Перейти до змісту

Ідіотизм в Донецьку: доблесна міліція проти Василя Стуса

kudrom

Рекомендовані повідомлення

Донецькі міліціонери розшукують та допитують студентів Донецького національного університету за поставлений підпис щодо надання вишу імені Василя Стуса.

Деталі тут

Ідіотизм крєпчаєт. Василь Стус вже порівнюється з Гітлером... Нє, може я щось не доганяю в ментальності донеччан, але я думав, що в наш час таке нереально:

Як це було розказали студентки другого курсу вишу – Юлія Діденко та Юлія Чапля, яким "випала честь" поспілкуватися з міліціонером на ім’я Віталій Марков.

Спочатку нас викликали через чергового на першому поверсі студентського гуртожитку до директора студмістечка. Там побачили чоловіка, який відрекомендувався "представником міліції". Однак, жодного посвідчення не показував. Почав розмову наступально: "Зізнавайтеся по-доброму, бо гірше буде".

Ми спитали, в чому власне зізнаватися? Він пояснив, що наші підписи "за" Василя Стуса є підробленими. Коли ми сказали, що готові ще раз поставити підпис під зверненням про надання університету імені Василя Стуса, він заявив, що "Стус – це те саме, що і Остап Бандера і Гітлер".

Я не вірю що на Донеччині всі люди, такі як особи, які здійснюють тиск на студентів, і зрештою, ці студенти доказ цього. Все ж лишається надія, що приходить нове свідоме покоління і ці "релікти радянської епохи" просто вимруть як динозаври...

Я просто в шоці. Як діяти в таких випадках? Лента за лентою?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 53
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Остап Бандера - етапять! Значить, десь повинен бути і Степан Бендер. :)

Мене завжди приколювало, як нас на російських форумах називають "бендеры", а не "бандеровцы".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

kudrom, зара тобі форумні поборники русскіх культурних ценностєй скажуть що не треба нагнітати істерію, і взагалі буди толерантним :)

Вже не кажучи про те що ці дії спровокували "свідомі" :)

що приходить нове свідоме покоління і ці "релікти радянської епохи" просто вимруть як динозаври

Друже, проснись

Нема ніякого протистояння радянський - націоналіст

Протистояння іде за етнічними ознаками ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якому автору?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Друже, проснись

Нема ніякого протистояння радянський - націоналіст

Протистояння іде за етнічними ознаками ;)

не згоден, я не бачу протистояння росіянин-українець, наприклад, в Луцьку, в мене є друзі етнічні росіяни і все ок!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Прийшов додому, відкрив "Борду" і настрій піднявся! Автор - МОЛОДЕЦЬ, шукай далі такі ж теми - підіймай настрій людям! Повна "Чепуха", але читати цікаво. Особливо "Деталі тут". При чому тут В.Стус до назви навчального закладу? Подивіться на фото студенток. "Всьо понятно! Га-Га-Га!"

"Донецькі міліціонери розшукують та допитують студентів Донецького національного університету ".

Міліції немає чим зайнятись? Усіх студентів подали в розшук і їх тепер розшукують? (то чому не по всій Україні? :-) ? )

Порушена кримінальна справа ? Інакше, чому ж їх "допитують" ?

(по ідеї, (КПК), слідчий, після порушення ним кримінальної справи, повинен був їм (студенам) заочно оголосити обвинувачення, після чого подати в розшук, після чого вже допитувати).

ГА-ГА-ГА.

Хоча, стає вже сумно, а не смішно.

Я раніше був слідчим Луцького МВВС.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кудром, тобі "+"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ага, ти стверджуєш, що все це вимисел журналіста?

Тобто, не існувало ніякої ініціативної групи, ніякого звернення в прокуратуру з боку керівництва ВУЗу?

Все, що неприємно сприймати - вимисел журналіста?

