Перейти до змісту

Перші дії дієздатного парляменту

vanus

Рекомендовані повідомлення

Знач наш парламент має прийняти закон що заборонить банкам забирати в людей закладене житло. Невже наші обранці почули стогін народу. І взагалі я вшоці від банкі, тільки но криза то давай знущатись з народу. Але ж там працюють такі самі люди як ми, то виходить що ми жорстоко і скотсько поводимся з ближніми аби тільки в нас не забрали власну кістку. Хм. Цікаво приймуть цей закон чи ні, і що робити тим в кого вже забрали.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 56
  • Створено
  • Остання відповідь
Знач наш парламент має прийняти закон що заборонить банкам забирати в людей закладене житло. Невже наші обранці почули стогін народу. І взагалі я вшоці від банкі, тільки но криза то давай знущатись з народу. Але ж там працюють такі самі люди як ми, то виходить що ми жорстоко і скотсько поводимся з ближніми аби тільки в нас не забрали власну кістку. Хм. Цікаво приймуть цей закон чи ні, і що робити тим в кого вже забрали.

у мене до тебе таке питання:

якою справою ти займаєшся? чим ти заробляєш гроші?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо це пряме питання то давайка підеш в баню на днів 10 ;-) за порушення правил розділу.

Якщо в контексті, то про "жорстоко і скотсько" можна говорити не тільки про банки, а про всіх хто має можливість під шумок під час кризи скористатись і наживитись.

Далі по темі давайте.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Закон не приймуть і навіть не надійся, в кого більше лоббі в парламенті в бізнесу чи в народу? Банки - це потужний сегмент великого бізнесу, а йому народ в одному місці.

Тепер подумайте нафіг "нам" було позичати ті 16млрд, якщо з них ніякого толку "нікому" не вийшло і бакс дальше в ціні і росте. Наведу один з варіантів. У нас дуже багато філіалів іноземних компаній з дуже великими оборотами, розрахунки ведуться в гривні, на початку активного процесу кризи в них накопичилась величезна кількість гривні і саме для них під великий відкат Тимошенко і позичила кошти в МВФ. В результаті ми маємо суттєве збільшення державного боргу, купу гривні, мало баксів, кредити в баксах, бакс в постійному попиті, все погіршується, політики за безцінь скупляють скуплені попередньо за безцінь підприємства, йде новий переділ власності. Короче щось таке.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

забув :D іноземні компанії втікають з цими баксами з потопленого корабля.

Для мене банківський сектор України в плані депозитів і найбільше - кредитів - це цинічний лохотрон, це ж стосується й стархових компаній. Нічого дивного не буде, якщо нижня і середня ланка працівників цієї сфери будуть ображатись і заперечувати, але вища ланка точно знає для чого вони це чортове колесо з кредитами запустило.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

перепрошую і хто залишиться, прогнози?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Справа клоунів, в парламенті морди одне одному бити, а не серйозні закони приймати, які не дадуть змоги розвивати потужний бізнес "предиторів".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо це пряме питання то давайка підеш в баню на днів 10 ;-) за порушення правил розділу.

Якщо в контексті, то про "жорстоко і скотсько" можна говорити не тільки про банки, а про всіх хто має можливість під шумок під час кризи скористатись і наживитись.

Далі по темі давайте.

Банею бабусю свою лякати будеш.

Якщо тобі не повертають гроші за зроблену тобою роботу, я думаю, ти захочеш їх повернути. І захочеш забрати у того, хто тобі винен щось цінне. Щоб отримати за нього гроші.

Банки цим житлом забезпечують свої інтереси, повернення коштів, виданих позичальникам. І гроші ці не тільки власників банку, але і вкладників, інших кредиторів. Банкам нафіг не потрібна купа відібраних квартир, будинків. Тому зараз банки розробляють схеми з відстрочками платежів по кредитах, щоб мінімізувати неповернення.

А відсотки підвищують не тому, що зріс курс долара. А тому, що зросла ціна(відсоткові ставки) залучення коштів: немає дешевих західних кредитів, ці кошти заміщаються дорожчими коштами, що залучаються від фізичних осіб, наприклад. Про це уже писав Борг, наприклад, у темі про підвищення ставок. Кошти банками залучаються на короткі терміни(від декількох місяців до двох-трьох років).А кредити видавались на довгі терміни, на 10, 15, 25 років.

