Перейти до змісту

Квартира

Muhas

Рекомендовані повідомлення

Куплю однокімнатну квартиру, будь-який район, можна без ремонту, ціна до 15000 у.е.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вы с цифрами не напутали?

Я понимаю что хочется выдать ЖЕЛАЕМОЕ за ДЕЙСТВИТЕЛЬНОЕ!!!

Но таких цен - НЕТ и если гривню не обвалят до 12-15 то и НЕБУДЕТ !!!!

А про ремонт это прикол я надеюсь был. Смешно. Правда не 1 апреля.

Будьте реалистом.

С уважением

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

за таку суму - кімнату в гуртожитку я думаю можна знайти...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вы с цифрами не напутали?

Я понимаю что хочется выдать ЖЕЛАЕМОЕ за ДЕЙСТВИТЕЛЬНОЕ!!!

Но таких цен - НЕТ и если гривню не обвалят до 12-15 то и НЕБУДЕТ !!!!

А про ремонт это прикол я надеюсь был. Смешно. Правда не 1 апреля.

Будьте реалистом.

С уважением

Вчора дзвонить (по міжміському, можливо й з-за кордону) пані до нас в агентство нерухомості і скороговіркою пояснює, що їй потрібно: 2 кімнати, роздільні, з гарним транспортним сполученням і (!) теж можна без ремонту - до 17 000 $. Чи не та ж сама особа? (Хіба під словами "будь-який район" мався на увазі Рожищенський чи Ратнівський :D )

ЗІ. Відповідь була : Це Нереально.

ЗІІ. Ціна на квартири (для порівняння), виставлені на продаж у нас можна глянути тут

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Інколи, ходять люди(покупці) по квартирах і питають, чи не продають вони своєї квартири. От такий варіант, ще реальний під 17 000 $ Але не як не через ріеалторські кантори, вони ж беруть від 1,5% з операції купівлі-продажу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Інколи, ходять люди(покупці) по квартирах і питають, чи не продають вони своєї квартири. От такий варіант, ще реальний під 17 000 $ Але не як не через ріеалторські кантори, вони ж беруть від 1,5% з операції купівлі-продажу.

Ну і... ????

Вийде на 300 доларів дорожче...

А продавці ставлять за однокімнатну 20-25-30... Малосімейка - 18-19...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А продавці ставлять за однокімнатну 20-25-30...

Справа в тому, що, наприклад, у Львові можна придбати однокімнатну за 30-40 тис.

Отож люди оріїнтуючись на ті ціни, справедливо очікують 15-17 у нас.

Але логіки в наших луцьких цінах нема.

В нас і продукти набагато дорожчі...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Volyniaka По великому рахунку питання не стоїть у тих 300 $ . А питання стоїть у тому, щоб шукати на пряму, а не через посередника. Шукаючи на пряму, в тебе завжди більший шанс знайти приємну для себе пропозицію, а ніж у посредника, хоч по тій причині, що посереднику важливо перепродати і отримати свії процент, а покупцю важливо найти, най оптимальнішу пропозицію для свого бюджету.

Кінець кінців, завжди є люди, яким терміново потрібні кошти.

Друга сторона питання. Я живу в багатоповерхівці, де на несучії стіні, велика водяна пляма (вже півтора року, після зливи) діаметром 5 метрів, із неї весь час відпадають кірпічі, це видно не озброєним оком. А за якість постройки цієї багато-поверхівкі, говорить те, що цемент у роствір вони маєже не давали і взагалі цент був великою рідкістю при будівництві цього будинку, бо його попросту пропивали(зі слів колишніх будівелників). І справді, коли я став класти плитку в кухні я попросту віником змітав "пресований пісок", з ранку до вечора, і ніякого ценету там не було. Я глибоко сумніваюся, що і інші будівельні споруди у кращому стані ніж мій, а за панельні багатоповерхівки я взагалі мовчу, у них строк придатності 30 років, а за СССР давли 70 років.

Так ось питання, як можна ставити такі ціни за таке житло??? І взагалі, у вас є банальне розуміння чим ви торгуєте, чи це для вас просто купи-продай?

З. І. Як на мою думку, 17 000 $ за 2к це якраз і є, чітка ціна цих "стоячих катастроф".