Ну давай, прокоментуй, це теж вимисел?

http://ngo.donetsk.ua/donsociety/5384

Опитали всього п'ять студентів, підписи ж ставили більше 400 осіб
Н.Купянській нагадав, що прокуратура передала в міліцію звернення "заступника проректора університету з приводу того, що підпису були підроблені на листі про те, щоб перейменувати назву Донецького університету."

Тобто факт опитування студентів підтверджено самою міліцією, так що ти не можеш стверджувати що це вимисел, якби тобі цього не хотілося. Факт звертання в прокуратуру проректора теж підтверджений міліцією.

Тобто це нормально, на твою думку, керівництву ВУЗу звертатися в прокуратуру, коли певна ініціативна група хоче присвоїти цьому закладу ім’я видатного українського поета, причому не просто будь-якого, а людини, якої все життя було пов’язане з цим краєм? Тобто якби в нас був ВНУ не імені Лесі Українки, а просто ВНУ, і якби я створив ініціативну групу, щоб присвоїти ім’я Лесі України, ти якби був проректором подав би на мене в прокуратуру щодо фальсифікації підписів?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вы чё, действительно это всерьез восприняли? :sq_ye:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

може прочитай ще раз?

Я бачу дехто хоче просто закрити очі і відвернути увагу інших.

Давай по фактах.

Є ініціативна група, яка хоче надати ВУЗу ім'я Стуса - ти проти? Ніби кажеш, що ні.

В тебе є сумніви, що така група не існувала, що це наказ згори?

Будь-ласка, ось список людей, які підписались під відкритим зверненням:

http://www.inlit.com.ua/node/3495

Тут не тільки студенти, тут письменники, журналісти, актори, ти маєш до когось з них претензії?

Чому ініціативна група, а не вчена рада? Тому що представники цієї ради НІКОЛИ не виявлять такої ініціативи.

Більше того, проректор подає заяву в прокуратуру щодо достовірності підписів, це правильно на твою думку, я не почув відповіді?

Так, вчена рада не підтримала. Чому?

Ось ще одна замітка:

http://ngo.donetsk.ua/donsociety/4459

Студент з економіко-правового факультету розповів, що «профоргісти» просто ходили по аудиторіях та погрожували тим, хто не підписується проти. «Ты шо диплом не хочеш получить»? або «Учиться надоело»?

А от дослівний текст смс, яке мені вчора надіслала студентка, вона живе у гуртожитку ДонНУ. «Думаю, тебе интересно. По общаге собирают подписи «против». Всех старост этажей обязали пройтись по комнатам».

Сьогодні, 12 лютого, відбулася вчена рада на філологічному факультеті. Студентському колективу не дали права голосу. Викладацький та аспірантський склад висловилися за те, щоб залишити назву університету без змін. Звісно, хто з викладачів при здоровому глузді буде голосувати за ініціативу, проти якої виступає адміністрація університету?

Це теж ще одна журналістка, яка прагне гонорару? Прямо пошесть якась

Чому ж ці люди звернулися до міністра одразу? А що лишається робити, якщо це залишити на рівні студенської ініціативи, її тихенько замнуть, для цього є перевірені радянські і кучмістські методи. Зараз є суспільний ажіотаж, і це правильно.

Донецька міліція за декілька днів до цього отримала доручення від прокуратури Ворошилівського району міста Донецька на підставі статті 97 Кримінально-процесуального кодексу України щодо проведення перевірки за фактами, які викладено у зверненні до прокуратури від імені керівництва Донецького університету.

Тобто, потенційно ініціатори акції могли б потрапити під кримінальну статтю за п

ідробку документів - достойна відповідь студентам! Добре, що акція набула розголосу, і міліції не бажано далі продовжувати доп

ити.

Чому депутати від партії регіонів раптом почали висувати іншу кандидатуру ? Чиста випадковість на твою думку? І яка прекрасна кандидатура:

Володимир Дегтярьов, колишній секретар Донецького обкому комуністичної партії України (1953-1975). Керівник по області партії, яка винищила мільйони українців, злочини якої рівні фашизму.