Енді, не захоплюйся газетою 2000, вона завжди усе подає однобоко:lol: Цікаві приклади наведені, але дуже загальні-раз, і у дуже загальній формі-два. Показано усе з точки зору клієнта, але аж ніяк не банку. Наприклад, якщо банки братимуть до уваги майбутні(неіснуючі) поступлення, то таким чином вони беруть на себе бізнесовий ризик, якщо проект не вдасться. А навіщо банку брати на себе зайвий ризик від чужої діяльності? Банк потім відповідатиме за втрачені гроші перед акціонерами, вкладниками, іншими кредиторами. Тому банки беруть до уваги лише існуючі грошові потоки. Вони стимулюють клієнтів більше розраховувати на свої кошти.

Єдине, що у статті дійсно правильно- це про непослідовну політику НБУ щодо курсу під час кризи.

Навіть про платіжний баланс і ревальвацію я не згоден: торговий баланс був мінусовий, але вцілому платіжний баланс був плюсовий за рахунок поступлень у вигляді інвестицій і корпоративних позик. ТОму логічно зі сторони НБУ було підвищити курс гривні на 10% навіть задля того, щоб дешевше поповнити валютні резерви. При зростанні ціни на метал та хімію на 30-45 відсотків ця ревальвація лише дещо зменшила високі прибутки наших основних експортерів.

А от коли почався ріст курсу не було здійснено наступних дій:

-введення обов"язкового продажу хоча б частини валютної виручки(при менших кризах раніше НБУ швидко вводив цей захід)

-жорсткий контроль за цілями, на які купується валюта банками

-жорсткий контроль за цільовим використанням наданого рефінансування

-зрозуміла поведінка щодо інтервенцій.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вчора мійзнайомий приїхав з Португалії від родичів.Так от він розповів,що його родичи брали навесні кредит на житло під 6% в банку.Зараз їм прийшов лист,що в звязку з банківською кризою і прийнятими постановами уряду їх відсоток складатиме 4%!!!!!!!НЕ 10 і не 20,а 4!!!!!!!

Після цього я став більш впевненний в своїх підозрах,що мою країну просто зливають.Дефолт неминучий.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А ти прикинь як натягували на тачках всі: банк дає кредит під нереально високу ставку, страхова виписує страховку дорогу і мусиш платити купу років (ще й не забули її пролобіювати в нових правилах), автосалон завалює тачку за нереально високою ціною (зараз знижки на міцубісі бачив в рекламі: 36000грн - ланцер, 64000грн - аутлендер ХЛ, 107000грн - паджеро) - це ж нормальна картельна змова.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А ти прикинь як натягували на тачках всі: банк дає кредит під нереально високу ставку, страхова виписує страховку дорогу і мусиш платити купу років (ще й не забули її пролобіювати в нових правилах), автосалон завалює тачку за нереально високою ціною (зараз знижки на міцубісі бачив в рекламі: 36000грн - ланцер, 64000грн - аутлендер ХЛ, 107000грн - паджеро) - це ж нормальна картельна змова.

а якщо усе так оххтєльно дорого, то, може варто було громадським транспортом поїздити?:smile3: а не сунути голову у ярмо, а потім розказувати як усі тебе жорстоко намахали?;) це той випадок, коли намахали того, хто сам аж пищав так, хотів бути намаханим. А це уже не назвеш обманом-ніхто ж нікого не заставляв тачки у кредит брати з дорогими страховками і за високми цінами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

якщо ти про мене, я принципово кредитів не беру

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Tolik_lt -1 за невіглсатво до vanus

А нарухонк % ставки, мене глибоко шокує, що наприклад моїм знайомим у Іспанії, Чехії, Італаї набагто простіше взяти квартиру під кредит у 6%, що вони там чужинці, не громадяни тих країн, на руках тільки мають річну робочю візу, докуманти про роботу. А нам Українцям у своїї країні заганяють під 20%. Ця фінансова схема була глибоко гнила, тому і рухнула під першими хвилями кризи. Як у Богом проклятому Луцьку, вшива 2-кімнатка може коштувати 90 000$, якщо у маленьких містах Європи таких цін нема, навіть у Анталії(Туречина) на берегу моря перша лінія таких цін нама????? Ціни на нерухомість у Луцьку просто нечим необгрунтовані, а штучно утворені, щоб за максимально короткий термні зкосити капусту, ось і вся правда.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

і я принципово не беру кредитів, але ж не всі можуть так, з другої сторони добре, що хоч є така можливість взяти кредит