(вибачаюсь, якщо когось образив своїми словами)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Volyniaka По великому рахунку питання не стоїть у тих 300 $ . А питання стоїть у тому, щоб шукати на пряму, а не через посередника. Шукаючи на пряму, в тебе завжди більший шанс знайти приємну для себе пропозицію, а ніж у посредника, хоч по тій причині, що посереднику важливо перепродати і отримати свії процент, а покупцю важливо найти, най оптимальнішу пропозицію для свого бюджету.

... а Продавцю ... далі по текту "найти найоптимальнішу пропозицію для свого бюджету."

Шукати напряму - право кожного, як і "підпрягти" до цієї роботи з десяток агентств (бажано не з тих, що беруть гроші за реєєстрацію, договір і т.п. :) ), хто з них перший спрацює - той і молодець !!!

Так ось питання, як можна ставити такі ціни за таке житло??? І взагалі, у вас є банальне розуміння чим ви торгуєте, чи це для вас просто купи-продай?

Дехто з наших маклерів (ріелторів) працює вже років 17-18, є членами Асоціації фахівців з нерухомості України ( АФНУ) - практично усі будинки вони знають, "як облуплені".

Крім того, надання ріелторської послуги, це не зовсім купи/продай...

Можу погодитись, що ціни на нерухомість, особливо "хрущівки" завищені, але, як вище писалось, Луцьк у цьому плані цікаве місто...

Також будівельники не сприяють зниженню цін : змова (я цього не говорив) :) , невиправдано величезні площі квартир (навіщо ?!) в новобудовах, відкати і т.п.

З. І. Як на мою думку, 17 000 $ за 2к це якраз і є, чітка ціна цих "стоячих катастроф".

(вибачаюсь, якщо когось образив своїми словами)

17 тисєнц це в першому наближенні собівартість будівництва (чорнового ) десь так 40 кв.м. От і вибирай... :(

ЗІ. Жодних образ.... Обмін поглядами... ^_^

ЗІІ. Так, між іншим... Щоразу, купуючи, наприклад, ПИВО ми не задумуючись і не торгуючись віддаємо посереднику (продавцю) 20-30 відсотків... Коли ж мова заходить за 1 - 1,5 - 2 % куртажу ріелторові, то... Трутні вони !!! ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я живу в багатоповерхівці, де на несучії стіні, велика водяна пляма (вже півтора року, після зливи) діаметром 5 метрів, із неї весь час відпадають кірпічі, це видно не озброєним оком. А за якість постройки цієї багато-поверхівкі, говорить те, що цемент у роствір вони маєже не давали і взагалі цент був великою рідкістю при будівництві цього будинку, бо його попросту пропивали(зі слів колишніх будівелників). І справді, коли я став класти плитку в кухні я попросту віником змітав "пресований пісок", з ранку до вечора, і ніякого ценету там не було. Я глибоко сумніваюся, що і інші будівельні споруди у кращому стані ніж мій, а за панельні багатоповерхівки я взагалі мовчу, у них строк придатності 30 років, а за СССР давли 70 років.

колись по 1+1 у ТСН був спецрепортаж, де порівнювали ціни на житло в Україні і у великих світових мегаполісах. Дубаї, центральна частина міста, багатоповерхівка новобудова, чи то 2-кімнатна, чи то 3-кімнатна (точно не пригадаю) квартира (під ключ), 150 000 у.е. .... в Луцьку в той час 2-кімнатна, якщо не помиляюсь коштувала десь 60 000-70 000 у.е., 3-кімнатні і того більше. про міста типу Львова, Дніпропетровська і Києва я промовчу. висновки я думаю кожен зробить для себе сам :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо я поставив таку ціну, то очікую пропозиції відповідно до неї. Нехай це буде обшарпана, обдерта квартира, без вікон, без дверей, в будь-якому районі. Мене цікавлять пропозиції однокімнатних квартир відповідно до вказаної ціни

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я думаю, що теорію економіки вчили більшість, а якщо і ні то і так повинні знати, що ціна на товар чи послугу залежить надзвичайно залежить від співвідношення попит/пропозиція.

Якщо попит перевищує пропозицію (що було із Луцьким житлом років 2,5-3 назад, через іпотечні кредити, що роздавалися банками направо та на ліво, та приємливі заробітки багатьох) то і ціна 1-но та 2-ох кімнатних була по 60тис $ і 80тис $.

Через практично повну зупинку іпотеки в нашій державі та загальну економічну кризу попит різко впав, і відповідно ціни на ціж саме житло спустилися до 30тис $ та 40тис$ відповідно (в два рази за два роки).

