Перейти до змісту

Гріється Материнка.Потрібна допомога.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

А що ж там робити?? Там роботи то на 30-40 хв.

Давайте увімкнемо математику.

людська ЗП тепер в районі 6 000 грн. Чи ви не згодні?

6000 / 24 робочих дня = 250 грн в день.

250 / 8 робочих годин ~ 30 грн / год.

Не згоден, такий розрахунок не коректний - навантаження протягом дня не рівномірне і така математика не працює.

Опубліковано

Не згоден, такий розрахунок не коректний - навантаження протягом дня не рівномірне і така математика не працює.

Ага, тобто легеше аисмоктати з пальця ціну, назвати клієнту і спостерігати за реакцією?

Якщо скривиться, то сказати "я можу зробити знижку 10%" і взяти менше, але не настільки, скільки це коштує насправді.

Якщо не скривиться і скаже, "норм, я думав буде дорожче", подумати "*бля, чого не сказав дорожче?!" мовчки взяти гроші.

Про не / рівномірність навантаження не потрібно розповідати ок? Я не вчорашній. Буває всяке і на роботі у людей і з фіксованою ЗП. Буває що шаряться по півдня на однокласниках / контактах / борді, а буває, що фігачиш з 8 до 17 і ще лишаєшся на годину, бо роботи реально дофіга.

Чи ви вважаєте, що варто взяти з людини більше вдвічі, за те, що ви не маєте чим зайняти у робочий час. Щоб типу простою не було?

до кристалу не у всіх :)

Це деталі. Які не відносять до теми. про них ми можемо порозмовляти в іншій темі.

Я запитував: "Скільки буде коштувати встановити в ПК відеокарту вартістю 9000 грн. ??"

Опубліковано

А що ж там робити?? Там роботи то на 30-40 хв.

Давайте увімкнемо математику.

людська ЗП тепер в районі 6 000 грн. Чи ви не згодні?

6000 / 24 робочих дня = 250 грн в день.

250 / 8 робочих годин ~ 30 грн / год.

120+30=150 грн. ну блін година. 180 грн. Це потолок. Але 260 грн за що? Я не можу в'їхати.

Які там матеріали? Кулєр ?? Сумнівна паста? може взагалі КПТ8, по 1$ за відро?

По-перше: за роботу взяли 260грн. разом з матеріалами, ти ж незнаєш який кулер там ставили і термопасту (можливо Zalman ZM-STG2). Якщо суто за роботу взяли 100грн. то працівник який це робив отримав відсотків 30 (тобто 30грн.), чи можливо хтось взяв би менше?

Опубліковано

Про не / рівномірність навантаження не потрібно розповідати ок? Я не вчорашній. Буває всяке і на роботі у людей і з фіксованою ЗП. Буває що шаряться по півдня на однокласниках / контактах / борді, а буває, що фігачиш з 8 до 17 і ще лишаєшся на годину, бо роботи реально дофіга.

Тут і є відповідь :) , то значить треба від робочого часу віднімати весь той період друшляння і тоді ділити на зарплату.

Я запитував: "Скільки буде коштувати встановити в ПК відеокарту вартістю 9000 грн. ??"

вартість відеокарти немає значення, все залежить від обставин, іноді для встановлення відяхи треба оновити біос/uefi материнки, іноді треба видалити старі драйвери із системи (при заміні ati на nvidia чи навпаки) що не завжди є тривіальною задачею - оце все і складе вартість заміни відяхи :)

По-перше: за роботу взяли 260грн. разом з матеріалами, ти ж незнаєш який кулер там ставили і термопасту (можливо Zalman ZM-STG2). Якщо суто за роботу взяли 100грн. то працівник який це робив отримав відсотків 30 (тобто 30грн.), чи можливо хтось взяв би менше?

можна взяти і менше, коли ти робиш це на коліні, вентилятор взятий б/в із загашника, не платиш за оренду і податки.
Опубліковано

Тут і є відповідь :)

Да хрєн там.

Якщо порахувати час "друшляння" і час роботи. То виявиться що час роботи більший. І працівник недоотримує, але він цього не докаже нікому.

Хоча це знову таки інша тема для дискусії.

Я тобі так скажу, я колись також працював на погодинній оплаті. І рахунок із розшифровкою для клієнта виглядав приблизно так, як і написав топікстартер.

Клієнт же цього перевірити не зможе. Він побачить лише результат. Власне, за чим він і прийшов.

А зараз, коли я сам читаю подібні розшифровки, як мені їх приносять, у мене виникає дуже багато запитань до виконавця.

на фіналі, сума може змінитися вдвічі. Як і трапилося нещодавно. Принесли рахунок на 1900 за налаштування обладнання.

Якби я не знав, скільки це насправді може коштувати, то так би і заплатили.

на фіналі заплачено було лише 1000 грн. Отак от.

Опубліковано

можна взяти і менше, коли ти робиш це на коліні, вентилятор взятий б/в із загашника, не платиш за оренду і податки.

з цим повністю згідний...

Опубліковано

можна взяти і менше, коли ти робиш це на коліні, вентилятор взятий б/в із загашника,

От про це я і казав. Бо впевнений, що далеко не в кожного є необхідні пристрої і прилади для роботи із подібними речами. у 90% випадків саме так і є.

