Перейти до змісту

Мінімальні вимоги до БЖ

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

І так.

Цікавить наступне запитання:

Який БЖ (mini-itx) підійде для mini-itx материнки. Материнка на 1155 сокеті.

На офф сайтах інфи вкрай мало.

Опубліковано

Який БЖ (mini-itx) підійде для mini-itx материнки. Материнка на 1155 сокеті.

Все залежить від того який проц і відеокарта будуть використовуватися в складі системи, а також чи буде їх розгон (якщо буде, то до яких меж). В принципі, якщо планується обійтися лише вбудованим в проц відео, то можна дивитися і в сторону зовнішнього адаптера на 60-90 Вт. На ринку повно mini-ITX корпусів, в яких вбудована прийомна частина з DC-DC-перетворючами для розведення ліній +5В і +3,3В. В крайньому випадку таку плату можна купити і окремо.

Якщо буде ставитися більш-менш потужний проц і компактна відеокарта рівня GTX 760, то краще купити звичайний БЖ тільки міні-формату SFX або TFX. У Чіфтека повно недорогих компактних БЖ, з потужністю від 250 Вт.

Опубліковано

Ні

Все це має бути також в mini-itx корпусі.

Ніяких відях зовнішніх нічого. Вмонтоване в проц відео.

Процик (ніяких розгонів) максимум і3. низькопрофільний кулер.

Опубліковано

внутрішній є на 150 (138) ват.

Наразі тримає ITX-220 із 80-кою. ХР на борту. Мене цікавить, чи витримає він потужнішу мамку.

Опубліковано

має вистачити. якби тільки перекосу по лініях не було в плані що 3.3 вольта лінія дофіга а 12В зовсім мало. Споживання компа без відахи становить 60-70 Ват часто густо :_02: вся увага на 12 вольт лінію. вона в сучасних компах це все.

Опубліковано

має вистачити. якби тільки перекосу по лініях не було в плані що 3.3 вольта лінія дофіга а 12В зовсім мало.

Перекос якщо і буде то по лініях +5В і +12В, оскільки для +3,3В завжди ставлять окремий дросель. Якщо говорити про зовнішній адаптер, то там перекосу бути не може апріорі, бо +3,3В і +5В формуються з +12В за допомогою DC-DC і мають роздільну стабілізацію.

Опубліковано

я запропоную ліпшу ціну, ніж сама ліпша на аліекспресі,

Зацікав :)

Бо вязти 775 низький профілль - 40 грн. По великому рахунку, навіть під L5420 -його вистачить з головою!

Опубліковано

Перекос якщо і буде то по лініях +5В і +12В, оскільки для +3,3В завжди ставлять окремий дросель. Якщо говорити про зовнішній адаптер, то там перекосу бути не може апріорі, бо +3,3В і +5В формуються з +12В за допомогою DC-DC і мають роздільну стабілізацію.

Ну да. я по аналогії із отакими специфікаціями блоків як то пишуть:

psu_007.jpg

Ото тіпа перший блок де не 12В єрунда, яка нічого не вирішує, будь там багато чи мало. Все що по 12 В - няшка )))))))))

PS: Я подумав що в автора сабжа класичний бж.

Опубліковано

PS: Я подумав що в автора сабжа класичний бж.

немає що думати - я вам його фото показував. Вище є.

Продублюю:

146953985_3_1000x700_miniatyurnyy-blok-pitaniya-tfx-150w-komplektuyuschie.jpg

Опубліковано

Судячи по характеристиках - БП досить старий (по +12В можна заняти 72% від всієї потужності). Всі "прєлєсті" перекосу +5В і +12В тут гарантовані, а при макс. навантаженнях не здивуюся, якщо +12В просяде нижче дозволених -5%. Хоча система на i3 не створює таких навантажень, тому, в принципі, БП повинен впоратися з навантаженнями.

Єдине треба розуміти, що ніякими якістю, захистами, адаптивною системою охолодження там і не пахне. Також не ясно чи там Full Range (115 - 230 В) чи фіксовано (115 В і 230 В). Якщо останній варіант, то при просадках напруги в електромережі, будуть сюрпризи з зависаннями компа. Вентилятор там швидше за все теж треба відразу під заміну.

Особисто я взяв би більш сучасний варіант з нормальним розподілом навантажень по лініях, нехай навіть і дорожчий. У Chieftec і FSP є недорогі БП типу TFX.

Опубліковано

при просадках напруги в електромережі, будуть сюрпризи з зависаннями компа.

НЕмає сюрпризів. Зараз там стоїть мамка, я писав вище.

Вентилятор там швидше за все теж треба відразу під заміну.

Він 6см і 1,5см товщина. 2см - вже не вліз. Хоча цей змазаний і не дуже шумить. Хоча, охолодження малувато. БЖ гріється. Особливо в закритому корпусі.

У Chieftec і FSP є недорогі БП типу TFX.

Було б добре знайти такий, щоб вліз в корпус. Товщина має бути не більше 7см!

Опубліковано

Було б добре знайти такий, щоб вліз в корпус. Товщина має бути не більше 7см!

Це стандарт TFX, у них всіх товщина буде до 70 мм. Є ще стандарт SFX (розміри - 100 х 125 х 65). Якщо по ширині SFX підходить, раджу дивитися саме в його сторону. Там компоновка, як в звичайного БЖ і встановлений завжди 80-мм вентилятор - буде набагато краще охолодження.

Опубліковано

Як на рахунок такого?

Теж старий зламок з тої ж серії, коли основними для компа були напруги +3,3В / +5В, а не +12В. Який бюджет на БЖ?

Шукайте щось типу CHIEFTEC GPF-250P - сучасний, з нормальними характеристиками, і нормальним охолодженням.

Опубліковано

CHIEFTEC GPF-250P

650 грн. Трохи закруто.

Взагалі, розгляджав варіант Pico PSU + ноутбучний бж. Тут куди дивитися?

Опубліковано

Взагалі, розгляджав варіант Pico PSU + ноутбучний бж. Тут куди дивитися?

Як на мене це в вашому випадку самий правильний варіант. Десь на попередній сторінці про це писав: зовнішній адаптер + плата з DC-DC-перетворючами. Оця плата в даному випадку і буде Pico PSU. Там +3,3В і +5В формуються з +12В, тому теоретично по +12В ви зможете зняти 95-98% всієї потужності блока живлення. Стабілізація роздільна - ніяких перекосів і сильних просадок не буде. Для сучасних комплектуючих - саме те, що треба. Просто підберіть адаптер з потужністю, яка на 20-30% перевищує загальне споживання всієї системи (проц+материнка+память+периферія+вентилятори).

Що стосується плати, то вони відрізняються розмірами (або PICO PSU, що вставляється безпосередньо в розєм ATX або щось типу e-mini LR1005-120W12VDC), а відповідно максимальною потужністю по лініях +3,3В / +5В і кількістю вихідних розємів. Тут все залежить від того, скільки і якої периферії буде в складі вашої системи. Ну і транзистори на платі будуть грітися, тому бажано її встановлювати напроти вентиляторів або потоків від них.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...