Jump to content

Проблема з мережевими настройками

Recommended Posts

Дорогі знавці мережево підключення! Виникла ситуація над якою вже працюю другий день... Є 2 ПК, 2 робочі мережеві карточки, хороший мережевий кабель, все це підключаю за принципом стандарту підключення 2 ПК в мережу і не працює... Все вже перепробував, все робоче! Підключаю модем до мережевої карточки - вона починає мігати, до другої - мігає, себто вибиває зразу підключення по мережі ітд. , а як тільки підключаю напряму комп - в - комп нічого не відбувається... "Сетевой кабель не подключен" і все, ніяких дій...

В дома за таким жеж принципом конекчу 2 ПК за допомогою тогож кабеля ітд. - все працює на ура!

Ще думаю може є якась проблема з ОС, оскільки хочу звязати Windows 2003 server і Windows Xp - якщо хтось що знає, то також поділіться, будь ласка. (Одне но, ставив на комп1 також ХР пробував звязати ХР і ХР і результат той самий, навіть не бачить що мережевий кабель підключений)

Допоможіть будь ласка, ато я вже все перепробував!

З мене +500! Дякую!

Це не в ОС проблема. Для зєднання комп-комп треба не пачкорд а крос-овер. Більш серйозні карточки (з MDX портом) вміють визначати тип кабеля. Видно там де ти підключаєш комп-комп встановлені самі дешеві мережеві карти.

Пачкорд категорія В:

50000001.jpg

Стаття в нагрузку

Ставили нові Д-Лінки, ефекту ніякого. Зайшли в магазин, зробили кабель точно такий як треба - ефекту ніякого!

В чому може бути ще проблема?

не совсем ясно .. однако зделай фотку шобы было видно цвета проводов обжатых на коннекторах ...

вобщето из твоего месиджа не понятно КУДА ты собственно подключаеш .. в свич? в адсл модем? модем много портовый? непонятно. ...

обычно в комплекте с адсл момедами идет кабель обжатый как крос-овер

( маленький ликбез - в сетевухе по одной паре идет ап-линк (передатчик) по другой идет даун-линк (приемник) если сетевуха не умеет определить по какой паре что идет ( ето называется Auto MDI/MDIX ето же на русском...) то НЕОБХОДИМО направить передачу на приемник и приемник на передатчих ...

по стандарту разъемы RJ-45 обжимают по типу А и Б - ( первая пара - оранжевая , вторая зеленая - как на картинке сверху) соответственно в кабеле кросс-овере на одном конце первая желтая(тип Б) - на втором первая зеленая (тип А)...

таким кабелем можно соединить два компа с простыми сетевухами ... - если тебе два компа соединить надо - то нужен именно такой кабель

однако свичи и хабы еще недавно не имели Auto MDI/MDIX .. при чем, там по дефолту обратный порядок комутации приемника и передатчика .. посему они требуют СТАНДАРТНЫЙ кабель а не кросс-овер ...

скорее всего тебе надо раздобыть обычний прямой пачкорд ... хотя инфы явно маловато и возможно я зделал неверные предположения...

:)

фотки кабеля и имя девайса в студию!

хм.. пробовал как проще .. а вышло несколько путано :(

Постараюсь висловитись ясніше: кидаєм кабелі від пк1 і пк2 до модем ТП-Лінк 4-х портового, мережеві карти почитають мигати, вибиває на компутері "кабель подключен" - є можливість настроїти мережу... Кидаєм напряму від мережевої компа1 до мережевої компа2, ніякої реакції, навіть не бачить що кабель підключено! Мережеві спробували декілька, кабелів також, від модему пробували кабель напряму, не працює! Вдома кидаю той же кабель від ноута до домашнього пк - все чудово працює!!! Є підозра що проблема в одному із компутерів, оскільки коли пробували підключити ноутбук до комп1 реакції ніякої, а коли до комп2 - все працює! Причина в комп1 ??? Але ж яка?.. Пробували різні мережеві, настройки ітд ітп, реакції ніякої...

Може бути що на материнці якимись чином не має змоги працювати в мережі саме комп-комп?.. Оскільки, таж(краще сказати ТІЖ, бо всі ) мережева(і) карта(и) через 4-х портовий модем працює відмінно, ніяких проблем із знаходженням пристрою та настройками...

Я вже взагалі втратив сили щось ще творити, зараз тупо гуглю, та надіюсь на вашу допомогу, буду завтра знову мучити...

скорее всего кабели к модему - ПРЯМЫЕ - (одинаково обжаты с обоих концов - проверь)

а для соединения двух компов нужен КРОСС-ОВЕР - перекрестный кабелек - ораньжевая и зеленая пары меняются местами ...

то что ноут и комп сконектились скорее всего на ноуте или на компе современная сетевуха которая умеет делать Auto MDI/MDIX - тоесть определять тип кабеля .. а другие твои сетевухи не умеют ..

шукай кросовый кабель и будет тебе счастье :)

А чому коли я ноут конекчу із комп1 результат тойже? <_<

По теорії має працювати, бо на ноуті сучасна мережева карта... Хоча, мб, просто вона сучасна в даному випадку на домашньому ПК. Вобшем завтра беру ще раз ноут і конекчу до комп1 і комп2, якщо результат аналогічний - конекту не буде, то тоді попарюсь ще на рахунок кабеля, ібо треба бачу шукати мережеві карточки кращі...

Та помняй ти на одному кінці кабеля оранжеву пару з зеленою і обіжми. матимеш щастя. Ну чесне слово, нє шоб спочатку почитати про методи з"єднання 2-х ПК напряму, а потім вже плодити теми...

В нових нотіках карти вміють автоматом визначати тип кабеля і навіть показувати де обрив :). В нових мамках - теж. а от всяке дешеве Г, типу ріалтек і д-лінк, того не вміє.

З.І. Кабель обжать, то не залізяку в ноль спихнуть, нє? :) Тут уже нада моск напрягти :)

Мда, копіювати вище написане з своїх уст це не допомога, шановний Banzai мені вже давно про це написав, навіщо повторювати його слова, не розумію...

І дотогож це все вже давно зроблено, проблема десь не в тому зарита... Думаю просто мої мережеві що валялись просто дешеве барахло... Завтра відпишусь.

Дякую за поради! Проблему вирішили. Допомігли поради Banzai, та допоиога Zheny@ за що їм щире дякую!

Закрито.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...