Перейти до змісту

NASA оснастить свої ракети радянськими двигунами 40-річної давності


Рекомендовані повідомлення

Американська компанія Aerojet збирається оснащувати перший ступінь ракети-носія Taurus II радянським ракетним двигуном НК-33, який був розроблений 40 років тому радянським конструктором Миколою Кузнєцовим.

Представник Aerojet підтвердив, що компанію повністю задовольнили результати випробувань, зараз йдуть додаткові консультації, потім, можливо, буде укладено контракт.

Сам Кузнєцов не устиг довести роботу до кінця: на початку 1970-х радянська програма пілотованих польотів на Місяць, для якої створювався НК-33, була закрита, і двигун відправили на склад.

У лютому-березні поточного року під Самарою були проведені три випробування: тяга НК-33 перевищила на 108% встановлену перед тим, двигун пропрацював 617 секунд, а для виведення американської ракети на орбіту потрібна робота протягом 227 секунд, повідомив ЗМІ виконавчий директор СНТК ім. Кузнєцова Микола Нікітін.

У середині 1990-х Aerojet вже купила у СНТК близько 40 двигунів НК-33 по 1 млн доларів. Зараз у неї 30 двигунів. Ще 20 будуть потрібні для 10 запусків NASA до Міжнародної космічної станції.

Американці вважають, що в 2016-2020 роках їм знадобиться 71 двигун НК-33. Не менше 20 двигунів або більше Росії треба буде зробити заново. Поновлення виробництва обійдеться в 4 млрд рублів.

http://tsn.ua/svit/nasa-osnastit-svoyi-raketi-radyanskimi-dvigunami-40-richnoyi-davnosti.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...