Це теж правильно? Чи це теж журналістські вигадки? Чекаю відповіді на кожне з моїх питань, а не відмазок як в попередніх постах

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Народная данєцкая власть імєні Ахмєтава-Путіна" заметушилась. Виявляється, за роки незалежності підросло нове покоління, яке може не тільки не проголосувати так, як скажуть, а ще й, не приведи Боже, захоче прослідкувати як підраховують голоси! Того й дивись, захочуть української мови викладання в учбових закладах!! "Гета ж вазмутітельна!". "Давіть гадьонишей в зародише!".

І останнє - забігаючи наперед скажу нашим національно стурбованим особам: так, я вважаю, що Стус гідний того, щоби ним назвати університет. Але не з-під палки.

Якісь "нєкананічєскіє" студенти попались. Збирали б підписи на памятник "єкатєрінє втарой"- вже б мали можливість водити навколо нього хороводи. Але називати іменем Стуса ВНЗ в заповіднику "путіна-данєцкіх" - "ета кащюнства". Від такої уваги Стус може повстати з могили і погнати "будувати автобани за хавло".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

по меньше треба вірить в всяку лабуду.... дай чім їм попередня назва ВУЗУ не подобалась??

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

по меньше треба вірить в всяку лабуду.... дай чім їм попередня назва ВУЗУ не подобалась??

От народ, да не в назві діло , а в тому яку це визвало реакцію .Щиють  статью за підробку документів ,і

залякують студентів відчисленням.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так, вчена рада не підтримала. Чому?

Тому, що парк "Імені Фотакома", а "ЛДТУ" не імені Божедарника.

Ну виявили ще одного дебіла при владі. Чому не оформили зустрічний позив?

"Народная данєцкая власть імєні Ахмєтава-Путіна" заметушилась. Виявляється, за роки незалежності підросло нове покоління, яке може не тільки не проголосувати так, як скажуть, а ще й, не приведи Боже, захоче прослідкувати як підраховують голоси! Того й дивись, захочуть української мови викладання в учбових закладах!! "Гета ж вазмутітельна!". "Давіть гадьонишей в зародише!".

Приїздили в гості Дніпропетровці так "оні украінского не понимают".

А твоє нове покоління - це "підростаючі" політики, які хочуть перейти з молодіжки у вищу лігу.

Тай звідкіля там узятися "українцям", якщо, з ваших слів, там про них і не чули.

Піаритися можуть і ті кому ми симпатизуємо і навпаки. Головне чітко розуміти, що відбувається.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Приїздили в гості Дніпропетровці так "оні украінского не понимают".

Існує кілька видів громадян України, принципово "нєпанімающіх" українську мову: жиди, "кананічєскіє рассєяне" та агенти ФСБ при виконанні; історії також відомі полішуки, які після 2-тижневої поїздки в Москву українську забували "напрачь".

Хто з них завітав до вас?

А твоє нове покоління - це "підростаючі" політики, які хочуть перейти з молодіжки у вищу лігу.

Тай звідкіля там узятися "українцям", якщо, з ваших слів, там про них і не чули.

З МОЇХ слів?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

автор, тобі ще "+", але вже не цікаво.

Слухай, хотів плюс поставити, пише "помилка". Довго ржав.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ану припиняйте флуд! Тема про Стуса і Донецьк, а ви тут демагогію розвели. Модер, потри те що не по темі!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

щось не чути відповідей від [nd] на мої питання, намагаємося гарненько спригнути з теми? ;) перетворити тему на флуд вам не вдасться

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Майже всі були студентами і знають, що 99% абсолютно все одно як називається ВУЗ.

больше того. вообще не называть именем кого-то и дело с концом.

например, какое отношение имеет Леся Украинка к нашему Универу?

или Шевченко к Киевскому?

ну и т.д.

нафига эти идолы? плохие, хорошие.

