Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

День Святої Трійці вважається одним із найбільш шанованих християнських свят у церковному календарі: його урочисто відзначають як християни західного, так і східного обряду. Трійця, або ж П'ятидесятниця, відзначається на п'ятдесятий день після Великодня. Цьогоріч вона припадає на 23 червня.

В українській традиції Трійця є частиною Зелених свят. Вони тривають від 20 червня до Відання П'ятидесятниці 28 червня. До цього циклу також належать поминальна субота перед Трійцею та День Святого Духа 24 червня.

 

 

Перед своїми смертними стражданнями Христос говорив учням: "Якщо я не постраждаю, не помру і не піду до Отця мого, то не прийде утішитель, Дух Святий, який вам про все нагадає і всього навчить".

Після воскресіння Ісуса Христа на п'ятдесятий день апостоли, мати, жінки-мироносиці зібралися разом. В книзі Діянь святих апостолів описані події сходження Святого Духа. Раптово зчинився шум, вогонь зійшов з неба та в образі язиків полум'я осів на кожному, хто був на зустрічі. Всі присутні сповнилися Святим Духом.

На ці звуки відреагували люди, які в той час були в Єрусалимі, неподалік від гори, де це сталося. Апостоли вийшли й почали говорити про господні діяння на різних мовах, хоча до цього апостоли їх не знали. Апостол Павло закликав людей слідувати за Христом. Вважають, що того дня в Ісуса Христа увірувало 3000 чоловіків.

Пізніше апостоли пішли в різні краї, щоб проповідувати ідеї Ісуса Христа. За церковними переказами, на теренах сучасної України християнство проповідував апостол Андрій Первозванний.

В понеділок після Трійці святкують День Святого Духа.

 

Пресвята Трійця, помилуй нас; Господи, очисти гріхи наші; Владико, прости беззаконня наші; Святий, відвідай і зціли немочі наші, заради Ймення Твого. Господи, помилуй. Господи, помилуй. Господи, помилуй. Слава Отцю і Сину і Святому духу і нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

 

Зі Святом усіх!

Трійця 2024.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...