Перейти до змісту

Solar Dynamics Observatory


Рекомендовані повідомлення

446589main_fulldiskmulticolor-orig_full.jpg

Знімок Сонця, отриманий 30 березня цього року в УФ-діапазоні. Червоні області мають порівняно низьку (близько 60 000 К) температуру, а температура синіх та зелених ділянок перевищує 1 000 000 К.

Космічний апарат Solar Dynamics Observatory (SDO), запущений Національним управлінням США з аеронавтики й дослідження космічного простору (NASA) на початку лютого, передав на Землю перші знімки Сонця у високій роздільній здатності, повідомила прес-служба NASA.

Знімки показують недоступні раніше деталі й крупні плани процесів, що відбуваються на Сонці, зокрема, потоків речовини, які викидає зірка. Апарату також вдалося спостерігати викид протуберанців, який був зареєстрований 30 березня.

"Ці перші зображення показують Сонце в динаміці, яким я його не бачив жодного разу за більш ніж 40 років досліджень. Обсерваторія SDO змінить наше розуміння Сонця і процесів на ньому, які впливають на наше життя і суспільство. Ця місія має величезне значення для науки, таке ж, як космічний телескоп Хаббл для сучасної астрофізики", - сказав керівник підрозділу геліофізики NASA Річард Фішер (Richard Fisher), якого цитує прес-служба.

Апарат SDO був запущений 11 лютого 2010 року і є найдосконалішим інструментом дослідження Сонця. В ході місії, розрахованої на п'ять років, він вивчатиме магнітне поле Сонця та його вплив на хімію атмосфери Землі і клімат. Крім того, обсерваторія вивчатиме "космічну погоду" найближчої до Землі зірки. Точність знімків SDO вдесятеро вище, ніж у стандарту HDTV.

На сайті NASA є багато відео, знятого цим апаратом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...