А що відбувається зараз - попит як впав на певну межу (можливо відсотків 15-20 від рівня 2007 року) так і тримається, а пропозиція... от тут самий цікавий момент, скільки житла в 2009 році здали в Луцьку? Можливо хтось знає, я думаю максимум 10 % від рівня 2007 року... Тобто і пропозиція обвалилася і обвалилася навіть більше за попит... Реальних підстав до опущення цін на якийсь "нереально" низький рівень не передбачається. А як тільки банки в змозі будуть давати іпотеку навіть на 40-60 % від вартості житла на "реальних" умовах вони різко підуть вверх як мінімум відсотків 20-30. А в теперішній період кризи вони зможуть опускатися максимум на 3-5% в рік.

P.S. Зараз в Луцьку щось нове будувати пробує лише Сантехмонтаж і то - так, в половину, а то і відсотків 30 від своїх можливостей...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

BARAKUDA

100%

Если банки (как планируется) опустятся по ставкам в грн 18-20% годовых потихоньку рынок будет расти!!! (не цены а объемы сделок)

Народ еще раз в грн цена за 1м2 ниже 5000 НИКОГДА НЕ БУДЕТ!!!!

Если доллар поднимется до 10 то цена в этих самых долларах будет ниже.

Т.ч. кто ИМЕЕТ ВОЗМОЖНОСТЬ и ЖЕЛАНИЕ может спокойно покупать сейчас и ЖИТЬ. А если для СПЕКУЛЯЦИЙ то есть инструменты получше чем недвижность.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

BARAKUDA, chukatabra хлопці, тоді ми з вами живемо в Дубаї, чи в іншому світовому мегаполісі :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

BARAKUDA

100%

Если банки (как планируется) опустятся по ставкам в грн 18-20% годовых потихоньку рынок будет расти!!! (не цены а объемы сделок)

Народ еще раз в грн цена за 1м2 ниже 5000 НИКОГДА НЕ БУДЕТ!!!!

О, стандартна мантра ріелтора - "буіттокадаражать". Народ, спустіться на землю, вигляньте в вікно - економіка стоїть, борг України досяг 93,5 відсотка ВВП (це вже на грані дефолту), іпотечного кредитування не буде ще років 5 як мінімум, так що падати цінам на квартири ще є куди. А коли дешеві (відносно) кредити все ж з'являться, то різкого ривка цін, як раніше, НЕ БУДЕ. Бо ні банки, ні народ, вже не є те стадо баранів, які були до 2008. Кредити будуть видаватися банками ДУЖЕ обережно, та й не кожен "пересічний" зможе їх собі дозволити, він 3 рази подумає, пригадаючи недавні події. Так що 15 тис. за "одиничку" в регіонах скоро буде цілком нормальна ціна. Трохи історії. В 1990 році було побудовано 17,4 млн кв.м житла, в 1999 році – 5,9 млн. кв.м., в 2000 - 6,5 млн. кв.м., 2008р. - 10,5 млн кв.м. (Прогноз на 2010 - 4,1-6,3 млн. кв.м.). І всі пам'ятають, що до року так, здається, 2001 "одиничка" взагалі коштувала 3 тис. зелених (при фактично теперішніх об'ємах забудови), це була її реальна ціна в нашій країні 3-го світу з відсталою аграрною економікою. А потім кредити і дуте "зростання ВВП і доходів громадян" погнали мильну бульбашку цін вгору. З того часу економіка і рівень життя українців зросли в 10 разів? Не вірю. Звичайно, по 3 тис. уо. квартири вже не будуть, але і таких космічних цін, як були до 2008, в найближчому майбутньому ми побачимо. Так що з купівлею я б почекав. Іще далеко не вечір.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо попит перевищує пропозицію (що було із Луцьким житлом років 2,5-3 назад, через іпотечні кредити, що роздавалися банками направо та на ліво, та приємливі заробітки багатьох) то і ціна 1-но та 2-ох кімнатних була по 60тис $ і 80тис $.

якби дійсно доходи громадян відповідали встановленим цінам на житло, то такої ср@ки з непогашенням кредитів, як зараз думаю не було б. адже переважна більшість "з кожи вон лізла", останні копійки віддавала на виплати по кредиту

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якби дійсно доходи громадян відповідали встановленим цінам на житло, то такої ср@ки з непогашенням кредитів, як зараз думаю не було б. адже переважна більшість "з кожи вон лізла", останні копійки віддавала на виплати по кредиту

через те так і піднявся попит, а відповідно і зросли ціни. Бо люди маючи навіть 30 % коштів від вартості житла хотіли вже мати це житло та брали кредити...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ув NetSerpent

Как раз я не риэлтор , а наоборот. Производитель строительных материалов.

