VilanS Опубліковано 18 Червня, 2014 в 19:30 #1 Опубліковано 18 Червня, 2014 в 19:30 За кордоном показують, що роблять все акуратно, з пензликами, щоб аби нічого не пошкодити. У нас же - ЛОПАТА, ВІДРО, ЗВЕРХУ походили))) все по-нашому, по строму хлопському методу. Шо є то і роблю). "У селі Жидичин Ківерцівського району, що поблизу Луцька, розкопали унікальний для Волині гончарний горн 14-15 століття. Як розповів заступник директора ДП «Волинські старожитності» Сергій Панишко, горн має висоту та діаметр 2 метри. Пам’ятка складається із двох камер. У нижню закладали паливо, а у верхній випалювали кераміку. Збудували його у литовську добу для виробництва гончарних виробів, частину із яких, очевидно, поставляли і у Луцьк."
Vadimm Опубліковано 18 Червня, 2014 в 19:32 #2 Опубліковано 18 Червня, 2014 в 19:32 А що, горн закінчується там де починається грядка?
phantom Опубліковано 18 Червня, 2014 в 19:37 #3 Опубліковано 18 Червня, 2014 в 19:37 За кордоном показують, що роблять все акуратно, з пензликами, щоб аби нічого не пошкодити.У нас же - ЛОПАТА, ВІДРО, ЗВЕРХУ походили))) все по-нашому, по строму хлопському методу. Шо є то і роблю).Часто берете участь в археологічних розкопках?
VilanS Опубліковано 18 Червня, 2014 в 19:45 Автор #4 Опубліковано 18 Червня, 2014 в 19:45 не археолог, але ставлення до знахідки, як до бульдозера на будівництві))) Для когось це цінність, а для наших то звичайний чугун, чи з чого він там робився.Не розвалився, то й вже добре)))
phantom Опубліковано 18 Червня, 2014 в 19:48 #5 Опубліковано 18 Червня, 2014 в 19:48 не археолог, але ставлення до знахідки, як до бульдозера на будівництві))) Для когось це цінність, а для наших то звичайний чугун, чи з чого він там робився.Не розвалився, то й вже добре)))Якщо нічого не тямите, навіщо робите такі висновки?
Oli Опубліковано 18 Червня, 2014 в 20:26 #6 Опубліковано 18 Червня, 2014 в 20:26 я думаю якщо вони його кісточками розкопуватимуть воно згниє при контакті з повітрям, чим швидше викопають тим ціліше буде.
guest Опубліковано 18 Червня, 2014 в 20:45 #7 Опубліковано 18 Червня, 2014 в 20:45 роблять все акуратно, з пензликами, щоб аби нічого не пошкодити. У нас же - ЛОПАТА, ВІДРО, ЗВЕРХУ походилияк можна пензликом розкопати чорнозем?
VilanS Опубліковано 18 Червня, 2014 в 21:13 Автор #8 Опубліковано 18 Червня, 2014 в 21:13 Раскопки ведут вручную послойно-поквадратным методом, принятым в археологии, с обязательной переборкой или просеиванием земли и с зачистками по каждому снятому «штыку». Находки каждого слоя отбираются, описываются, зарисовываются и хранятся по слоям и квадратам (или шурфам, участкам, помещениям и т.п.). Каждая находка должна быть точно зафиксирована на своем месте в вертикальной и горизонтальной плоскостях, причем отсчет глубин, как и вообще на раскопках, ведут от единого репера. Собирают все находки, в том числе массовый керамический и строительный материал, а не только «наиболее интересные» — индивидуальные и архитектурные. (Находки — государственная собственность и должны после обработки поступить в музей.) Следует внимательно следить за структурой вскрываемого слоя — цветом, консистенцией, количеством песка, глины и перегноя, включениями остатков строительства (щепа, Дерево, камень, кирпич, известь, раствор), следов горения (уголь, зола, обожженная почва) и пр.Достоверность и полнота стратиграфической информации во многом зависят от тщательности разбивки и зачистки раскопов. Они должны быть распланированы и привязаны на местности с высокой степенью точности, иметь прямые углы и параллельные прямые стороны. Стенки раскопов должны быть идеально вертикальными и тщательно защищенными для фиксации. Схему наслоений обводят прямо по зачистке, а затем образовавшиеся линии переносят на чертеж. Аналогично — для послойных планов: тщательная горизонтальная зачистка позволяет прочесть в земле контуры ям, пятна выбросов, края рвов. Важное требование методики — изучение всех вскрываемых пластов культурного слоя, а не только относящихся к истории изучаемого памятника.
yurgen Опубліковано 18 Червня, 2014 в 21:36 #9 Опубліковано 18 Червня, 2014 в 21:36 VilanS, іноді краще жувати, ніж говорити. Панишко займається розкопками більше ніж тобі років. Думаю він краще знає методологію цього процесу ніж ти.До речі, я сьогодні навіть в середину тої печі лазив. Такого дитячого захвату від цієї знахідки, як археологі, я не відчув, але було дуже цікаво і пізнавально
VilanS Опубліковано 18 Червня, 2014 в 21:45 Автор #10 Опубліковано 18 Червня, 2014 в 21:45 ну то видаляйте тему будь ласка.
yurgen Опубліковано 18 Червня, 2014 в 22:14 #11 Опубліковано 18 Червня, 2014 в 22:14 VilanS, тільки що знайшов на ФБ для тебе повідомлення від директора "Волинських старожитностей")))Алексей Златогорский37 мин. · вже лягав спати, але натрапив на таке. щож у нас така багато спеціалістів? а може засунути йому пензлик в одне місце? якщо такий розумний, хай приходить, є у мене для нього робота. особлива. по-європейські http://board.lutsk.u...opki-provodjat/
Barugan Опубліковано 19 Червня, 2014 в 07:25 #12 Опубліковано 19 Червня, 2014 в 07:25 а монет там не находили???????
VilanS Опубліковано 19 Червня, 2014 в 14:51 Автор #13 Опубліковано 19 Червня, 2014 в 14:51 приношу офіційно вибачення всім кому мій пост образливий, видаліть тему.
Igor_RWR Опубліковано 19 Червня, 2014 в 15:12 #14 Опубліковано 19 Червня, 2014 в 15:12 я б так не сказавби, багато раз був свідком розкопок які велися біля "свинячого ринку" в Рованцях, там щоб построїти хату потрібно провести розкопки, то як вони щось находили то все робили дуже акуратно, з пензликами і іншим інструментом.
bodia88888 Опубліковано 4 Липня, 2014 в 14:11 #15 Опубліковано 4 Липня, 2014 в 14:11 Ось де робОти археологам... але бабло рулитьБагато букф, тому сюди http://www.volynnews...ne-budivntstvo/
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.