учите детей лучше, а не в названия играйтесь.

такое ощущение, что в Украине все хорошо, осталось только улицы переназвать, памятники старые снести и новые поставить.

и все, уровень жизни как в Эмиратах...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Підтримую твої коменти в тій темі :lol:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Яка різниця між флудом і підтриманням обговорення теми?

Сорі, це не зовсім флуд, це флейм - обмін повідомленнями в інтернет-форумах і чатах: словесна війна, яка не має жодного стосунку до початкової теми. Можливо, на жаль для когось, але флейм суперечить правилам форуму, для ньо

го є форуми без модерації.

Тепер по суті. Kudrom, Ви як топіккастер (людина яка намагалась донести до наших сухих сердець інформацію та покрити ганьбою ректора ВУЗу) обурені таким поворотом речей на дружній Донеччині, збираєтесь збирати підписи для колективного листа від Волинської громади, аби виказати своє обурення та зневагу корумпованим керівника ВУЗів східної братської області? А… може ви напишете статтю в якійсь з Луцьких газет? Ні … вишлемо 10 кг. сала мужнім студентам, які баряться за увіковічення світлого ім'я Стуса?

Майже всі були студентами і знають, що 99% абсолютно все одно як називається ВУЗ.

Дуже важко доносити свою позицію людині, якій "все одно". Коли ви стаєте байдужим, ви стаєте елементом стада, ідеального колективу для управління, про який просто мріють "вєлікіє міра сєго", тому моя інформація не для тебе, якщо тобі все рівно, моя інформація для небайдужих до таких речей, як Україна, її культура, поезія історія.

Можливо, думка, яку я хотів висловити, не зовсім зрозуміла з тесту, тому напишу буквальніше:

Є факт: керівництво донецького вузу і місцеве керівництво проти того, щоб надати ВУЗу ім’я Василя Стуса, видатного українського поета, причина незрозуміла. При ц

ьому це керівництво здійснює тиск на студентів, різними методами.

Це свідчить про повторення традицій радянських і кучмістських часів.

Ось і все, це основна думка.

нафига эти идолы? плохие, хорошие.

буквально пару днів назад ти був проти знесення пам’ятників ідолам, чому змінилась твоя думка?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

kudrom, я прежде всего за то, чтобы памятники идолам вообще не ставить.

не перекручивай мои слова.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Стус - не ідол, Стус - це поет. Ти проти пам’ятників поетам? Шекспіру, Пушкіну, Гете?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дуже важко доносити свою позицію людині, якій "все одно". Коли ви стаєте байдужим, ви стаєте елементом стада, ідеального колективу для управління, про який просто мріють "вєлікіє міра сєго", тому моя інформація не для тебе, якщо тобі все рівно, моя інформація для небайдужих до таких речей, як Україна, її культура, поезія історія.

В корні не згідний з такою трактовкою. Значно простіше керувати стадом яке когось ненавидить, а ніж якому всеодно. Вами маніпулюють шляхом протиставлени: США – РФ (маю на увазі не країни), бендери - комуністи, українська - російська мови, захід - схід, тощо. Коли у Вас запалюються очі і Ви намагаєтеся довести свою правоту опоненту, який так само як і Ви не чує зворотніх аргументів, то мислите так як і хотіли Вєлікіє Міра Сєго. У Вашому розумінні "перемога патріотичних сил" іншими може трактуватися як зневага до історії та навпаки (те що ми маємо в конкретному випадку). Чужу терпимість та толерантність Ви розглядаєте як слабкість, так хто з нас з більшого, але менш думаючого стада то?

буквально пару днів назад ти був проти знесення пам’ятників ідолам, чому змінилась твоя думка?

Власне мені дійсно прикро за те, що знесли танк на кільці 40-го. Він дійсно відображав моря крові, поту, самовіддачі і гігантських жертв заради батьківщини і нащадків, не зважаючи на національність, вік чи мову якою розмовляють.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...