Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Вирішив проапгрейдити комп, замінивши старий проц E6300 на E8500. Материнська плата Intel DG33BU (AAD79951-405). Так от, після апгрейду не можу ні запустити, ні встановити  Windows 8. Паралельно стоїть  Windows XP, так та запускається без проблем. Обновив BIOS - не допомогло. (Зі старим процом все працює нормально).

На офіційному сайті Intel є дані що материнка сумісна з E8500.

Буду дуже вдячний якщо хтось допоможе вирішити або хоча б внесе ясності у ситуацію що склалася.

Опубліковано
3 хвилин тому, Riddleman сказано:

Буду дуже вдячний якщо хтось допоможе вирішити або хоча б внесе ясності у ситуацію що склалася.

Вношу ясність. Віндов 8,0 / 8,1 не любить зміну процесорів. сам зіткнувся не один раз. Після переходу на ксеон - BSoD.

А ваша материнка - залюбки прийме до себе в обійми сокета - 4-ядерний xeon типу e5420/5430/5440. Питати чоловіка на ім'я @Deemon

варто переставити систему.

Опубліковано
10 хвилин тому, Riddleman сказано:

після апгрейду не можу ні запустити, ні встановити  Windows 8

Я пробував перевстановлювати. Процес вилітає через декілька секунд після початку.

Опубліковано

Не запуститься там E5YYY, немає відповідних мікрокодів у біосі, хіба самому ковиряти\додавати, але шанси 50/50, G33 - дуже примхливий чіпсет

X3210, X3220, X3230 - будуть працювати

Опубліковано
2 хвилин тому, Deemon сказано:

Не запуститься там E5YYY, немає відповідних мікрокодів у біосі, хіба самому ковиряти\додавати, але шанси 50/50, G33 - дуже примхливий чіпсет

Але ж зараз у моєму компі працює E8500 під управлінням ОС Windows xp. То чому вісімка не стає?

Опубліковано

перед установкою 8ки, вінтестер в режим AHCI перевів?

проц тут ні до чого, він якщо стартує і працює під ХР - значить з ним все ок

Опубліковано

Проблему вирішено. Після повторної прошивки BIOS,  комп почав нормально грузитись під вісімкою. До речі, в БІОС з'явився новий пункт налаштувань Intel virtualization якого раніше не було. Вінчестер залишив працювати в режимі IDE.

Дякую усім хто відгукнувся.

Опубліковано
3 годин тому, Deemon сказано:

гм.

недодивився на делідед.  Хоча, можна спробувати щось типу 5420.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...