longhorn Reloaded. Я ще навіть бачив обложко до цієї системи. І здається мені, що десь була ссилка на образ диску.

було б непогано якщо знайдеш ссилку на образ (знайдеш виложуй) :rolleyes:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Longhorn Reloaded здається я також бачив як тільки почали з'являтись перші бети вісти ..... ставив собі в той час на копм але він жостко тупив

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ИМХО: Сюда можно добавить думаю и Висту, она для меня еще умерла на стадии беты, в 7ке убрали все переборы которые были в Висте. Для меня вообще Виндовс Милениум и Виндовс Виста умерли до появления неудачные Виндовсы.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а чем плох милениум? вроде как приукрашеная 98-я .. глюков было как и в 98-й .. не больше и не меньше ..хмblush.gif

и я бы еще многое поуберал из 7-ки.. всякие непотребные визарды кумарят ...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для мене недоліком Windows Me була відсутність можливості вибрати DOS Mode при завантаженні. Та й тормозів було більше, ніж при викоританні Windows 98 SE.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Була ще windows 3.1. - довелось навіть трохи в ній попрацювати, щоправда вона грузилась з досу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для мене міленіум відносно 98-ї є тим самим, що і XP з сервіс-паками відносно першої XP. Принаймні знаю кілька місць, де він (міленіум) використовується ще й досі. І доволі успішно. Стоїть офіс 2К та термінальний клієнт. І більше нічого й не треба... :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

було б непогано якщо знайдеш ссилку на образ (знайдеш виложуй) :rolleyes:

Мені здається, що я її бачив на цьому ресурсі. Але ж подивіться - усе почистили http://www.ex.ua/view/269595?r=80941 (А було сторінок з 20 це точно різних систем) Від Kolibri OS, Ubuntu, OS X Leopard до Vistа і Seven

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Kaktus1990, угу - ось воно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...