Перейти до змісту

Що означають індикатори на електролічильнику?


Oli

Рекомендовані повідомлення

власне цікавить саме "Земля" ну і "реверс" та "6400"

це нормально що завжди горить "Земля"? у сусідів немає...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Скажите, пожалуйста, на нашем счетчике горит постоянно индикатор «Земля» и крайний правый индикатор тока? Что это может означать? Какова ошибка? И как ее устранить?

1. Крайний правый индикатор “imp/kW•h”, это индикатор нагрузки, которая пропорциональна силе тока проходящей через счетчик. Этот индикатор горит постоянно (это нормально) при отсутствии нагрузки. Индикатор гасится на короткое время (мигает) при появлении нагрузки. Чем больше нагрузка тем чаше мигает индикатор.

2. Индикатор “Земля” показывает что есть разность силы тока в фазном и нулевом проводах. При правильном подключении счетчика такой ситуации не должно быть, за исключением одного случая. Если ток через счетчик отсутствует или меньше значения 0,5 А (например одна 100Вт лампочка потребляет 0,45А), счетчик не может точно определить разность силы тока в фазном и нулевом проводах и может ошибочно зажечь индикатор “Земля” или индикатор “Реверс” или оба.

В любой из этих ситуаций точность учета электроэнергии не нарушается.

Индикатор земля обозначает то, что где-то идёт утечка тока на землю (например когда стиральная машина бьется током либо утечка происходит где-то в электросети как правило из-за ветхой проводки), либо тот же ноль в щитке прикручен к корпусу электрощитка
В лічильнику НІК 2102 є два вимірних контури: в фазному колі і в нульовому колі. В випадку, якщо величина струму в нульовому колі відрізняється від струму в фазновму колі більше ніж на 12,5% загоряється індикатор «земля». Причин може бути декілька:

1) пошкодження ізоляції проводки в квартирі стікання струму на «землю» через вологі стіни чи металеві конструкції, або нульовий іпровідник підєднаний до заземлювача. В цьому випадку лічильник більше енергії не рахуватиме — лиш ту що пройшла через фазне вимірне коло.

2) Лічильники в щиту на сходинковій клітці. Нуль до лічильників підєднаний шлейфом, або нульові провідники до квартир підєднані до спільної «гребнки». В цьому випадку лічильник через нульове вимірне коло рахуватиме струм, що споживають сусідні квартири, а так як воно більше за споживання через фазне коло.

3) Несправний лічильник.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В цьому випадку лічильник через нульове вимірне коло рахуватиме струм, що споживають сусідні квартири, а так як воно більше за споживання через фазне коло.

це копіпаст? і що ж то зробити щоб він не рахував, заземлити все?

у туалеті бачив до труби приваренний якийсь дріт, питав тестя сказав що коли йому здали новий будинок то воно вже так було...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Від лічильника, два проводи - фаза та нуль - строго повинні йти тільки в квартиру, і ніяких гребінок не може бути в принципі.

Заземлення, для квартири береться з корпуса щитка або окремого провода в щитку (в нових будинках). Тут може використовуватися так звана гребінка.

Якщо у вас горить "земля" значить якийсь прилад, пробиває на заземлення, або наприклад на труби опалення чи водопостачання.

Уточніть куди йде той провід від труби, скоріш за все, він використовується як заземлення, а якийсь прилад, коротить трішки, фазу чи нуль на це так зване заземлення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

виходив щойно на майданчик. у мене все так само, у сусіда лише горить 6400, у двох інших сусідів горять всі 3 індикатори!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 місяць потому...
виходив щойно на майданчик. у мене все так само, у сусіда лише горить 6400, у двох інших сусідів горять всі 3 індикатори!!!

хе-хе, тому то в сусідів і світяться! індикатори "земля", бо "Ваше стікання" струму йде на загальну водопровідну трубу. Ви ще поцікавтеся, чи їх бува струм не "лоскоче" час від часу))

хоча, якщо струм стікання невеликий, то вони нічого не відчувають, або вже звикли)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а мене заземлення від щитка, в ванній нічого до труби не заземленне, хоча провід є.

пралка вимкненна.

воно як коли, буває у мене світиться одного буває у мене та 1 сусіда, по різному....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...