Перейти до змісту

Декретна відпустка

Tani4ka

Рекомендовані повідомлення

Друзі (особливо молоді батьки і юристи), треба ваша консультація та життєвий досвід.

Суть питання - потрібно якомога краще, із вигодою для себе і сім"ї піти у декретну відпустку. Складність полягає у наступному - заразі на роботі пан директор аби мінімалізувати витрати на співробітників... тобто зекономити на нас, звільняє всіх "за власним бажанням". І пропоную відкривати всім підприємців на єдиному податку. Тобто є три, запропонованих директором, варіанти:

1. залишатися офіційно працювати на півставки, коли два роки стажу за рік, + всі фонди вираховуються з твоїх нещасних 330 грн. + конверт.

2. не влаштовуватись офіційно і отримувати конверт.

2. відкривати підприємця на єдиному податку (податок сплачується 50/50 ти-начальник)

Основна ідея - максимально "вижати" державу, так, щоб я отримала лікарняні (126 днів) по лікарняному листу + достойні декретні помісячно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в даний момент ти в якому статтусі числишся (працюєш)?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На скільки мені відомо, 31-им серпня всі будуть звілені "за власним бажання". Тобто нас не особливо питали! Поставили перед фактом, ми маєм написати заяви. <_<

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в період відпустки (70 днів до поллогів і 56 днів після) лікарняні платить роботодавець але йому їх відшкодовує "соцстрах". а в період догляду за дитиною до досягнення нею 3річного віку виплату проводить собес. тут твій роботодавець, впринципі, не сильно страдає фінансово. але я не знаю скільки тобі часу ще до пологів.

пробуй з ним поговорити і вирішити якось це питання. точно скажу, що звільнятись і ставати підприємцем - це не варіант, не буде гарантій, що по закінченню відпустки по догляду за дитиною ти продовжиш тут працювати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

До пологів мені більше, ніж 9 місяців :D Тобто, наразі я НЕ вагітна! Але враховуючи, що в нас молода сім"Я то сподіваюсь, що скоро ми таки пізнаємо радість батьківства. :)

Що стосується питання про повернення, через три роки я ще сама задумаюсь чи варто мені повертатись на це місце... Зараз основне питання полягає в тому, щоб піти в декрет і при цьому не залишитись без копійки в кармані. Всетаки хочеться допомогти чоловікові, а не чекати що він цілий день буде проводити на роботі, а по ночам вагони розгружати ( образно кажучи...) Просто якщо є можливість, щоб країни мені "віддячила", то я б не заперечувала.

Стосовно хоча б звичайного лікарняного, то був в мене випадок. Я була на лікарняному 8 робочих днів (разом із вихідними 10). Бухгалтер сказала, що після третього лікарняного дня все оплачує соцстрах. Директор сказав, що за 5 днів він не буде нікого турбувати і ні з ким сваритися (це практично дослівно його слова) і не буде нічого відшкодовувати. Так, що я не отримала ні копійки. І лікарняний лежить в бухгалтера без діла. Тому немає гарантій, що він мені допоможе в принципі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо юридична сторона, то перенесіть в тему "Юрисдикція".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

До пологів мені більше, ніж 9 місяців :D Тобто, наразі я НЕ вагітна!

хорошо сказано :)

отлично поднялось настроение в конце недели!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Також дуже хотілося б почути думку нашого головного юриста на борді - Yarchik-а ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...