Перейти до змісту

Незрозуміла проблема з WiFi


Рекомендовані повідомлення

Привіт всім!

Існує WiFi-точка доступу і два ноута фірми ASUS. Один із них дешевий z99h, другого ноута не пам"ятаю марку (місяць тому він коштував біля 8000 грн.), якщо це суттєво, то марку потім допишу (поки що будем його називати "другий")

Суть проблеми:

На однаковій відстані від точки доступа (навіть якщо ноути поряд стоять) z99h показує 4 поділки сили сигналу, а другий ноут - 2 поділки. Якщо продовжувати рухатися від точки доступа, то на певній відстані на другому ноуті сигнал пропадає, в той час як на z99h - сигнал = 2 поділки.

В чому тут проблема може критися?

Настройки крутив, потужність виставлена на максимум, та й інші параметри однакові.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

- різні адаптери (їх потужність)

- "залізні" проблеми - відійшов контакт антени, екранується корпусом тощо...

якщо не критично для роботи - просто забити болт і забути. якщо створює проблему - пробувати змінити адаптер (або ноут ^_^ )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Win+Pause/Break --> Hardware --> Device Manager --> Network adapters --> [идентификатор встроенного Wi-Fi адаптера] --> Properties --> Advanced --> в окошке Property выбрать Power Management --> в правой стороне снять "птичку" в окошке "Use default value" и передвинуть ползунок максимум вправо (в положение Highest). На тесте мой ноут поймал ТД, выставленную на балкон, на расстоянии 516 м при условии прямой видимости, при чем скорость передачи данных была неплохой, и сигнал 2 палки. Ну и дома проблем никогда не испытываю. Правда батарею немного больше жрет, конечно. ^_^

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бажано було б вказувати приблизну відстань до ТД (в метрах) і наявність перешкод.

Моя думка - все гаразд, карточки відрізняються чутливістю, таке часто буває. Парадокс, що більшість дорогих ноутів гірше працюють з WiFi.

Як варіант вирішення проблеми - спробувати зафіксувати канал передачі, знайшовши незашумлений за допомогою програми Netstumbler. А ще вимкнути всілякі SuperG, SuperRange, SuperPower, ++, переключити точку на 54Мбіт (а то й менше).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все діло в бездротових адаптерах ноутбука.

Спробуй придбати USB або PCMCIA Wi-Fi адаптер для ноутбука, у якому сигнал гірше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...