ту Толік_іт я не лякав а ніжно попередив що за флуд тут БАН ти читай правила форуму

безперечно мені зараз винно багато безсовісних фірм і людей дуже незначні суми до 10 000 грн, я там їх лякаю що розберу все нафіг але ж не в тому суть, є люди в яких справжня біда з тими кредитами і на них тиснуть аж куфайка загортається і всеріво не в тому суть, суть в тому чи приймуть такий закон. а закон не повинен бути односторонній, він повинен врегулювати відносини на період кризи, ну щоб нівкого не було спокуси типу банкам забрати а людям неплатити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вшива 2-кімнатка може коштувати 90 000$, якщо у маленьких містах Європи таких цін нема, навіть у Анталії(Туречина) на берегу моря перша лінія таких цін нама????? Ціни на нерухомість у Луцьку просто нечим необгрунтовані, а штучно утворені, щоб за максимально короткий термні зкосити капусту, ось і вся правда.

товар стоит ровно столько, сколько за него готовы заплатить...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

товар стоит ровно столько, сколько за него готовы заплатить...

Так ось в тому вся справа, що люди не платили з свого карману, а з карману банків, не усвідомлюючи до кінця, до чого це приведе, не розуміючи всіх ризиків, а ті хто давали ті кредити, чудово усвідомлювали всі можливі наслідки, але ж жадність.

Якщо в інших західних країнах кредит, це не обхідна умова розвитку економіки, то в Україні, це просто ще одна можливість дуже бистро заробити на лохах, в якості яких виступають прості громадяни. Ось звідси і ставка випливає у 20-25% :smile3:

А по темі, дай боже, щоб приняли закон, але ж хіба у свиней буває відчуття міри(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не відходим від теми

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По темі: розумний уряд повинен був щось запропонувати банкам для того, щоб вони пом'якшили пресинг на клієнтів, а що наш уряд - а наш уряд і парламент проблем з кредитами не має, над ними зараз висить як Дамоклів меч тільки одна постанова, про утримання на один рік від купівлі нової машини. Ось Пидзеник сьогодні розказав, як добре що гривня впала - помогли експортерам, а якщо вона вже не буде падати - то взагалі супер, тоді і почнемо щось з економікою робити, там вкладати інвестиції, кредитувати. Вибачте що не дословно (дословно ви у всіх ЗМІ можите сьогодні почути) - це ж маразм.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

страхова виписує страховку дорогу

КАСКО прив"язується до вартості авто - 4-5%. Хоч на таврію, хоч на мерс - всерівно той самий відсоток. Причому він береться не з потолка. І навіть при такій ставці, КАСКО збиткове при малих оборотах.

Якщо по нерухомому майну ще якось можна відстрочити платежі, щоб не забрали квартиру, то машини і все інше барахло, яке має набагато меньший амортизаційний строк однозначно забирати. Оскільки за рік при всьому бажанні ці речі не продаси за їх заставну ціну.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а це вже щось http://www2.pravda.com.ua/news/2008/12/11/85966.htm

цікаво було б взнати про те що ми обговорюєм

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Tolik_lt -1 за невіглсатво до vanus

А нарухонк % ставки, мене глибоко шокує, що наприклад моїм знайомим у Іспанії, Чехії, Італаї набагто простіше взяти квартиру під кредит у 6%, що вони там чужинці, не громадяни тих країн, на руках тільки мають річну робочю візу, докуманти про роботу. А нам Українцям у своїї країні заганяють під 20%. Ця фінансова схема була глибоко гнила, тому і рухнула під першими хвилями кризи. Як у Богом проклятому Луцьку, вшива 2-кімнатка може коштувати 90 000$, якщо у маленьких містах Європи таких цін нема, навіть у Анталії(Туречина) на берегу моря перша лінія таких цін нама????? Ціни на нерухомість у Луцьку просто нечим необгрунтовані, а штучно утворені, щоб за максимально короткий термні зкосити капусту, ось і вся правда.

а наші громадяни готові покласти депозит під 2-4 відсотки у гривнях, а не під 15-25?

Верджіл, я так і не поняв, шо я, по-твоєму, з ванусом зробив? ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

перепрошую і хто залишиться, прогнози?