А мышление Ваше чуточку УТОПИЧНОЕ. С таким мышлением можно на 100% быть уверенным что колбаса должна стоить 1грн за кг. Было такое??? Вы для начала откройте труды по экономике того же Гайдара или других зарубежных экономистов. ЕЩЕ РАЗ ПЕРЕЧИТАЙТЕ МОЙ ПОСТ и ВДУМАЙТЕСЬ. А потом пургу несите.... ладно нет времени.

Еще раз повторю для тех "кто писака а не читака" в гривнах цена 1м2 не ниже 4500-5000грн БЫТЬ НЕ МОЖЕТ. Соответственно если гривна к доллару будет падать то соответственно ЦЕНА в ДОЛЛАРАХ 1м2 БУДЕТ УМЕНЬШАТСЯ.

Но банки обещают под 18-20% в грн ипотеку летом - осенью. Конечно намного сложнее будет взять (большой первый взнос, справка про доходы ЗАВЕРЕННАЯ В Податковой, куча других документов)

Кроме этого НОВОГО ЖИЛЬЯ НЕ СТРОИТСЯ ДОСТАТОЧНО, и если спрос потихоньку будет расти то и цена особо в ГРН менятся не будет. Это хорошо - НЕ БУДЕТ СПЕКУЛЯТИВНОГО КАПИТАЛА и соответственно будет стабильность.

С уважением

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

через те так і піднявся попит, а відповідно і зросли ціни. Бо люди маючи навіть 30 % коштів від вартості житла хотіли вже мати це житло та брали кредити...

хотіли мати? людям треба десь жити! у декого діти школу позакінчували, а вони в гуртожитку живуть, дехто по 5-8 чоловік в однокімнатній малосімейці тулиться, з маленькими дітьми. люди вишкрібали всі заощадження, чіплялись за можливість придбати СВОЄ житло, якого у них просто напросто ніколи не було

chukatabra, якими б не були ваші аргументи, але ціни типу 50 000-60 000 у.о. за однокімнатну, як було колись ІМХО брєд небачених масштабів. +а хто сказав, що ціни на будматеріали у нас адекватні? :( у нашій країні, в нинішні часи і при теперішніх доходах населення таке поняття, як "адекватна ціна" (на будь-що) практично відсутнє як таке

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

:( у нашій країні, в нинішні часи і при теперішніх доходах населення таке поняття, як "адекватна ціна" (на будь-що) практично відсутнє як таке

о, а це вже слушна думка...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Karabasbarabas

1.Вы не внимательно прочитали. Я не утверждал что цены на стройматериалы адекватные. Но сейчас не про это.

2.Насчет цен 50 - 60 долл за 1 комнату это 100% УТОПИЯ. Вы правы и дело здесь не столько в доходах населения, а в ОТСУТСТВИЕ КАЧЕСТВА ЖИЛЬЯ. Когда Вы покупаете новый БМВ Вы уверены в его качестве так и у нас если Заз захочет продавать Таврию по цене БМВ то качество должно быть соответствующим. А у нас как раз последнее отсутствовало напрочь.

хотіли мати? людям треба десь жити! у декого діти школу позакінчували, а вони в гуртожитку живуть, дехто по 5-8 чоловік в однокімнатній малосімейці тулиться, з маленькими дітьми. люди вишкрібали всі заощадження, чіплялись за можливість придбати СВОЄ житло, якого у них просто напросто ніколи не було

А тут я двумя руками за. Бесила позиция некоторых банкиров - понабрали кредитов а теперь не платите, но поверьте я думаю что аукнится им это еще. Нефиг было быть таким жадным и выставлять такие проценты на жилую недвижку, это ж не телефон/телевизор.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

И еще 95 млр грн ЭТО ВЕСЬ долг Украины (Гос + корпоративный). Пока особых проблем с долгом нет. А вто с бюджетом полная ж...па

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вот и подтверждение моим цифрам:

http://www.domik.net/mod/main/news/lastweek/news85366.html

1м2 = 5000грн.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тема закрита. квартира куплена. всім дякую

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тема закрита. квартира куплена. всім дякую

ну вже ж напиши що за квартира та по якій ціні, а то тут ціла дискусія розгорнулася про ринок нерухомості...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...