Перейти до змісту

правильне оформлення сторони

killabee

Рекомендовані повідомлення

Виникла потреба взяти в оренду нерухоме майно, яке розпайоване між селянами (більше 100 чоловік). Як найпростіше оформити їх сторону?

В кого які думки з цього приводу?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вони видають довіреність одній особі, і ця особа підписує договір оренди.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Всерівно, потрібно робити якусь спілку. Я чув про спілку пайовиків але нічого, поки, не можу про неї знайти.

Як на практиці буде виглядати видача довіреності?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Всерівно, потрібно робити якусь спілку. Я чув про спілку пайовиків але нічого, поки, не можу про неї знайти.

Як на практиці буде виглядати видача довіреності?

Спілку (об'єднання) громадян-співвласників варто створювати, якщо чисельність співвласників велика (більше 50 чоловік). В іншому випадку, як вже казав Yarchik, укладається договір оренди, який підписується особисто кожним із співвласників або іншою уповноваженою особою на підставі доручення співвласника. Підписи завіряє сільський (селищний) голова або нотаріус.

Але є один нюанс. Із запитання топікстартера не зрозуміло, чи оформили власники майнових паїв майно у спільну часткову власність? Якщо так, тут усе просто. Якщо ні, то можна скористатися одним із таких варіантів:

1) власники паїв входять до складу учасників господарського товариства, що орендує майнові паї, люди стають співвласниками піідприємства, а останнє отримує звичайне майно як внесок до статутного капіталу;

2) орендар викуповує майнові паї у людей (до речі, оплату цілком законно можна розтягнути на кілька років, якщо це передбачити договором купівлі-продажу);

3) власники майнових паїв укладають договір про спільне володіння, користування і розпорядження майном, а потім уже здають майно в оренду.

P.S. зразок договору оренди можу скинути на мило

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як варіант може бути Договір приєднання (ст. 634 ЦК України)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...