Стосовно нового обладнання що встановлюють в ПК - тут ОБОВ'ЯЗКОВО потрібна згода замовника. І про це питаються. "А давайте, я вам поставлю новий кулєр на чіпсет, але він коштує 80 грн, вас така ціна влаштує?, Якщо ні, то я можу поставити б.в. і ціна його буде 10-20 грн" А не поставити перед фактом.

вартість відеокарти немає значення, все залежить від обставин, іноді для встановлення відяхи треба оновити біос/uefi материнки, іноді треба видалити старі драйвери із системи (при заміні ati на nvidia чи навпаки) що не завжди є тривіальною задачею - оце все і складе вартість заміни відяхи :)

а коли цього робити не потрібно? Як це клієнту пояснти? Для нього - це відкрутити 4 болтика - поставити відяху - закрутити 4 болтика. Ну ще може поставит дрова, щоб побачити що все працює.

Опубліковано

А зараз, коли я сам читаю подібні розшифровки, як мені їх приносять, у мене виникає дуже багато запитань до виконавця.

на фіналі, сума може змінитися вдвічі. Як і трапилося нещодавно. Принесли рахунок на 1900 за налаштування обладнання.

Якби я не знав, скільки це насправді може коштувати, то так би і заплатили.

на фіналі заплачено було лише 1000 грн. Отак от.

Не знаю що було там у Вас з рахунком на 1900, але ціну у автора теми вважаю адекватною, все таки людську працю треба поважати, в ЄС за таку роботу заплатили би більше. Добре що там ціну не ставити у євро як це у нас вже роблять стоматологи :)
Опубліковано

Не знаю що було там у Вас з рахунком на 1900, але ціну у автора теми вважаю адекватною, все таки людську працю треба поважати,

Згоден. Але не знаючи за що взяли гроші - можна було й дешевше.

Опубліковано

Згоден. Але не знаючи за що взяли гроші - можна було й дешевше.

Якщо там якісна термопаста і новий вентилятор (у них також цінові категорії різні) то ціна реальна. Якщо там кпт-8 і б/в - то на пару грн ціну можна опустити.
Опубліковано

Головне - людина задоволена результатом, взяли АДЕКВАТНІ гроші за матеріали та роботу.

Але ж ні, кілометровий срач за пару гривень, пісєц-взули-а-я-би-зробив-за-піднацить-копійок...

Опубліковано

Мені проскальпували процесор.

Вентилятор також новий MANHATTAN 40 м. - ціна 70 грн, ось біля мене лежить коробочки ще з вентилятора.

Я задоволений результатом, темпаратура впала з процесора на приблизно на -25 градусів, з материнки десь також така цифра,ПК працює супер.Я не бачу резона робити з цього конфлікт, чі сперечатися за тих "нещасних гривень...."

Таке відчуття що я заплатив біля 1000 грн.

Опубліковано

Мені проскальпували процесор. Вентилятор також новий MANHATTAN 40 м. - ціна 70 грн, ось біля мене лежить коробочки ще з вентилятора. Я задоволений результатом, темпаратура впала з процесора на приблизно на -25 градусів,

Все, усі питання знімаються. Це супер ціна за таку роботу.

Вибачте за срач. :) (Хоча я свого таки добився :) )

Опубліковано

Пишу звіт про ПК.Що зробили мені.

- Поставили в материнці там де чіп, невеликий куллер розміром як раз під чіп з радеатором.

- Змазали все термопастою, як і того чіпа так і процесора.

- Також змазали вентилятор блок живлення тому-що гудів.

- Була проблема з процесором, із за цього відключався, значіть трішки помилився, но все одно темпаратура була тоді в матерниці біля 96-ти градусів.То під кришкою процесора замінили термопасту.

- Також поставили нову батарейку на біос.

А тепер розкажу я, що скільки вартує, насправді, і що робиться насправді, можна?

1) Кулєр на чіп, новий, таки трошки вартує грошей. 45-50 грн. Якщо б.в. (а що йому станеться) - та нічого. 5 грн.

2) Нанесення термопасти під радіатор на чіпсеті - ще 2-3грн. + Під проц стільки ж. ну 10 грн.

3) Змазати вентилятор і продути від пилу. Ще хай 5-7-10 грн.

4) А ось цей пункт - самий цікавий. Трошки історії. Описана процедура, називається "скальпуванням" і коштує вона в районі 300 грн. Не всі процесори піддаються цій процедурі. ДУЖЕ велика ймовірність отримати камінь. В прямому смислі. Тому у вашому випадку, це якась (походу) лажа. І не класичну термопасту там міняють, а так званий "термоінтефейс". Це може бути як спеціальна термопрокладка, так і "рідкий метал", один із видів термопасти. (відносно дорога штука).

5) 10 -15 грн

і того, якщо упустити пункт 4, то ціна мала б бути десь в районі 80-100-120 грн.

Принаймні я саме стільки за таку роботу й взяв би. + пропилососити і почистити від пилу.

Але ,якщо ви задоволені і ціною і якістю - супер.

я робив йому компа

і правильно - було зроблене скальпування процесора

плюс новуй кулер на радіатор чіпа

плюс термопаста мх2

плюс чистка бж і змащення кулера

плюс 8 годин тестування

я дофіга взяв ?

Мені проскальпували процесор.

Вітаю! Вас намахали :)

я при тобі зніму кулер з процесора і ти прозрієш

оплатиш тількі мені повторно за термопасту мх2 і роботу

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...