Перейти до змісту

Акцизний збір


Bakalavr

Рекомендовані повідомлення

Сьогодні на роботі поставили запитання (вірніше зобов'язали надати юридичний висновок)...

В процесі вивчення і ситуації, і законодавства постало ряд запитань, які прийдеться розрулювати, але якщо хтось допоможе буду вдячний, бо дійсно важкувато.

Підприємство переробляє сиру нафту (сировину) на компоненти бензину, дизельного палива і мазуту (продукція)! Звичайно з сировини замовника.

Як бути з акцизним збором?!

1. Чи є перероблені товари підакцизними товарами (вірніше де визначений їх перелік і хто визначає їх належність чи неналежність до до того переліку, думку свою маю, але хотілось би почути зі сторони)?

2. У випаду, якщо є, то хто повинен сплачувати акцизний збір і коли (Виробник після їх переробки, Замовник виробнику після їх переробки, Замовник (чи Виробник-реалізатор) після їх реалізації, тобто сплати збору покупцем в ціні товару)?

3. Чи треба якось підтверджувати, що перероблені товари не є (чи є) підакцизними товарами? Там ... обов'язковість експертизи виробленої продукції, чи достатньо лише технічних умов на виробництво? І чи не виникне ситуація коли потім прийде податкова і скаже, що ви недонарахували податку - акцизного збору і донарахує його з мотивів непідтвердження "безакцизності" перероблених товарів?

:smile3:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...