Перейти до змісту

Лечим батарею ноутбука своими руками

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Братися можна лише тоді, як знайдеш 100% повний аналог елемента. Інакше - два варіанта - або контроллер не прийме "чужого" (було в мене таке з UPS-ом), або.... буде великий бабах.

Опубліковано
.... буде великий бабах.

Типу як на 4 сторінці???

Хто може за це взятись? Бо маю старенький ноут з напівживою батареєю, а викидати 100$ за нову батарею немає можливості Якщо є бажаючі, вкажіть ціну

Опубліковано
Забыли токо упомянуть о необходимости прошивки контроллера Акку.

Тоість теоретично можливо здешевити заміну батареї ноута, я правильно зрозумів?

Опубліковано

Та там все упирается в цену софтинки :) Программа русская, креков нету, посему вариант один - покупать. анлим-лицензия стоит около 150у.е. Для сервис-центра это немного, но покупать для себя... пока увы :)

Опубліковано
Та там все упирается в цену софтинки :) Программа русская, креков нету, посему вариант один - покупать. анлим-лицензия стоит около 150у.е. Для сервис-центра это немного, но покупать для себя... пока увы :)

Замінити елемент можна, але працювати без софта не буде Я правильно зрозумів?

Опубліковано

раскажу из своего опыта:

было 2 батареи к SONY VAIO (внутрях Ц700, так что судите о возрасте)

заряд совсем не держали

разобрали,

померяли банки, нашли пустые

из 6ти банок выбрали 3 самые нормальные

собрали, зарядили, вуаля

до сих пор пащет, не 3 часа конечно, как в рекламе говорится,

но часик держит

но не факт что всегда так пройдёт гладко, можно и "морду обсмалить"

Опубліковано

2 Zevs - цей випадок імхо був 100% обмін. Єдине "но" - можливо кожну батарею окремо калібрують, в чому я доречі сильно сумніваюсь.

2 Valyanok - софт потрібен, щоб пристосовувати нештатні елементи батареї до контроллера, який відає їх зарядом. Контроллер - це плата що поряд з "банками" в твоєму PDF-і. Подібне "чудо" є майже в кожній батарейці від мобільного. Софт программатора має бути досить хитрий і не "сирий", бо батарея має різні режими експлуатації як по зарядно/розрядному струму так і по температурі, а ці параметри пов'язані між собою.

Опубліковано

Забули ше написать, шо контролер помнить скіко раз заряджали акуум ) і якшо в старезну батарею втикнути нові елементи, то контролеру буде якось на то пофіг і вын буде поводитись з ними як із старими... от і тре софт, шоби оброзумить його непутьового... А. і ше одне. Банки батареї ніззя пять ) Їх тре варить точковою зваркою. бо в кожный банці є типу мембранка, яка від температури паяльника може заклинити і елементу капець. Загалом там багато нюансів, про які мона почитити на спец. форумах. там же і софт купить мона і поради щодо сумісності елементів отримати.

Опубліковано

А що за контроллер там? :) Якийсь малосерийний з закритим описом, чи стандартни?

Подивився в инет, але часу мало, вистачить вашого резюме по контроллерах :)

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Оскільки тема вмерла і ніхто не наважився реанімувати батарею, думаю тему можна закривати

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...