Перейти до змісту

Вчені почали перевірку нового космічного двигуна


Рекомендовані повідомлення

Російські вчені на малому космічному апараті Ювілейний приступили до перевірки принципово нового двигуна, заснованого на нових фізичних принципах отримання тяги, пов'язаних з гравітацією.

"Цей двигун призначений для космічного апарату Союз-Сат-О, що входить до багатофункціональної космічної системи Росії і Білорусі, і в ньому під дією високовольтного розряду відбувається випаровування робочого тіла - фторопласту - і утворюється тяга", - пояснив інтерв'ю газеті "Время новостей" заступник генерального директора Державного космічного науково-виробничого центру імені Хрунічева, директор і науковий керівник Науково-дослідного інституту космічних систем імені Максимова, генерал-майор Валерій Меньшиков.

"Пристрій для безперервного пересування без витрат робочого тіла вже пройшов випробування в земних умовах", - повідомив Валерій Меньшиков. Умовно вчені дали йому назву "гравіцапа".

"Він призначений для будь-якого космічного апарату, особливо для наносупутників. У цьому разі маса рушія буде знижена до кількох десятків грамів. Головне зараз - довести, що він працює ", - відзначив він.

На космічному апараті Ювілейний після відпрацювання інших нових приладів і систем нещодавно почалися випробування нового рушія. За розрахунками, "гравіцапа" "пропрацює не менше 15 років, а максимальне число включень може сягнути 300 тисяч". "Настав час перевірити його в космічних умовах", - сказав Меньшиков.

"Як учений я чудово розумію, що потенціал хімічних двигунів вичерпаний. На ньому до далеких планет ми не долетимо. Потрібно робити щось інше, використовувати гравітацію, ядерну енергію або резонансний двигун або щось ще - варіантів багато", - зазначив він .

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

бред скопипастил... причем тут гравитация?

відбувається випаровування робочого тіла - фторопласту - і утворюється тяга
Пристрій для безперервного пересування без витрат робочого тіла
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

шось неясно, спочатку написано про випаровування фторопласту, а потім про двигун без витрат робочого тіла.

опередили.... и если гравитация то працювати буде тільки на орбіті напевно, а вони про польоти до планет...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...