Перейти до змісту

Суворе попередження от управления Юстиции за штраф

dimmon

Рекомендовані повідомлення

Сегодня 08.05 пришло письмо, в обед забрал с ящика, что надо явится в выконавчу службу на 9.00 08.05, т.е. взять машину времени и метнутся, и заплаттить штраф 260 грн в пользу ДАИ. Я офигел, дорогая редакция, звоню в выконавчу и говорю по какому штрафу меня решили нае... (в бумажке же не написано), они кароч не знают мало того человеку которому я должне прийти нет он на больничном на 2 недели и конечно никто там помочь не может.

Звонок в Даи №1, меня переправляют на другой телефон

Звонок в Даи №2, пытаюсь разгаваривать и спросить за что штраф, чувак говорит что информация платная, я офигеваю и говрю что мало того что я еще вам шртаф заплатил так еще хотите платную довидку устроить, переправляет на другой телефон

Звонок в Даи №3 слышу гудок факса

Звонок в Даи №4 слышу гудок факса

Звонок в Даи №5 туда куда и №2 звонил, говорю что вы меня направили а там факс, он переправляет меня по внутренней связи на дядю.

Я пытаюсь узнать почему мне от выконавчей пришло письмо, у меня был в феврале штраф за стоянку под знаком возле обласной (вообще не хочу описывать ситуацию, бо тут еще на 2 листа письма), я его оплатил в срок, но никто же мне конечно не сказал чтонадо еще и отметить, что надо отмечать я узнал когда переоформлял машину, в марте, и пошел отметил. Мне человек в проводе говорит что у них не отмечено, я говорю как не отмечено, если я после оформлял машину в марте мне не могли ее переоформит без отметки, он говорит что типа незнаю что вам переоформляли машину в марте, я - вы хотите сказать что я к вам звоню назвал свою фамилию и вру что я ее не переоформлял, он кароч них ненает.

Там вообще были приколы в разговоре, разговор конечно записывал, в чем суть письма то :). Почему я должен траить часа 2-3 своего времени чтобы, найти эту квитанцию, ехать в ДАИ доказывать что я поставил штамп, потом ехать в выконавчу на винныченка итам еще чтото доказывать, какого хрена.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

п.2 ст.61 Конституції України

Ніхто не зобов'язаний доводити свою невинуватість у вчиненні злочину.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

п.2 ст.61 Конституції України

Ніхто не зобов'язаний доводити свою невинуватість у вчиненні злочину.

А де ти бачиш злочин?

Можна не доводити свою невинуватість у вчиненні адмінправопорушення. Тоді винуватість може довести орган ДАІ, і 95%, що зробить це. Далі все піде в виконавчу службу. А вже на цій стадії переглянути рішення суду практично нереально. Тим не менше, в виконавчій є виконавчий документ, який треба виконувати. Відмінити його може тільки суд. А строки для звернення до суду - пропущені.

От тоді і доводь свою "невинуватість"...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Написав як пише в Конституції. Те саме стосується і адміністративного правопорушення.

А з яких пір відмінено право на поновлення процесуальних строків з поважних причин?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А з яких пір відмінено право на поновлення процесуальних строків з поважних причин?

Право - не відмінено. А от ти спробуй відновити :) Тоді розкажеш.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В адміністративному не пробував відновлювати, так що сильно спорити не буду, принаймі є норма, яка надає таке право і певні підстави, судячи з повідомлення топікстартера. А в господарському процесі бачив такі випадки, коли поновлювали строки майже з нічого.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В адміністративному не пробував відновлювати, так що сильно спорити не буду, принаймі є норма, яка надає таке право і певні підстави, судячи з повідомлення топікстартера. А в господарському процесі бачив такі випадки, коли поновлювали строки майже з нічого.

Я както плохо понимаю ваш диалект господа :), я просто программист :), но я там чуть в посте исправил, письмо забрал сегодня в обед, а надо явиться сегодня на 9 утра, может это касается вашего спора :). А вообще суть не в этом, а в том что изза ошибки какогото товарисча из ДАИ я должен тратить свое время рыть где эта квитанция, выбираться в город стоять в очереди обьяснять комуто чтото, и также даи обьснять, нафига оно мени добросовесному гражданину :).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я както плохо понимаю ваш диалект господа :), я просто программист :), но я там чуть в посте исправил, письмо забрал сегодня в обед, а надо явиться сегодня на 9 утра, может это касается вашего спора :). А вообще суть не в этом, а в том что изза ошибки какогото товарисча из ДАИ я должен тратить свое время рыть где эта квитанция, выбираться в город стоять в очереди обьяснять комуто чтото, и также даи обьснять, нафига оно мени добросовесному гражданину :).

Вони про те що ти приходиш в суд і кажеш, я захворів на коклющ і тільки зараз прийшов до тями і побачив це повідомлення.

