Перейти до змісту

Як выбрати класний монытор?

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Підскажіть будь-ласка хтось із знающих людей який монітор вибрати? Я хочу придбати собі рікокристалічний монітор з діагоналлю 19 дюймів. Хочу на ньому також о крім роботи ще й гратися. Порекомендуйте якісь моделі, що на вашу думку гуд плз.

Опубліковано

Тут ще важливо ціновий діапазон.

Взагалі якщо робота це Фотожопа чи чертеж, то про ігри можеш забути.

Є три основних типи матриці (їх більше, але грубо обєднавши їх 3):

- Ips, S-ips найкращий варіант для мене, але не для геймера.

Плюси:

+ класна цветопередача, так собі контрасність.

+ хороші кути обзору (рельні заявлені).

+ Середня швидкість реакції матриці.

Мінуси:

- ціна;

- зустрічаються дуже рідко серед 17-к, а в основному +19.

- фіолетовий відтінок чорного кольору.

- Tn, найкращий вибір геймера.

Плюси:

+ швидкість реакції кристала дуже висока 4,8,12мс (реально 16, 18, 25).

+ низька ціна (300-400$).

+ більш менш контрасність.

Мінуси:

- цветопередача просто бісить, ні полутонів ні тіней не видно.

- кути обзору нижче в 2 рази від заявлених (дуже часто).

- найкраще почуває мебе на 17-х, хоча зараз вже і 19-ки тінові пішли.

PVA, MVA - найкращий вибір для дизайнера, фотошоп. (умовно). Краще всетаки ЕЛТ монітор.

Плюси:

+ хороші кути обзору.

+ хороша цветопередача, контрасніть хороша.

Мінуси:

- ужасно висока ціна, краще вже Сіпс.

- Низька реакція матриці (даже фільм на деяких не подивишся).

- недоступність 17-к взагалі. Є тільки 18-ки і то пару.

Підсумуємо - Якщо гратися в ігри (динамічні) і робота в офісі + фільми то тільки Tn. Це більшість моніторів що зараз продаються. Якщо дивитися фільми + ігри стратегії + САПР + фотожопа, то підійде S-ips. Ну а якщо робота з фото і САПР то тільки MVA ( але краще вже S-ips ИМХО).

3.ЬІ. Зразу попереджую що мони найкраще працюють на родних розширеннях коректно в деяких моделях (так було ще рік назад) тому Дум3 на 19 на 1240х1024 не побігаєш на 9600 <_< . Зараз вроді це пережили. До того ж сучасні ЖК відображають максимум 24-bit. Там що заявлені 16млн кольорів туфта. Є кілька технологій що емулюють 32-біта, але там реально 16-біт. Взагалі напиши кокретніше ціновий діапазон, і на що потрібен мон.

Опубліковано

Я беру монітор для дому. Мається на увазі що я буду на ньому в основному гратися а не працювати. Цінова політика 400$ +/- паро десятків баксів. Ігри в мене динамічні відповідно на першому місці час відклику, але передача кольору відіграє теж значну роль. В приказці на рахунок речей сказано "Ми не настільки багаті щоб купувати дешеві речі". Я Готовий взяти дорожчий монітор, але щоб це була дійсно варта уваги річ.

З.І. Враховуючи що мій хороший товариш має фірму по продажу комп. апаратури я думаю що в мене буде знижка :)

Опубліковано

BenQ FP91G+ - але на Бенк`ю немає толкового представництва. Але якість висока.

BenQ FP91GX

Samsung 940B - оптимальний ЖК. Ціна/якість. + 3 роки гарантії.

Лижу я б не брав.(В привіті можу пояснити чому)

ViewSonic - непогана якість, але зараз їх достати нереально.

3.ЬІ.

Враховуючи що мій хороший товариш має фірму по продажу комп. апаратури я думаю що в мене буде знижка
.

Цікаво що за фірма??

Опубліковано
Зупинився на моднлі Sumsung 913N

Краще доплати, но візьми 913В. В мене дома і 913N і 913В. Я жалкую що не взяв 2 В-ки. :)

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Посмотри, например, здесь :friday:

Тебе просто стоило кириличную Вэ заменить на английскую Би :)

Но все же, если хочешь взять действительно хорошую модель, и тебе небезразличны такие параметры как автоматический баланс белого и ПРАВИЛЬНАЯ цветопередача, лучше взгляни вот на эту модель. На сотню дороже 913N, но Sony есть Sony...

• 1 місяць потому...
Опубліковано

Коли вибирав собі панель, маявся більше місясяця, ніяк не міг визначитись...

Зупинився на Samsung 193P+

А от соні SDM-HS95 я б не рекомендував, контрастність там хороша, а от відбиваюче покриття у денний час перетворить роботу за компом в спостерігання того, що робиться за спиною. А якщо там ще й хтось ходить... зоопарк...

Колега після мене брав гнусмас 940 - задоволений

Опубліковано

как слон

штатное разрешение 1280х1024

DVI шнур в комплекте

крепление для установки на стену тоже

единственный минус - настройка панели только через специальную прогу (из кнопок есть только "Power")

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...