Перейти до змісту

питання по заміні ОЗУ

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

є ноут Acer Aspire 5315-201G12MI (LX.ALC0C.043) ......... тобто 2 ггц процесор селерон м550 1 гб озу ддр2 (667-ї) інтегроване відео Х3100 (до 384 мб) 120 гб вінт. так от виникло питання так як чіпсет GM965

1111JPG_8566787_345298.jpg

документації пише що максимум ОЗУ 2 гб можна поставити але прогугливши це питання я знайшов таку інфу що цей чіпсет (GM965 ) підтримує 4 гб озу. звісно апгрейдити таке гувно декому покажеться смішним, але я не мажор щоб купити собі макбук за 30 тон (моя мечта ^_^ ) чи асер 8935G з процесором і7 :huh: .......... сорі за оффтоп

до цього всього в знайомого НР 550 з практично ідентичною комплектацією (тільки вінт 160 гб) так в нього іде розширення 4 гб і так само GM965 ..........

питання можна поставити 3 або 4 гб на цей ноут ? ........ з мене + 1 за змістовну відповідь

Опубліковано

жаль ...... ((( але ще погуглю ....... зустрічав що пишуть іменно на цьому чіпсеті працювало, але за біос нічого неписали

Witiok +1

Опубліковано

на однакових чіпсетах можуть бути різні версії біосу. в те старіша, в якій стоїть обмеження... або перепрошивай біос, або довольствуйся 2ма гб.

я нерадив би перепрошивати біос, тай різниці між 2ма і 4ма в такому нотіку відчутної небуде. якщо в те вінда х86 та ж х32, то буде 3.6гб. а щоб було видно 4 потрібно ставити 64 бітну ОС.

Опубліковано

біос самий новий 1.45 ........... на оффсайті іншого нема)) якщо вся проблема в біосі то прийдеться довольствуватись 2-ма гб

Davids також +1

2Davids що таке х86 та х64 і в чому різниця я знаю, чому і питаю на рахунок 4 гб.

Опубліковано

Оскільки лівий біос не вшиєш а лише із Ацера то й не буде там підтримки 2+ Гб ОЗП втч у новіших

про x86 та 64..32-розрядним ОС буде видно тільки 3.5 Гб ОЗП.(Windows XP)....64-розрядні бачать більше(Windows XP 64 bit Edition, Windows Vista x64, Windows 7 x64)

Опубліковано

та знаю я що таке х86 та х64 ....... нетреба пояснювати і скільки вона ОЗУ бачить тож знаю про те як вона працює також знаю так як люблю бавитись сталячи різні системи (вінда, мак, лінукс і БСД), в мене них штук 40 різних лежить власноруч протестованих (і 64-х бітні і 32-х бітні)

всім дякую за відповіді ...... буду апгрейдитись до 2 гб і фсьо)))

Опубліковано

Dell Insiron 1501 та Dell Vostro 1000 по суті одна і та ж модель. Також говорилось про обмеження в 2 Гб, але 4 стає і працює. Однією з причин такого обмеження є недоступність у самого вендора планок пам'яті 2 Гб, щоб встановити їх в ноут на момент виходу апарата.

Опубліковано
Dell Insiron 1501 та Dell Vostro 1000 по суті одна і та ж модель. Також говорилось про обмеження в 2 Гб, але 4 стає і працює. Однією з причин такого обмеження є недоступність у самого вендора планок пам'яті 2 Гб, щоб встановити їх в ноут на момент виходу апарата.

тобто можна поставити і на цей 4 гб ......................якщо встановлений новий біос ........ самий новий біос на цей момент.

Опубліковано

Є ймовірність що встане навіть без оновлення BIOS, але не можна виключати можливість, що це заблоковано на будь-якій версії; наприклад, щоб ноутбук не створював конкуренції іншій моделі. Краще за все домовитись з кимось за пиво чи на інших умовах перевірити чиїсь 4 Гб в себе. На цьому форумі хоча б хтось має саме такий об'єм. Пам'ять 667 чи 800 або більше ролі при тестуванні/покупці не грає, тксть запас.

Опубліковано
спробуй і знатимеш!

Прийди із нотіком до продавця памяті і кажеш : стає - купую. Не стає - прощавай.

все просто!

ага де ще нормального продавця знайти ........ якщо так скажу то ще і нах*й можуть послати ....... про кометентність і культуру наших продавців знаю з власного досвіду та з досвіду знайомих.

задавав це питання по заміні ОЗУ на російському форумі acerfans.ru відповідь дали швидко ........ можна ...... саме порадувало що відповідь дав гуру всея асеров шановний адмін форума.

лано всім поки що дякую!!!

Опубліковано
Спробувати можеш в тому ж Всесвіті

Нє туда я непіду я з ними недружу ...... :) якось знайду ОЗУ в мене практично в кожному магазині в центрі є знайомі

Опубліковано
Ну тим більше, то чого кажеш, що можуть послати?

знайомі тільки деякі люди можливо на них і непопаду

яка середня ціна в Луцьку на ОЗУ ДДР2-667 2Гб?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...