Перейти до змісту

BLADE RUNNER (1982)


STRIKER

Рекомендовані повідомлення

BLADE RUNNER

3298.jpg

Режисер: Рідлі Скотт /Ridley Scott/

Жанр: трилер, драма, бойовик, фантастика

Країна-виробник: США

Кіностудія: Warner Brothers Pictures

Рік: 1982

В ролях: Харрісон Форд /Harrison Ford/, Рутгер Хауер /Rutger Hauer/, Шон Янг /Sean Young/, Едвард Джеймс Олмос /Edward James Olmos/, Джоенна Кессіді /Joanna Cassidy/, Деріл Ханна /Daryl Hannah/, М. Еммет Уолш /M. Emmet Walsh/, Брайон Джеймс /Brion James/, Уільям Сендерсон /William Sanderson/, Джозеф Таркел /Joseph Turkel/

Лос-Анджелес, листопад 2019-го року. Рік Декард (Харрісон Форд), колишній поліцейський, працює в особливому підрозділі Blade Runner (дослівно – "той, що біжить по лезу"), що займається питаннями ліквідації людиноподібних "реплікантів", які вийшли з-під контролю. Декард отримує наказ усунути чотирьох андроїдів серії «Нексус», винних в загибелі 23 пасажирів космічного корабля і нелегально прибулих на Землю.

Blade Runner — культовий фільм в жанрі кіберпанк, знятий Рідлі Скоттом і є екранізацією роману "Чи сняться андроїдам електровівці?» Філіпа Діка.

При початковому кіновипуску фільм був комерційно неуспішним, хоча протягом подальших років він зберіг вірну масу поціновувачів. У 1992 році фільм проявив друге дихання при випуску "режисерської версії". У 2007 році Рідлі Скотт випустив остаточну версію фільму - т.з. "Final Cut".

DVDRip

Відео: 720x304, 2323Kbps, XviD

Аудіо: 448Kbps, 48000Hz, 6ch, Dolby AC3

Розмір: 2,2 Gb

Переклад: професійний багатоголосий закадровий (російська)

LINK

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 4 року потому...

Це класна стрічка! Але, як то кажуть, на любителя. Я вирішив переглянути цей фільм через те, що музику до цього фільму написав Вангеліс -- легендарний грецький композитор, що озучив багато фільмів, телепередач, кльтурно-масових, спортивних заходів. Кожен з Вас обов'язково чув у своєму житті його композиції. Це один із моїх улюблених композиторів і тому я вирішив переглянути стрічки, в яких використана музика цього композитора. "BLADE RUNNER" найкращий фільм, який озвучив Вангеліс, решта фільмів з музикою Вангеліса туфтові. Особливо "Bitter Moon" -- це взагалі збочений фільм, ну воно й зрозуміло -- режисер -- Роман Поланський...

"BLADE RUNNER" переглядаю знову і знову, в перекладі і в оригіналі, і, як то кажуть, не приїдається. Історія стосунків людини і біоробота -- "репліканта" -- свого роду клона людини. ПРи кінці фільму затятий холоднокровний вбивця Рой Беті, реплікант, роль якого виконує Рудгер Хауер, вмираючи рятує життя свому переслідувачу, Ріку Декарту (Харісон Форт), який мав його знищити. При цьому розказує, що намагався стати людиною, жити як його творці, але був задуманий ними як універсальний солдат, час життя якого генетично обмежений, за що і висловлює жаль щодо безсердечності людини. Таким чином, на мою думку, негативну роль в даній стрічці відіграє людина, яка створила штучно собі подібних істот для виконання "брудної роботи", але не подумала, що ці істоти мають почуття і теж хочуть жити як і всі, і врешті вирішує знищити творіння інженерів "штучних людей" для вирішення проблеми.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...