Перейти до змісту

Футбольний фрістайл


Twizzter

Рекомендовані повідомлення

1. Коротко про футбольний фрістайл.

Футбольний фрістайл (англ.. football freestyle ) — це мистецтво жонглювання м'ячем, виконання різних трюків під час цього, використовуючи різні частини тіла. Саме слово „фрістайл” означає „свобідний стиль”. Тобто з м’ячем можна робити усе що заманеться. В наші дні футбольний фрістайл став дуже популярним, особливо серед молоді: зараз це стиль, культура, спосіб життя. Трюкі з м’ячем виконуються як в повітрі, так і на землі, нерідко в такт динамічній музиці, і тоді фрістайл перетворюється в шоу.

2. Історія розвитку.

Футбольний фристайл зародився ще в давнину, з появою м'яча чи чогось на подобі нього. Тоді люди, в перервах між його копанням, зрозуміли, що його можна набивати. З розвитком технологій, м'ячі стали доступними і вже кожен охочий отримав змогу тренуватися. Тоді футбольний фрістайл розвивався в цирку. Після Другої Світової війни почав жонглювати Френсіс Бранн. Саме він першим виконав трюк Навколо світу (Around the World).

Згодом багато футболістів під час розминок робили трюки, і футбольний фристайл набув популярності. Видатні футболісті використовували різні обманні маневри під час гри. Саме тоді футбольний фрістайл потрапив в широкі маси, хоча формально терміну «футбольний фрістайл» не існувало. В 1989 році Hee Young Woo (відомий як Mr. Woo) потрапив до Книги рекордів Гінесса протримавши м'яч на голові 5 годин, 6 хвилин і 30 секунд. Він, як і багато інших, отримав натхнення від Марадонни.

Але основним поштовхом до розвитку футбольного фристайлу стало відео Суфіана Тузані (Soufiane Touzani) 2003 року, яке поширилось по всьому світу . В ньому Суфіан демонструє трюки з різних дисциплін. В своєму відео він вперше використовував комбо, тобто повторювання трюків один за одним. Багато відомих фрістайлерів на початку своєї „кар’єри” намагалися повторити ті трюки і комбінації, які були на відео. З часом трюки класифікували за дисциплінами, придумали їм назви. Активно придумувалися нові трюки, все складніші та складніші. Автори нових трюків знімали їх на відео, завантажували в інтернет. Автори називали трюки своїми іменами, здобуваючи популярність в цілому світі.

Восени 2008 року в Інтернеті з’являється відео польського фрістайлера Павла Скори (Pawel Skora), яке повністю змінило поняття про фрістайл. У цьому відео поляк демонструє просто нереальні комбінації, які до того часу були об’єктом сперечань багатьох фрістайлерів світу.

3. Кращі з кращих – зірки світового фрістайлу.

Найсильнішою фрістайлерскою нацією вважаюсь Польщу. Ось відеозаписи майстерності деяких польських фрістайлерів.

Не відстають від поляків фрістайлери з Угорщини. Найкращі:

Ось відеозаписи інших відомих фрістайлерів, які заслуговують уваги.

4. Турніри по фрістайлу.

Red Bull Street Style - на сьогоднішній день є найбільшим і найпрестижнішим турніром з футбольного фрістайлу у світі. Прототипом RBSS став турнір Red Bull Reaссion, який пройшов у 2007 році в країнах Південної Америки. Переможці національних відборів взяли участь у фіналі, який відбувся в столиці Аргентини Буенос-Айресі. Переможцем Red Bull Reaccion 2007 став фрістайлер з Еквадору - Gustavo Tello. 25 травня 2008 в столиці Австрії Відні відбувся промо-турнір Red Bull Street Style, в якому взяли участь кращі футбольні фрістайлери Європи. Цей турнір став свого роду офіційним відкриттям Чемпіонату світу Red Bull Street Style. Протягом півроку в 44 країнах світу проходили національні відбіркові турніри, в результаті яких були визначені фрістайлери, яким випала можливість боротися за звання Чемпіона світу. 16-18 листопада в бразильському місті Сан-Паулу відбувся Red Bull Street Style World Final 2008, переможцем якого, і першим Чемпіоном світу, став французький фрістайлер Арно "Sean" Гарньє.

У 2009 році Red Bull Street Style дістався і до України. Ця подія стала несподіваним для всіх українських фрістайлерів, тому що спочатку Україна була відсутня в списку країн-учасників і ймовірність її потрапляння туди була невелика. Тим не менше Red Bull International змінив своє рішення і всеукранскій відбірковий турнір RBSS відбувся в Київ 28-29 серпня. Переможцем Red Bull Street Style Ukrainian Qualification став київський фрістайлер Олексій Жураховский. Тепер він буде представляти нашу країну на Red Bull Street Style World Final 2010, що відбудеться 16-18 квітня 2010 року в Кейптауні (ПАР).

5. Фрістайл у Луцьку.

Футбольний фрістайл у Луцьку з’явився порівняно недавно. Перших, хто почав серйозно ним займатись став Іван Мелешко (Imel’). Зараз з того часу пройшло більше, ніж півтора року. Рівень його фрістайлу досить високий. Ваня був учасником 1/8 фіналу першого „живого” турніру по фрістайлу в Україні „Foot Street Spirit”, 3 місце в онлайн-чемпіонаті U.S.E. (Ukrainian Streetstyle Expation), 4 місце на Red Bull Street Style Ukrainian Qualification.

Восени 2008 року про фрістайл у Луцьку починає дізнаватись все більше і більше народу. „Наступниками” Івана стають Віктор Марковець (Energie), Боря Сіліхін (Twizzter), Тарас Сава, Михайло Трибощук, Олександр Придатко.

6. Що потрібно для того, щоб почати займатись фрістайлом?

Для тренувань не потрібно певної підготовки, спеціальних м’ячів, взуття і т.д. Самий звичайний м’яч, зручне взуття. Також не потрібно великої площі, як для футболу, а достатньо невеликого клаптику землі. Але для тренувань потрібна ВЕЛИЧЕЗНА сила волі й бажання. І тоді все буде ок))

П.С. Ось закінчив свою першу статтю про фрістайл. Багато упущено, багато помилок. Буду вам вдячний, якшо ви відповісте, поправите. Постараюсь відповісти на всі ваші питання =))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 місяця потому...

Футбольний фрістійл-це є круто! :rolleyes: і дуже гарно! також гарно як і футбег фрістайл=))) ^_^ ^_^ ^_^

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...