толік -

видаючи надмір кредитів банки роблять те саме - беруть на себе ризики. залучаючи гроші під так звані "гнучкі депозити" вони не можуть навіть толком звести активи із пасивами, чи як там у вас, і теж беруть на себе ризики. створюючи несприятливі умови і не підтримуючи клієнтів вони теж беруть на себе ризики і т.д. то хіба не краще взяти на себе ризик, який розвиватиме виробництво, чи я щось не так розумію???

далі. про структуру "інвестицій" та сама 2000 прекрасно написала у парі лінків у заголовку топіка і ніхто із цим не сперечався бо це СТАТИСТИКА, основа цих "інвестицій" обрушила курс гривні що тримався роками у кінці вересня. були би ці "інвестиції" ІНВЕСТИЦІЯМИ у те саме виробництво - залишилися би тут. штучний підйом дохідності у національній валюті теж обєктивно мав місце - і найкращий приклад - ісландія - чи я знову чогось не розумію?

і останнє - я не тільки 2000 читаю ;))))

а, ну да, я ще пам"ятаю ти щось серпасте-молоткасте нам постив;-)

ти просто береш 2000 як чи не основне джерело:)принаймні так виглядить

Енді, банки в любому випадку несуть певні ризики, але певні ризики вони готові нести, а певні-не готові. Коли банк видає кредит на розвиток виробництва, а навіть із прикладів із статті видно, що він все-таки видає гроші, хоч не у тих розмірах, про які мріяв клієнь, він уже несе ризики. Але він готовий ризикувати тією сумою, яку дає клієнту, а не тією, яку клієнту хочеться.

Я ще раз повторю-приклади надто поверхневі, щоб судити про справжні причини відмов. І подані з точки зору клієнта. У житті все не так однозначно.

Про інвестиції-я не оспорював якість цих інвестицій. Так, погоджуюсь, що заходили спекулятивні капітали, для операцій на фондовому ринку. Але на платіжний баланс вони впливають, він був плюсовим. І коли є надмір притоку валюти, то чому б і не знизити помірно курс долара?А якби долар стартанув з відмітки 5,05, то, скорше за все, швидше би доскочив до восьми?:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Підтримую andynd - божевільно високі відсотки по кредитах - це та ж сама бульбашка: спочатку дають великі гроші будь-кому, потім кажуть що це дуже ризиковано і виставляють відсотки для перекриття ризиків, які це капіталовкладення роблять ще ризикованішим, бо вже апріорі заганяють клієнта в глухий кут і створюють для обох купу негативу. Тут питання полягає в тому, що не маєш грошей щоб купити квартиру - НЕ КУПУЙ, не маєш грошей на машину - НЕ КУПУЙ, а весь недавній споживчий бум якраз і полягав в тому, що купувати стали без грошей, посуті під мрії. Невже банки настільки тупі (вибачаюсь), щоб давати гроші в перші ліпші руки (ви часом ромів не кредитуєте споживчими кредитами?).

Колись спілкувався з однією людиною (приїхали з одного смт біля Луцька), вона з чоловіком знімала квартиру в Луцьку і вирішили купити квартиру, на двох вони заробляли біля 2000грн, взяли однокімнатну квартиру в центрі під 30-річну іпотеку (ціна квартири 39 000баксів) - їм двом потрібно було сплатити на протязі 30 років десь біля 200 000 баксів - це до кризи!. Пофіг що ці молоді люди жили емоціями і інстинктами, але ж в банках прекрасно вміють рахувати, то не простіше було їм пояснити, що люди розвертайтесь і їдьте піднімати село, там купа роботи і коли піднімете то з бабками приїжайте і купуйте чи будуйтесь все що захочите.

Криза - це жадність одних і тупість інших (як в суперечці - один дурак а інший падлюка).

На сьогодні є декілька питань, скільки часу банки ще не будуть палити і скільки часу дадуть пожити даїшникам, останніх потроху вже починають пі...дити (ТСН - вечірній випуск 11.12.2008) та й на сході вже обласні МРЕО блокують.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

romaxa11, предположим, ты продаешь печенье на базаре/в магазине

скажи, если у тебя кто-то покупает 2 ящика - тебя будет сильно интересовать, сможет ли он его съесть?

взяли однокімнатну квартиру в центрі під 30-річну іпотеку (ціна квартири 39 000баксів) - їм двом потрібно було сплатити на протязі 30 років десь біля 200 000 баксів - це до кризи!

200 000 - очень завышенная цифра. не получается такой для докризовых процентных ставок

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

невдалий приклад

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...