P.S. А всі справки\бумажки треба берегти ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

димон, представь что ты в дтп попадешь, не по твоей вине.

зато цельный день у тебя лично будет потерян. это как минимум.

а то и не один.

может ну его нафиг эту машину ? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

машина хай буде, ну його таку державу...

власне в мене мало місце така ситуація:

мені виписали штраф, я подав в суд, відповідно по закону дія постанови припиняється до рішення суду.. тут приходить лист (при чому в терміни, як в топікстартера ), я їду кажу шо за на? а вони мені типу нічого не знаєм плати бо буде капец, я знов кажу є вже лист від судді шо суд відбудеться тодіто, а вони мені типу нам суд воше не авторитет, от якби прокурор сказав, то б ми подумали, а так їдь плати і не в....

Класно шо добрі люди сказали де шо написано в законі, я беру виписку з закону і знову їду в виконавчу, прочитавши виписку кажуть типу ну так то не ми, то менти того.... пиши заяву шоб скасували виконання, я й написав, відстали до рішення суду...

от так, хош не хош, а доказувати прийдеться, але якщо не компетентний в тих справах то й нічого не докажеш, ше й два рази винним зроблять...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

машина хай буде, ну його таку державу...

Класно шо добрі люди сказали де шо написано в законі, я беру виписку з закону і знову їду в виконавчу, прочитавши виписку кажуть типу ну так то не ми, то менти того.... пиши заяву шоб скасували виконання, я й написав, відстали до рішення суду...

А можно поподробніше про добрих людей і про виписку з закону про скасування виконання?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

просто надо ту хрень в четырех экземплярах рассылать.

один из которых идет инспектору, который протокол нарисовал и еще

один на начхальство его. это кроме суда.

в общем по количеству ответчиков. и с уведомлением. ага.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

насчет державы: в буржуинии все значительно покруче будет.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

також отримав лист з виконавчої, колеги юристи розказали що воно і чого приходить, перд новим роком поїхав пообідать під знак рух заборонено, виписали штраф 260грн. через 3 місяці пришло з виконавчої що я його не сплатив, хоча сплатив вчсно і з мене вже з усіма просрочками, послугами 500 хрн. Виявляеться ГАі ніяк не може первірить чи сплатив я штраф, я мійг його сплатить в любому місті країни, і гроші впали б в казначейство того міста, тому практично всі штрафи вони подають в виконавчу, щоб ти сам прийшов і показав шо ти його сплатив, таким чином виявляють хто несплатив штраф.

Пів дня матюкаючись шукав квитанцію 3 місячной давності, поїхав в виконавчку, кажу що за н*х в мене е квитанція, вони кажуть що все окей, дав копію, справу закрили, сказав що вони слимаки, хробаки, пацюки і пішов...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

також отримав лист з виконавчої, колеги юристи розказали що воно і чого приходить, перд новим роком поїхав пообідать під знак рух заборонено, виписали штраф 260грн. через 3 місяці пришло з виконавчої що я його не сплатив, хоча сплатив вчсно і з мене вже з усіма просрочками, послугами 500 хрн. Виявляеться ГАі ніяк не може первірить чи сплатив я штраф, я мійг його сплатить в любому місті країни, і гроші впали б в казначейство того міста, тому практично всі штрафи вони подають в виконавчу, щоб ти сам прийшов і показав шо ти його сплатив, таким чином виявляють хто несплатив штраф.

Пів дня матюкаючись шукав квитанцію 3 місячной давності, поїхав в виконавчку, кажу що за н*х в мене е квитанція, вони кажуть що все окей, дав копію, справу закрили, сказав що вони слимаки, хробаки, пацюки і пішов...

Так це вже давно було відомо, що ДАЙ не може прослідкувати факт оплати виписаного штрафу. Вони вимагають приносити квитанції для відмітки оплати штрафу. Ти платиш гроші казначейству, яке аж ніяк не мусить звітуватись перед ДАЙ про надходження коштів на їх рахунок. Логічно. І як завжди буває в нашій країні - непродумано. Я наприклад заплатив штраф, але відмічатися до ДАЙ не ходив. Листи не отримував мабуть що тільки по причині того, що не живу за місцем прописки. Квитанції звик зберігати на все, тим більше оплачені штрафи. Якщо придеруться, в Постанові, в бланку вказано (зараз дослівно не процитую) що ДАЙ контролюють оплати штрафів. Нехай собі контролюють, яким я тут боком.

В мене колега також отримав листа, відносно штрафу, який був виписаний ще в грудні минулого року. Заплачений. Зараз сидить переживає, як йому бути.

Другий колега пішов відмічати факт оплати штрафу в кабінет ДАЙ, так в нього забрали оригінал, мотивуючи тим, що цей документ повинен бути в них. Зрозуміть не можу, яким боком ДАЙ до моїх документів...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...